Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Magyarország 1514-ben I-II.

Magyarország 1514-ben I-II. - Eötvös József - Régikönyvek
Magyarország 1514-ben I-II. - Régikönyvek Magyarország 1514-ben I-II. - Régikönyvek
(0 vélemény)

Eötvös József. Magyarország 1514-ben I-II. Budapest, [1901]. Révai kiadás. 444 + 419 p. Fűzött, aranyozott egészvászon. // Hosszú előszavak többnyire olvasatlanul hagyatnak: nem fogom tehát ilyennel untatni olvasóimat. Sőt, mint előbbi hasonnemü munkáimmal tevém, minden előszó nélkül terjesztém vala e köteteket is a közönség elébe, ha a történeti regény előttem uj mezejére lépvén, szükségesnek nem tartanám röviden előadni azon fogalmat, melyet magamnak a történeti regény felől képeztem, s mely az e mezőn alkalmazni szokott nézetektől bizonyos tekintetben eltér. A történeti regénynek, felfogásom szerint, azon általános művészi és erkölcsi feladatokon kivül, melyeket ha az iró szemei előtt nem tart, minden regény puszta időtöltéssé aljasul, még egy különös kötelessége jutott, s ez: népszerüsiteni a történetet. Honnan következik; hogy mennyiben a regény a történet körébe vág, azaz vagy múlt századok általános viszonyaival foglalkozik, vagy történeti személyiségeket léptet fel: az iró ne képzelőtehetségét, hanem azon ismereteket kövesse, melyeket magának, ha lehet, egykorú kútfőkből lelkiismeretes vizsgálódások által szerezhetett.

Kiadó:
Révai kiadás
Kiadás éve:
1901
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Révai Irodalmi Intézet Nyomdája
Kötés típusa:
fűzött, aranyozott egészvászon
Terjedelem:
444 + 419 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.50cm
Súly:
0.70kg
Kategória:

Eötvös József

1813 - 1871
Vásárosnaményi báró Eötvös József (Buda, 1813. szeptember 3. – Pest, 1871. február 2.) magyar jogász, író, a Batthyány-kormány, majd az Andrássy-kormány vallás- és közoktatásügyi minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia és a Kisfaludy Társaság elnöke, Eötvös Ignác politikus fia, Eötvös Loránd fizikus apja.

Eötvös József  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 200 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 480 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...