Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kérdések a vallásról

Kérdések a vallásról - Gecse Gusztáv - Régikönyvek
Kérdések a vallásról - Régikönyvek Kérdések a vallásról - Régikönyvek
(1 vélemény)

Mik voltak a "hallgatás tornyai"? Milyen célt szolgálnak a templomi harangok? Mi a lélekvándorlás? Hogyan írja le a Biblia a világ teremtését? Hogyan vélekedjék a modern ember a templomról, a hitről, a vallásról? Ilyen kérdésekre keresi könyvünk a választ. Véleményt alkotni persze csak arról tudunk, amit ismerünk. Ismerjük hát meg a vallást, keletkezésének okait, sok évezredes történetét, szent iratait, törvényeit és szabályait. Fogadjuk ismerőseinkké az ókori istenségeket, a derűs-haragos olümposziakat és a félelmetes Jahvét, Allahot, Buddhát, a prófétákat, szenteket meg a Biblia alakjait. De ne feledjük: a modern ember világnézete nem a templomok ódon falai közt alakul.

Illusztrátorok:
Hegedüs István
Borító tervezők:
Hegedűs István
Kiadó:
Móra Könyvkiadó
Kiadás éve:
1975
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
ISBN:
9631102025
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
228 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
A templom 7
A vallás 30
A vallások fejlődése 53
A zsidó vallás és a Biblia 93
A kereszténység 140
A modern ember és a vallás 198
Olvasókalauz 215
Tárgymutató 216

Gecse Gusztáv

Gecse Gusztáv  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1976Móra Könyvkiadó) 2020.07.27. 19:20

    A legfontosabb kérdéseket, elmélkedéseket próbálja megmagyaráznj ez a könyv, ami a Biblia olvasása közben merülhet fel az emberben. Ezt úgy próbálja megvalósítani, hogy megismertet bennünket a legfontosabb tudnivalókkal a vallással kapcsolatban. Megismertet minket például a vallás keletkezésének körülményeivel, és a legfontosabb személyeivel. A bibliai történetek csodálatosak, de tele vannak rejtélyekkel, és olykor nehéz a megértésük, de vannak könyvek - mint Gecse Gusztáv műve - amelyek segítik, hogy egy kicsit jobban megértsük értelmüket, jelentésüket.