Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Királyfiak földjén (Rádzsputána és Gudzsarát)

Királyfiak földjén - Baktay Ervin - Régikönyvek
Királyfiak földjén - Régikönyvek Királyfiak földjén - Régikönyvek Királyfiak földjén - Régikönyvek Királyfiak földjén - Régikönyvek Királyfiak földjén - Régikönyvek Királyfiak földjén - Régikönyvek Királyfiak földjén - Régikönyvek Királyfiak földjén - Régikönyvek
(0 vélemény)

Baktay Ervin. Királyfiak földjén. (Rádzsputána és Gudzsarát.) 60 képpel és 1 térképpel. Budapest, [1939], Franklin-Társulat (Franklin-Társulat Nyomdája). 208 + [4] p. + 18 t. (kétoldalas fekete-fehér fotómellékletek). Részlet: "Észak-Indiát - India kontinentális részét, amelyhez délen a félszigeti rész csatlakozik - több övezetre szokás felosztani. Ezek: a Himalája hegyvidéke; az Indus folyam és vízrendszerének túlnyomóan sík vidéke, vagyis a Pandzsáb és Szind; aztán az úgynevezett Gangesz lapály, amelyhez azonban nyugaton a Dzsamna folyam, keleten pedig a Brahmaputra folyam és vízrendszerük is hozzátartozik. Rádzsputána (Rajputana), másképen Rádzsaszthán (Rajasthan) a két utóbb említett terület közé ékelődik. Északi határvidékei az Indus síkságába olvadnak bele, északkeleti része a Gangesz vízrendszeréhez, tehát a hindusztáni lapályhoz kapcsolódik, de az ország belseje és déli területe már bajosan lenne beleilleszthető a fönt ismertetett beosztásba. Rádzsputána és a vele földrajzilag szervesen összefüggő Gudzsarát már természetszabta sajátosságaiknál fogva elkülönülnek Észak-India környező területeitől. Ez a vidék nemcsak földrajzi, hanem néprajzi szempontból is eltér mind a Pandzsábtól, mind a Gangesz síkságtól, vagyis a tulajdonképeni Hindusztántól. Ez a földrajzi különállás magyarázza meg részben, hogy miért játszott Rádzsputána külön, sajátos szerepet a történelem folyamán. Különálló jellegét a brit hódítás alatt napjainkig is megőrizte." (A Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára.) Aranyozott kiadói félvászon sorozatkötésben.

Sorozatcím:
A Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára
Kiadó:
Franklin-Társulat
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin-Társulat nyomdája
Kötés típusa:
aranyozott félvászon
Terjedelem:
208
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.50cm, Magasság: 22.50cm
Súly:
0.60kg
Kategória:
I. Rádzsputána és Gudzsarát földje 5VICIal
II. Kik a rádzsputok ? 18
III. Rádzsputána és Gudzsarát =hja 31
IV. Rádzsputána határvidékei 55
V. Rádzsputána kulcsa 89
VI. Dzsajpur 111
VII. A rádzsput lovagkor emlékei 127
VIII. Az Ábu-hegy csodái 151
IX. Gudzsarát földjén 169
X. Ahmedábád és Szabarmati 188

Baktay Ervin

1890 - 1963
Erdőbaktai Baktay Ervin (1925-ig Gottesmann Ervin; Dunaharaszti, 1890. június 24. – Budapest, 1963. május 7.) festőművész, művészettörténész, orientalista, asztrológus, író, műfordító.

Baktay Ervin  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...