Mesélő szakácskönyv

Helyezkedjünk el a karosszékben, dőljünk hátra kényelmesen. Hagyjuk, hogy peregni kezdjenek a levesekről, húsokról, salátákról, tésztákról szóló történetek színes filmkockái. S amikor valamelyik történet kellőképpen felgerjesztette érdeklődését és étvágyát, kedves Olvasó, lapozza fel a receptjét, mely mindig a történet végén található, és készítse el saját maga, szerettei, barátai számára. A szerző őszinte reménye, hogy ily módon kedvére valóbb lesz a főzés-sütés, és ízletesebb az étel, amit végül majd elfogyasztanak.
- Illusztrátorok:
- Viczián Pál
- Borító tervezők:
- Bürger Judit
- Kiadó:
- Minerva
- Kiadás éve:
- 1985
- Kiadás helye:
- Budapest
- Nyomda:
- Dabasi Nyomda
- ISBN:
- 9632233344
- Kötés típusa:
- kemény papírkötés
- Terjedelem:
- 231 oldal
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
- Kategória:
Bevezető 5
A főzés kezdetei 11
Ételeink sava-borsa 17
"Borsos históriák" 20
Paprika - csípősen és édesen 24
Hová tűntél szép színű sáfrány? 28
Egy fűszer, amely beleszólt a történelembe: a fahéj 32
Ismerkedjünk meg a szerecsendióval! 36
A szegfűszeg kalandos útja 41
A rejtélyes vanília 47
"Miképpen kell sokféle étkeket készíteni szelíd és vadállatokbul?" 51
Marha-disznó történet 56
Baromfitörténet 68
Elmélkedés halakról és halételekről 82
Históriák híres ínyencekről és jeles ételekről 93
A gasztronómia pápái 93
Napóleon kedvenc étele 106
Eszik a kongresszus 109
Déryné ebédjei 113
Gertrudis kötényben 118
Alexandre Dumas szakácskönyve 124
Nagybányán, Kakuk Marcival 129
Zöldség és sok minden más, mit a föld megterem... 135
Hagymahistória 142
Krumplitörténet - a "chunótól" a szalmaburgonyáig 148
A spárga megdicsőülése 155
"Vénuszra ösztönző eledelek" 163
Tök, cukkini, patisszon 173
Xilotl istennő titka: a kukorica 181
"Mindenféle salátát mindenféle füvekbűl fejéren és zölden mint kell csinálni" 187
A "Lapos kenyértől" a Sacher-tortáig 197
Medici Katalin palacsintája 203
A fánk mindig ízlik - nemcsak farsang idején 207
Tájkép leveles vajastésztával 211
Amiről a Sacher-torta mesél 216
A főzés kezdetei 11
Ételeink sava-borsa 17
"Borsos históriák" 20
Paprika - csípősen és édesen 24
Hová tűntél szép színű sáfrány? 28
Egy fűszer, amely beleszólt a történelembe: a fahéj 32
Ismerkedjünk meg a szerecsendióval! 36
A szegfűszeg kalandos útja 41
A rejtélyes vanília 47
"Miképpen kell sokféle étkeket készíteni szelíd és vadállatokbul?" 51
Marha-disznó történet 56
Baromfitörténet 68
Elmélkedés halakról és halételekről 82
Históriák híres ínyencekről és jeles ételekről 93
A gasztronómia pápái 93
Napóleon kedvenc étele 106
Eszik a kongresszus 109
Déryné ebédjei 113
Gertrudis kötényben 118
Alexandre Dumas szakácskönyve 124
Nagybányán, Kakuk Marcival 129
Zöldség és sok minden más, mit a föld megterem... 135
Hagymahistória 142
Krumplitörténet - a "chunótól" a szalmaburgonyáig 148
A spárga megdicsőülése 155
"Vénuszra ösztönző eledelek" 163
Tök, cukkini, patisszon 173
Xilotl istennő titka: a kukorica 181
"Mindenféle salátát mindenféle füvekbűl fejéren és zölden mint kell csinálni" 187
A "Lapos kenyértől" a Sacher-tortáig 197
Medici Katalin palacsintája 203
A fánk mindig ízlik - nemcsak farsang idején 207
Tájkép leveles vajastésztával 211
Amiről a Sacher-torta mesél 216
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...