Könnyed magyar konyha

Az evés egyre veszélyesebb üzem. Ki tudja manapság főzés közben, melyik fogással vagy hozzávalóval milyen egészségre káros hatást vált ki? Ez a kötet ebben segít eligazodni, és vallja, hogy ami egészséges, az lehet jó is. Frank Júlia csodálatos recepteket és módszereket állított össze, amelyek ragaszkodnak a nagymamáinktól megszokott házi ízekhez, és alkalmazkodnak a méltán híres magyar gasztronómiai szokásokhoz, ugyanakkor egészségünket jelen tudásunk szerint mégsem veszélyeztetik. Az Egészséges Településekért Alapítvány ezzel a kötettel a nagyszerű receptek mellett életmódunkat, táplálkozási szokásainkat érintő tudnivalókkal, gyakorlati tanácsokkal is szeretne az olvasók segítségére lenni.
- Kiadó:
- Corvina
- Kiadás éve:
- 2006
- Kiadás helye:
- Budapest
- Nyomda:
- Kner Nyomda
- ISBN:
- 9631355020
- Kötés típusa:
- kemény papírkötés
- Terjedelem:
- 187 oldal
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 20.50cm, Magasság: 22.50cm
- Súly:
- 0.60kg
- Kategória:
Dobrev Klára jánlása 5
Alapítványunk missziója 6
A könyv használatáról 8
Az OÉTI szakmai ajánlása 9
Frank JÚlia bevezetője 10
Receptek
Levesek 12
Saláták hús mellé, előételek, vacsorasaláták 34
Halételek 62
Húsételek 76
Zöldésges ételek, főzelékfélék, köretek 108
Sós és édes sült-főtt tészták 138
Sütemények, édességek, desszertek 156
Sós harapnivalók, korcsolyák 170
Hasznos tudnivalók
Gyógyító fűszerek 182
Mi helyett mit fogyasszunk? 183
Az energiaegyensúlyról... 184
Mindenki sportja: a gyaloglás 186
Hírességek az egészséges életmódról
Liptai Claudia 32
Nyertes Zsuzsa 60
Gálvölgyi János 74
Szilágyi Tibor 106
Dobó Kata 136
Voith Ági 154
Geszti Péter 168
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...