Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Két óceán között

Két óceán között - Hanzelka, Jirí, Zikmund, Miroslav - Régikönyvek
Két óceán között - Régikönyvek Két óceán között - Régikönyvek
(0 vélemény)
Fordítók:
Tóth Tibor
Borító tervezők:
Frantisek Prikryl
Kiadó:
Gondolat Könyvkiadó
Kiadás éve:
1965
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Nyomda:
Tlaciarne Slovenského národného povstania n. p.
Nyomtatott példányszám:
20.000 darab
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
396 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 18.00cm, Magasság: 25.00cm
Súly:
1.30kg
Kategória:
Amerikai vizeken 9
Évforduló a földgömb derekán. Neptun ünnepe. Tiltott terülteten. "Miért nem maradtak veszteg..." Panama kapujában.
Az óceánok hídja 21
"Amit Isten összekötött..." Hogyan lett Panamából panama. Egy postabélyeg döntött. Az üzleté a szó. A villamos-öszvérek. És a csatorna szépsége...?
Világok pályaudvara 36
Bújocska a vámtisztekkel. "Akárcsak Nuvolari". Panama Vieja. Ismerkedés. A tarak mozaik. Mindenki otthona és senkié.
Menekülés El Valléba 49
Emberek az országút mentén. El Valle - A Völgy. Szöktetés. A dollár szemüvegén át.
A Csoko Indiánoknál 60
A Panamai-öböl térképe fölött. Garachiné - Darién kapuja. A Sambú. A kikúrált kuruzsló. Modern konkvisztádorok. Éjjeli vadászat. Megint zátonyon. Három mázsa a horgászboton. Neonfényes delfinek.
A United Fruit birodalmában 76
Elfogatás parancs helyett pisztoly. Business a rács mögött. Vigyázz, ha jön a repülőgép! Csempészek eldorádója. A mindenható monopólium. "..az őrnek botja is van!" Senora Pérez. Menekülés az utca túlsó oldalára. A panamai vasúton. Zsákutcában. "Ott véget ér a hatásköröm". Ezer százalékos monopólium. A játékhatár. Egérfogóban.
Costa Ricából Costa Ricába 103
Dos cabrónes... A profit törvénye. Selfmademan. "Ebből élek..." Gépkocsival a vasúti talpfákon. Árengedmény spanyol nyelvtudásért. Az Írisz. Tengerparti remeték. A nyílt tengeren. A május ötödiki évfordulók.
Az öt csillag országában 123
"A furkósbot". San José. Külkereskedelem az USA árnyékában. A San José-i korzó. "Így öl Zsuzsanna!" Rettegés. Costa Rica országútjain. Az Irazú krátere fölött.
A nagy ismeretlen: Guancaste 140
San Josétól nyugatra. Trópusi esők fogságában. Csöbörből vödörbe. Rajtaütés. Salvoconducto.
Ököl vagy jog? 156
Mit ér a rendőrparancsnok szava. Őrizetben. Babhétfő, babkedd, babszerda. A gestapós. A föld alatt. "Politikaiak". Habeas corpus. Szabadulás. Viszontlátás.
A törpék óriása 178
Mi a coyol? Érvényes-e még a parancs? Vége az özönvíz előtti korszaknak? A Nicaragua-tó partján. Az őskorból a középkorba Hamaca. Este. Az elsodort hazafi. A baleset. Hondurast kipipáljuk. Az elvarázsolt város.
...És a törpék törpéje 199
Egy éjszaka hármasban. Valle de las hamacas. A Peru-balzsam nyomában. Sonsonate tartományban.
Ismét tűzhányók! 208
A tolvajok virága. Izalco - a Csendes-óceán fárosza. "Nem úgy értettem!" Carreta Roosevelt. Avenidas, calles. Mindenekfelet nemes és hűséges város.
Elnökök és diktátorok 219
Díszszázad, tisztelegj! A jövendőmondó postabélyeg. A zöld pápa avagy a United Fruit Company.
Varázslók a csalánok városában 228
Motoros lavina a lóversenypályán. Riasztanak a hegyek. Eltörött a fogaskerék... Bezzeg könnyű terep-egyessel? Turistáskodunk. A kasztíliai szövetséges. Ki-ki a maga szabója. A hamelni patkányfogók.
Adiós, Guatemala! 247
Indiánok és ladinók. Hogyan ülnek a sololái kofák? Kérges kezű gyermekek. A mozgó fazekasboltok. A szent szabadság szent jelképe.
Hézag a Panamericanában 257
Veracruz vagy Juchitán? Manana, manana... Töviskorona rajzszegekkel. Mordida. "Szétmásznak a sínjeink..." A mexikói gyors. Színváltozásunk Tehuantepecben. Arbol de Tule. Az atlanti- és Csendes-óceán vízválasztóján.
Mexikó körben-karikában 275
Négy Mexikó, Cuauhtémoc és a tarkabarka turisták. Az első számú közellenség. Ötemeletes parkolóhely. Az orgazdasághoz is érteni kell. "A ver, joven, qué le tocamos?"
Kenyér, szenvedély, félelem 289
Pirított legyek, konzervált kukacok. Turisták tízparancsolata. A selypítéstől a némajátékig. Frontón México. Los muertos e idos... Lépjen be a Bikavédő Egyesületbe! Tarzan - hát az is valami?
Mexikói piramisok 309
0,1 km - koponyák, locsolócsövek, seprűk. 12 km - csörgőkígyók díszszázada és az aztékok unokái. 16 km - "Van villájuk pedregalban?" 51 km - a becsapott piramis. 72 km - "... De a pulquét már ismerték, senor!" 122 km - "Hol a piramis?" 174 km - vigyorgó koponyák, élőket riogató halottak. 557 km - csak hinni kell! 592 km - a Nagy Próféta, a marimba és a keresztelő.
Yucatán - hallják, hogyan beszélnek? 330
A hegymászó karaván. A jaguárember és a denevérek. A fehér könnyek. Zálogosdi vagy szélvarázs? A dinamitos barbárok. Törvénylátás a szent kútnál. "Minek is másztunk föl ide!"
Merre menjünk haza? 346
Pénz vagy egészség! Ott 1200 nap, itt 30 óra. Hogyan lehet átjutni a vasfüggönyön? Amerikai út a hajó börtönében. Szent Kristóf és Tatra Művek kézikönyve. Érdemes-e jegyzőkönyvet felvenni?
Négyféle fogadtatás 359
A Golf-áram útján. Egyedem, begyedem, tengertánc... Tíz földrajzi perc. A rabomobil. Újból a tengerre! Az angol ködben. Az ünnepi ajándék. A vízi országúton. Odprawa celna dokonana. Az ezerkétszázkilencvenkilencedik nap.
Utószó helyett 377
Idegen nevek és kifejezések magyarázata 383
Forrásművek 389
Negyedfél év mérlege 390
Nyomtatásban megjelent (a szerkesztőség megjegyzése) 394
Térképvázlatok
Panama-csatorna 31
Guatemala - fennsíkja és csendes-óceáni partvidéke 231
A Teocalli azték Tenochtitlánban ("The National Geographical Magazine" vázlata alapján) 312
Történelmi műemlékek Mexikó fővárosa környékén 318

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...