Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kőkori történet / Ádám előtt

Kőkori történet / Ádám előtt - Jack London, H.G. Wells - Régikönyvek
Kőkori történet / Ádám előtt - Régikönyvek Kőkori történet / Ádám előtt - Régikönyvek Kőkori történet / Ádám előtt - Régikönyvek
(1 vélemény)

Részlet az Ádám előtt c. műből: "Képek! Képek! Képek! Míg meg nem tudtam, gyakran csodálkoztam, honnan származik az a rengeteg kép, ami elözönlötte álmaimat; mert ilyen képeket sose láttam a nappal, az ébrenlét valóságában. Már gyerekkoromban gyötörtek álmaimat lidércnyomások sorozatává tették, s kissé később azt a meggyőződést ültették el bennem, hogy más vagyok, mint a fajtám: természetellenes, elátkozott lény. Csak nappal érezhettem némi kis boldogságot. Éjszakáim a félelem uralmát jelentették - és micsoda félelemét! Merem állítani, hogy senki emberfia, aki velem együtt tapossa a földet, nem érzett még ilyenfajta és ilyen fokú félelmet. Mert az én félelmem az ősidők félelme, az a félelem, ami a Fiatalabb világban és a Fiatalabb Világ fiatalságában dühöngött. Egyszóval az a félelem, ami a közép-pleisztocénnak nevezett korszakban uralkodott korlátlanul. Mit akarok mondani? Látom, magyarázat kell, mielőtt álmaim tartalmáról beszélnék. Másképp nagyon kevéssé értenék meg, mit jelent mindaz, amit én annyira értek. Mikor ezt írom, felelevenedik előttem óriási rémlátásomban ama másik világ valamennyi lénye, valamennyi eseménye, és tudom, hogy önök az egészet értelmetlennek és kuszának találnák."

Fordítók:
Tótfalusi István, Szász Imre
Kiadó:
Móra Könyvkiadó
Kiadás éve:
1985
Kiadás helye:
Debrecen
Kiadás:
Második kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9631139174
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
65+108 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Jack London

1876 - 1916
Jack London (John Griffith Chaney), (San Francisco, Kalifornia, 1876. január 12. – Glenn Ellen, Kalifornia, 1916. november 22.) amerikai író, elbeszélő.

Jack London  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 540 Ft
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2002
Antikvár könyv
900 Ft 720 Ft
akár 50%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 800 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1992Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó) 2021. 12. 26. 10:36

    Két jól sikerült ősemberes történet, két kiváló írótól. A Jack London-féle Ádám előtt tetszett jobban. Az eleje ugyan egy kicsit fura volt ezzel a félig tudományos, félig misztikus felvezetéssel, de legalább jól belőtte az alaphangulatot, a történet pedig minden szempontból remek darabja műfajának. Nekem már egy-két eleme kicsit elővezeti Tarzan kalandjait is, noha ez még teljesen egy érintetlen ősi tájat mutat be. H. G. Wells írása, a Kőkori történet nekem kicsit kevésbé vált be, bár az író zsenialitása most is maximálisan megmutatkozik. Árnyalt karakterek, izgalmas helyzetek jellemzik, viszont nagyon rövid, és rövidségében viszont rengeteg cselekmény van.