Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kocsi és vitorla Utak és utasok a régi időkben

Kocsi és vitorla - Nemere István - Régikönyvek
Kocsi és vitorla - Régikönyvek Kocsi és vitorla - Régikönyvek
(1 vélemény)

A sok nehézség ellenére most egy kicsit lazábban a közlekedésről... Az 500. könyvén túljutott író ezúttal a régi korok utazási lehetőségeivel, szokásaival, eszközeivel ismerteti meg az olvasót. Vajon tudtuk-e, hogy a római birodalom útjai mentén szabályos távolságra kocsibérlők, lóváltók, pihenőhelyek, vendéglők és szállodák várták az utasokat? Talán csak fél füllel hallottunk valamit arról, hogy a dél-amerikai inka birodalomban is kiépült egy csodálatos úthálózat, és a híreket - napi 400 kilométeres sebességgel - futárok továbbították? Tudjuk-e, mennyibe került 1750-ben egy postakocsin utazni Bécsből Budára, és mi volt az a repülőhíd? Hogyan utaztak a régiek a tengereken, miféle hidakat építettek, és miért volt olyan nagy forradalom a gőzhajó és a gőzmozdony megjelenése? Hogyan formálták át nemcsak a vándorok, az utazók világát ezek a találmányok? A könyv végén egy fejezet Budapest útjaival és közlekedésével is foglalkozik, mintegy lezárva azt a nagy vándorlást, amit a szerző - és vele olvasói - gondolatban megtettek az ősemberektől a városlakók életéig.

Kiadó:
Főmterv TT Zrt.
Kiadás éve:
2008
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
EDIT Nyomdaipari Kft.
ISBN:
9789630663151
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
159 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.70cm, Magasság: 23.50cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
:7arantáltan rövid előszó 6
Első fejezet: Úttalan utakon 9
Második fejezet: Az első utakon 17
.Harmadik fejezet: Vitorlát fel! 33
Negyedik fejezet: Az útleírások 47
3tödik fejezet: Világutazók és menetrendek 55
-_atodik fejezet: Úticélok és veszélyek 69
etedik fejezet: Egy új kor utazói 89
Nyolcadik fejezet: Európai utazók 105
Kilencedik fejezet: Külföldi utazók Magyarországon 121
-izedik fejezet: A tenger útjain 131
-izenegyedik fejezet: A vasút diadala 137
-izenkettedik fejezet: A Duna két partján 149

Nemere István

1944 -
Nemere István (Pécs, 1944. november 8. –) író, műfordító. Rendkívül termékeny író, 2012-ig közel 600 könyve jelent meg magyar nyelven, ez egyébként magyar rekord. Műveinek eladási példányszámai megközelítették a tizenegymilliót. Főleg sci-fi könyvei és a paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál. Számos nyelven adták ki műveit, köztük perzsa és eszperantó nyelven is. Az 1990-es években kétszer egymásután megválasztották a Nemzetközi PEN Club eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére. A Magyar Írószövetségbe viszont nem vették fel. Bevallása szerint tartózkodik az élvezeti szerektől (kávé, alkohol, dohányzás és egyéb drogok) és munkamániás. Megrögzött optimista és a politikát kerülő ember.

Nemere István  további könyvei

akár 50%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1989
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 12. 11. 12:13

    Nemere István mindenről és bármiről izgalmasan ír. A mozgás maga az élet. Akit érdekel az elmúlt korok utazási szokása és az ezzel kapcsolatos érdekességek, annak igazi csemege az író jubileumi könyve.