Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Méhészet, selyemhernyó, hal-, nyúl-, és prémesállattenyésztés

Méhészet, selyemhernyó, hal-, nyúl-, és prémesállattenyésztés - Faluba Zoltán, Anghi Géza, Woynárovich Elek - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1954
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Budapesti Szikra Nyomda
Nyomtatott példányszám:
6.319 darab
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
126 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Méhészet (Faluba Zoltán)
Bevezetés 3
A méhészet jelentősége 3
A méhek szerepe a megporzásban 3
A méz és viasz 4
Méhészetünk helyzete 5
Nagyüzemi méhészet berendezése 5
A méhészet helye a mezőgazdasági nagyüzemben 5
A méhészet elhelyezése 6
Méhlegelő 7
A méhészethez szükséges eszközök és felszerelés 9
Munkaerőszükséglet 11
A méhlakás és méhcsalád 11
A kaptár 11
A keret 12
A lép és műlép 13
A méhek teste 13
A méhcsalád élete a kaptárban 14
A fészek 14
A méztér 15
A méhcsalád egyedei 15
A méhek fejlődése 16
A fejlődés időszaka 17
Tisztuló kirepülés és a méhes tavaszi átvizsgálása 17
Tisztuló kirepülés 17
Első tavaszi átvizsgálás 18
Takarás 19
Méhészeti napló 19
Törzslap és jegyzőkönyv 19
Hogyan gyűjtenek a méhek? 21
Serkentőetetés, fészekbővítés 22
Viasztermelés 23
Áttelepítés 24
Mézkamra megnyitása 24
Fásítás korlátozása, egyesítés, anyanevelés 25
A termelés időszaka 27
Főhordás, pergetés 27
Vándorlás 29
Rajzás 30
Mesterséges szaporítás 31
A főhordás utáni időszak és a méhész feladatai 33
Anyagcsere 33
Rablás megakadályozása, nyári legelő biztosítása 35
Betelelés, telelés 35
A jó telelés feltételeinek biztosítása 35
A méhész téli munkái 36
A méhek betegségei és ellenségei 37
Selyemhernyókészítés (Potza Imre)
Bevezetés 40
A selyemhernyótenyésztés története 40
A hernyóselyem nélkülözhetetlen nyersanyag 41
A selyemlepke 42
A pete keltetése 43
Tenyésztőhelyiség és berendezése 43
A selyemhernyó etetése és kezelése 44
Gubózás, beváltás 45
Betegségek, kártevők 46
Eperfalombszedés 48
A selyemhernyótenyésztés jövője 48
Haltenyésztés (Woynarovich Elek)
Bevezetés 50
Hazánk haltenyészete 50
A víz mint a halak élőhelye 51
A víz élővilága, vízi életközösség 53
A halak szervezete 55
A halak rendszertana 58
Halbiológiai alapfogalmak 59
Tógazdasági haltenyésztés 62
Alapismeretek 62
Tógazdaságban tenyésztett halak 65
Tógazdasági üzemfajták 68
A halastavak termelőképessége és természetes hozama 69
A halastavak népesítése 71
Halastavak hozamának fokozása 73
Halastavak trágyázása 73
A halastavak javítása 76
A ponty takarmányozása 77
Halastavak kezelése és karbantartása 82
Halhústermelés betakarítása, lehalászása 83
A tógazdasági halak tárolása és teleltetése 86
Halszállítás 89
Halszaporítási munkák a tógazdaságban 90
Halhústermelés egyéb területei 94
Halbetegségek, halellenségek 95
Nyúltenyésztés (Anghi Csaba)
Bevezetés 99
A házinyúl háziasítása, származása, tenyésztéstörténete és népgazdasági jelentősége 99
Az elhelyezés 101
Tenyésztés és tenyészválasztás 101
Fajtaismeret 104
Takarmányozás 107
Egészségvédelem 110
Leprémezés és gereznakonzerválás 110
Prémesállattenyésztés (Anghi Csaba)
Bevezetés 112
A tenyésztés története 112
Ragadozó prémesállatok tenyésztése 113
Ezüstróka 113
Kékróka 114
Nyérc 115
Mosómedve 117
Házimacska 1148
Rágcsáló prémesállatok tenyésztése 120
Nutria 120
Pézsmapocok 122
Patás prémesállatok 122
A karakuljuh 122
A kecske 123
Kisebb jelentőségű prémesállatok 124

Faluba Zoltán

Faluba Zoltán  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 900 Ft
akár 10%
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...