Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kardés térkép - Hadi események és propaganda a Magyarországról megjelent térképeken 1528-1718

Kardés térkép - Hadi események és propaganda a Magyarországról megjelent térképeken 1528-1718 - Plihál Katalin - Régikönyvek
(0 vélemény)

"A középkori Magyar Királyság a mohácsi vereség után megsemmisült, pár évtized alatt hosszú időre három részre szakadt: Habsburg-uralom alatt a Magyar Királyságra, oszmán oltalom alatt az Erdélyi Fejedelemségre, a török által elfoglalt területeken pedig az oszmán hódoltságra. Magyarország hódítók elleni harca a kereszténység kora újkori közös ügyének számított, így volt érdeklődés a másfél évszázad alatt időről időre fellángoló hadi események hírei iránt, aminek kielégítésére a legalkalmasabb tájékoztató kiadványok a térképek voltak. A Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent kötetben közel 100, hazánkról készült térkép kapott helyet. Ezek a térképek egyben feltárják azt a korabeli rendszert is, amelyben az információk áramolhattak, így segítve a művek szerkesztőit. A térképek felvázolják a múltat, a történelmi dimenziók pedig hozzásegítenek bennünket a jelen megértéséhez és a jövő elgondolásához."

Kiadó:
Zrínyi Kiadó
Kiadás éve:
2020
ISBN:
9789633276594
Terjedelem:
295 oldal

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...