Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Mesélő szakácskönyv

Mesélő szakácskönyv - Halász Zoltán - Régikönyvek
(0 vélemény)

Helyezkedjünk el a karosszékben, dőljünk hátra kényelmesen. Hagyjuk, hogy peregni kezdjenek a levesekről, húsokról, salátákról, tésztákról szóló történetek színes filmkockái. S amikor valamelyik történet kellőképpen felgerjesztette érdeklődését és étvágyát, kedves Olvasó, lapozza fel a receptjét, mely mindig a történet végén található, és készítse el saját maga, szerettei, barátai számára. A szerző őszinte reménye, hogy ily módon kedvére valóbb lesz a főzés-sütés, és ízletesebb az étel, amit végül majd elfogyasztanak.

Illusztrátorok:
Viczián Pál
Borító tervezők:
Bürger Judit
Kiadó:
Minerva
Kiadás éve:
1985
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Dabasi Nyomda
ISBN:
9632233344
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
231 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
Bevezető 5
A főzés kezdetei 11
Ételeink sava-borsa 17
"Borsos históriák" 20
Paprika - csípősen és édesen 24
Hová tűntél szép színű sáfrány? 28
Egy fűszer, amely beleszólt a történelembe: a fahéj 32
Ismerkedjünk meg a szerecsendióval! 36
A szegfűszeg kalandos útja 41
A rejtélyes vanília 47
"Miképpen kell sokféle étkeket készíteni szelíd és vadállatokbul?" 51
Marha-disznó történet 56
Baromfitörténet 68
Elmélkedés halakról és halételekről 82
Históriák híres ínyencekről és jeles ételekről 93
A gasztronómia pápái 93
Napóleon kedvenc étele 106
Eszik a kongresszus 109
Déryné ebédjei 113
Gertrudis kötényben 118
Alexandre Dumas szakácskönyve 124
Nagybányán, Kakuk Marcival 129
Zöldség és sok minden más, mit a föld megterem... 135
Hagymahistória 142
Krumplitörténet - a "chunótól" a szalmaburgonyáig 148
A spárga megdicsőülése 155
"Vénuszra ösztönző eledelek" 163
Tök, cukkini, patisszon 173
Xilotl istennő titka: a kukorica 181
"Mindenféle salátát mindenféle füvekbűl fejéren és zölden mint kell csinálni" 187
A "Lapos kenyértől" a Sacher-tortáig 197
Medici Katalin palacsintája 203
A fánk mindig ízlik - nemcsak farsang idején 207
Tájkép leveles vajastésztával 211
Amiről a Sacher-torta mesél 216

Halász Zoltán

1914 - 2007
Halász Zoltán (Budapest, 1914. december 31. – Budapest, 2007. március 22.) magyar újságíró, író, művelődéstörténész.

Halász Zoltán  további könyvei

legjobb ár
Hűségpont:
 
legjobb ár
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 
legjobb ár
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...