Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Még mindig segít a séf Személyes történetek, kiváló Lidl-hozzávalók, receptek és konyhai tippek Széll Tamástól

Még mindig segít a séf - Széll Tamás, Galló Nóra, Herczeg Ágnes - Régikönyvek
Még mindig segít a séf - Régikönyvek Még mindig segít a séf - Régikönyvek Még mindig segít a séf - Régikönyvek
(0 vélemény)

A Lidl Magyarország 2015-ben indította útjára saját szakácskönyvsorozatát, hogy népszerűsítse és megszerettesse az emberekkel az otthonfőzést. Ebben az évben már a hatodik kötet lát napvilágot a Lidl konyha bemutatja: Még mindig segít a séf! címmel, melyben Széll Tamás, a Lidl séfje receptjei között olyan, az újdonság erejével ható fogásokat találhatunk, amelyeka mindennapi repertoár részéve válhatnak, és olyan fortélyokat is elsajátíthatunk, melyekkel elkápráztathatjuk családunkat, barátainkat. „Szeretnénk minél több, hozzánk betérő vásárlót elkalauzolni a konyhai fortélyok világában és segítséget nyújtani számukra az otthoni ételkészítésben.A szakácskönyvben található közel hetven recept és séftipp nagyszerűsége abban rejlik, hogy az élet minden helyzetére ajánl egy-egy jól bevált finomságot, miközben megmutatjuk azt is, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az alapanyagokból.”– hangsúlyozta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. Az idei kötet megszületésében az előző évekhez hasonlóan, most is a vállalat partnere volt Széll Tamás, aki a Lidl áruházakban kapható alapanyagok felhasználásával készítette el a különféle fogásokat. Az idei év újdonsága a „Séftippek” című fejezet, ahol a Lidl séfje olyan konyhatechnológiai tippeket oszt meg, melyek segítségével megtudhatjuk, hogyan kell bánni egy-egy akár nem hétköznapi alapanyaggal, mit és hogyan lehet elkészíteni belőle. Tamást hét hazai, közismert ember kísérte el felfedezőútján, akik a recepteken túl mesélnek magukról, élményeikről, melyeket ők osztottak meg a közös sütés-főzés során. Szucsánszki Zita a Ferencváros és a magyar válogatott kézilabdázója számtalan friss és üde zöldség, ízletes gyümölcsök kavalkádjában a „Frissesség mindenek felett” című fejezetet jegyzi. A hatszoros óceánátkelő magyar hajós Rakonczay Gábor a hús-, glutén- és laktózmentes, valamint vegán ételeknek szánt fejezetet „Mentes, de teljes” címmel állította össze. Az ország egyik legnézettebb reggeli tévéműsorának műsorvezetője Mádai Vivien a friss idényzöldségek és a halak birodalmába kalauzolja el az olvasót a „Csak lazán!” fejezetben, míg a rap/hiphopot képviselő „Kannibálok” azaz az Animal Cannibals a húsos ételekből adnak ízelítőt az „Együtt sülve-főve” részben. Az ország egyik legnépszerűbb énekes-dalszerzője Caramel, akinek pályája egy tehetségkutatós győzelemmel indult, a hagyományos recepteket ötvözi egy kis innovációval az „Emlékek a tányéron” című fejezetben. Végül, de nem utolsó sorban Varga Izabella méltán híres színésznő az „Egy asztalnál mindenki” összeállításban a családi kincsestárból hozott a gyerekkort és az örökséget, az ünnepeket és a hagyományokat felidéző recepteket. Ahogy az elmúlt évek alatt a kötet szerkesztői a recepteket most is számtalan kiegészítő információval látták el, kezdve attól, hogy hány főre szólnak, illetve mennyi időt igényel az elkészítésük, egészen az adott fogás „mentességéig”. Továbbá minden fejezetben megtalálható egy borajánló Herczeg Ágnestől, valamint egy dietetikus útmutató is Galló Nórától, amelyek jó támpontokat adnak és megkönnyítik a tájékozódást.

