Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Németóra

Németóra - Siegfried Lenz - Régikönyvek
(1 vélemény)

A Németóra szenvedő főhősének, első személyű elbeszélőjének, a lelkileg megrokkant és - a háború után - fiatalkorúak javító-nevelő intézetébe került Siggi Jepsennek rendőr őrmester apja is csak a kötelességteljesítésben lelte örömét: következetesen végrehajtotta a kapott utasítást, gondoskodott róla, hogy egy festőművész, akit eltiltottak hivatása gyakorlásától, ne festhessen többé. Mindegy, hogy a festő gyermekkori játszópajtása, felnőttkori barátja, mindegy, hogy míg ő konokul, vakon teljesíti a kötelességét, családja széthull, gyermekei elpártolnak tőle, és az is mindegy, hogy vége-e a háborúnak, változott-e a világ, hogy ellenfelévé válik-e legkisebb talán legkedvesebb gyermeke is: számára az elfogadott kötelesség mindhalálig kötelesség, és minden cselekvés helyes, ha kötelességteljesítés az indítéka.

Sorozatcím:
Világkönyvtár
Fordítók:
Bor Ambrus
Borító tervezők:
Romhányi Katalin
Kiadó:
Magvető Kiadó
Kiadás éve:
1971
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
504 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Siegfried Lenz

Siegfried Lenz  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 720 Ft
60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1994
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft
60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2004
Antikvár könyv
3 300 Ft 1 320 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2022. 04. 01. 14:17

    A REGÉNY 1953-BAN JÁTSZÓDIK EGY HAMBURG KÖRNYÉKI JAVÍTÓINTÉZETBEN.A NÖVENDÉKEK NÉMETÓRÁN DOLGOZATOT ÍRNAK A KÖTELESSÉGTELJESÍTÉS ÖRÖMEIRŐL-BÁNATÁRÓL.SIGGI ÜRESEN ADJA BE DOLGOZATÁT,TÚL SOK A FELGYÜLEMLETT EMLÉK,AZT NEM LEHET PÁR OLDALBA BESŰRÍTENI.BÜNTETÉSBŐL AZ ELKÜLÖNÍTŐBEN ÚJRA MEG KELL ÍRNIA DOLGOZATÁT.A DOLGOZAT HOSSZÚRA NYÚLIK,SIGGI REGÉNYT ÍR AZ ÉLETÉRŐL.FELTÁRUL AZ OLVASÓ ELŐTT AZ IGAZSÁG A FASIZMUS UTOLSÓ ÉVEIBŐL,AZ ÉSZAK NÉMET RIDEG TÁJ,A PARANCSOKAT OSZTOGATÓ ÉS TELJESÍTŐ EMBEREK....ÉLŐ EMBEREK KERÜLNEK ÖSSZEÜTKÖZÉSBE EGYMÁSSAL ÉS ÖNMAGUKKAL A TÖRTÉNETBEN.PERGŐ CSELEKMÉNYŰ DRÁMA AZ ÖTVENES ÉVEK NYUGAT NÉMETH TÁRSADALMÁBÓL!JÓ OLVASÁST !!