Sorozatcím:
Lidl konyha bemutatja / lidlkonyha.hu
Kiadó:
Lidl
Kiadás éve:
2020
Kiadás helye:
Budapest
Kötés típusa:
kemény papír
Terjedelem:
271
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 19.50cm, Magasság: 25.00cm
Kategória:
2 Beköszöntő 42 FRISSESSÉG 100 Húsmentes erőnyerő
4 Szakértőink MINDENEK FELETT - 104 Tortillatekercs marinált
6 Tartalom SZUCSÁNSZKI ZITA zöldségekkel, vörös
44 Friss alapanyagok lencsés bulgursalátával
8 SÉFTIPPEK a dietetikustól 106 Tejszínes gratinírozott
10 Szeli Tamás 46 Római(s) álom csicsóka
12 A szakszerű zöldségaprítás50 Az igazi cézársaláta 110 A legfinomabb fejes
alapjai 52 Almakompót salátám
13 Pergős és tapadós rizs 54 Fűszeres-olajos sült 112 Mentes fogások kísérői
főzése paprika a borszakértőtől
14 A tökéletes lágy- és 56 Zöldségmámor
keménytojás 60 Ratatouille - Francia lecsó114 CSAK LAZÁN! -
15 A fürjtojás 62 Lyoni hagymakarikák MÁDAI VIVIEN
16 Citrusfilézés 64 Sárgabarackdzsem 116 Könnyed alapanyagok
17 A húsvéti sonka 68 Zöld-fehér erő a dietetikustól
20 A sokoldalú fokhagyma 72 Zsenge parajfőzelék 118 A boldogság kulcsa
21 Savanyítási alapok hátszínnel, rösztiburgo- 122 Tavaszi reggeli:
22 A jó pörköltalap nyával és tükörtojással spárgával, lágytojással,
24 Magvak - pörkölés 74 Savanyított sonkahagyma medvehagymás béarni
vagy pirítás? 76 Friss fogások kísérői mártással és pirított
25 A tökéletes karamell és sós a borszakértőtől kaláccsal
karamell 124 Almás-mákos kocka
26 Az élesztő használatának 78 MENTES, DE TELJES - 126 Carbonara házi tésztával
alapszabályai RAKONCZAY GÁBOR 128 Az én brassói
27 Bodag, azaz cigánykenyér 80 Mentes alapanyagok aprópecsenyém
29 Gombák a konyhában a dietetikustól 130 Selymes frissesség
30 Paradicsomvíz 82 Akkufeltöltés 134 Zsengekaralábé-főzelék
31 Az igazi vajas krutonok 86 Erdei bogyós Stefánia-vagdalttal -
32 Az igazi sült paprika gyümölcsshake és Vegetáriánus és húsos
és sült padlizsán - mandulás-olívás répatorta változat
villámgyors ajvár 88 Ázsiai roppanós zelleres 136 Az én legfinomabb
33 Grillolaj répasaláta kókuszkockám
34 BBQ-rub 90 Hidegre téve 140 Kozmopolita pástétom
35 BBQ-szósz 94 Zöldséges tésztasaláta sült144 Zöldfűszeres
36 A tökéletes (mákos) nudli tojással, snackparadicsom- lazacpástétom zsenge
38 Zöldfűszerolajok koktéllal tavaszi zöldségekkel
39 Fasírt és kolbász 96 Juhtúrós puliszka friss 146 Croque Monsieur (francia
fűszerezése kukoricából sült hagymával melegszendvics), ahogy én
41 A jó burgundi mártás 98 Német burgonyasaláta szeretem


148 Egészben sült édes- 184 Örömjáték szabad tűzön 228 Klasszikusok kísérői
burgonya fűszeres tejföllel 188 Pisztrángfilé citrusos grill- a borszakértőtől
150 Grillezett ananász olajjal, grillezett salátával
152 Ragadós sült rizs és édesburgonyával 230 EGY ASZTALNÁL
marhahússal és 190 Húsos és halas fogások MINDENKI -
zöldségekkel kíséröi a borszakértötöl VARGA IZABELLA
154 Laza kísérők 232 Ünnepi alapanyagok
a borszakértőtől 192 EMLÉKEK a dietetikustól
A TÁNYÉRON - 234 Üdeség a négyzeten
156 EGYÜTT CARAMEL 238 Sütőben sült karácsonyi
SÜLVE-FŐVE - 194 Hagyományos alapanyagok halleves sült zöldségekkel
ANIMAL CANNIBALS másképp a dietetikustól és friss hagymával
158 Húsok és halak 196 Szofi kedvence 240 Citromtorta
a dietetikustól 200 Ázsiai gyömbéres-szójás 242 Mákosguba
160 Csordultig csirke fürjtojással és 244 Csokis-mogyorós-
164 Lassan grillezett BBQ- zöldségekkel narancsos babka
sertéstarja és „terített" 202 Az én francia 246 Emelt szint
csirke „pulled" szendvics hagymalevesem 250 Vadasmarha, pirított
166 Bécsi szelet serpenyös 204 Igazi házi csalamádé szalvétagombóccal
burgonyával 206 A gyerekkori kincs 252 Fehér csokoládés málnahab
170 Rakott kelkáposzta 210 Lecsós csirkepörkölt, 254 Coq au vin - Francia
mangalicahússal kézzel szaggatott galuska, vörösboros tanyasi csirke
172 Életünk pörköltje házi bodag 256 Melegen - hidegen
176 „Pincepörkölt" - 212 Sajtos-hagymás 260 Pezsgös kolozsvári rakott
Bográcsos, körmös burgonyapüré káposzta
pacal faszénen grillezett 214 Slambuc otthon, 262 Füstös-borókás gin-tonik
oldalassal serpenyőben 266 Háromsajtos, borsos
178 Marha Stroganoff módra, 216 Sütemények királya pogácsa
vajas burgonyával 220 Mogyorós brownie vanília- 268 Sajtos-paradicsomos
180 Paradicsomos káposzta fagylalttal és sós karamellel csavart levelestészta-
bárányfasírttal 224 Szilvalekváros derelye rudacskák
182 Svéd húsgolyók - Ahogy 226 Az én vaníliás-barackos 270 Ünnepi ételek kísérői
én készítem piskótatekercsem a borszakértötől

Széll Tamás

Széll Tamás  további könyvei

akár 60%
Hűségpont:
 
legjobb ár
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 700 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...