Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Nyári ízek télire A tartósításról kezdőknek és haladóknak

Nyári ízek télire - Pelle Józsefné - Régikönyvek
Nyári ízek télire - Régikönyvek Nyári ízek télire - Régikönyvek Nyári ízek télire - Régikönyvek Nyári ízek télire - Régikönyvek Nyári ízek télire - Régikönyvek
(0 vélemény)

Magunk és családunk érdeke, hogy a rendelkezésünkre álló zöldség- és főzelékfélékből, gyümölcsökből, fűszernövényekből télre is tartalékoljunk, azaz tartósítsunk. A gyári konzervek vagy mélyhűtött termékek jók, használatuk kényelmes, de a házi tartósítás mégis kifizetődő, hiszen a legtöbb családnak van valamilyen kedvező lehetősége a nyersanyag beszerzésére: sok minden kerül ki a saját kertekből, sokan kapnak ajándékot a rokonok, barátok, szomszédok kertjéből vagy újabban a nálunk is terjedő „szedd magad” mozgalom révén olcsón jutnak friss, kifogástalan minőségű zöldség- és gyümölcsfélékhez.

Sorozatcím:
Nők magazinja kiskönyvtára
Borító tervezők:
Schubert Péter
Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Változatlan utánnyomás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630928027
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
122 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Ne vesszen kárba semmi, ami megtermett! [7]

Néhány szó a tárolásról [9]

Befőzési tanácsok [11]

Befőttek [15]
Meggybefőtt borral [15]
Földieper borban [15]
Cseresznye vagy meggy sütemények töltésére [15]
Sárgabarack egészben [16]
Őszi- vagy sárgabarack— kimagozva, hámozva [16]
Ringló és vörösszilva [17]
Hámozott szilva vagy ringló [17]
Szóló [18]
Fán termő savanykás eper [18]
Eper és szeder másképpen [18]
Apró aranyalma [18]
Körte [19]
Som [19]
Berkenye [19]
Kökény [20]
Birsalma [20]
Birsalma mustban [20]
Narancshéjbefótt [20]
Mézes dió [21]
Rumos cseresznye vagy meggy [21]
Rumos meggy másképpen [21]
Sárga- vagy őszibarack napon érlelve [22]
Sárga- vagy őszibarack alkoholban [22]
Alma réteshez [22]
Vegyes gyümölcs nyersen („Rumtopf") [23]/E =M


Szilva nyersen, rummal [24] Cukrozott gyümölcsök [39]
Befőttek nyersen, szódavízzel [24] Földieper cukorban [39]
Őszi- vagy sárgabarack szódavízzel [24]Cseresznye, meggy, egres cukorban [40]
Cukrozott sárga- vagy ószibarack, cseresznye.
Gyümölcsízek, lekvárok, dzsemek [25] meggy [40]
Eperdzsem [25] Tök cukorban [40]
Cseresznye- és meggyíz [26] Dulcsásza (román recept) [41]
Ribiszkeíz [26] Görögdinnyehéj cukorban [41]
Málnaíz [27] Sárgadinnye cukorban [41]
Vegyes dzsem [27] Zöld paradicsom cukorban [42]
Sárgabarackíz [27] Rebarbara cukorban [42]
Sárga- és őszibarackdzsem [28] Áfonya cukorban [43]
Sárgadinnyedzsem [28] Zöld dió cukorszirupban [43]
Tökdzsem [28] Cukrozott narancshéj [43]
Citromdzsem tökkel [29]
Tök mustban fóve [29] Gyümölcsszörpök, gyümölcsborok [45]
Paradicsomlekvár [29] Eperszörp [45]
Szólólekvár [30] Eper-. málna-, szederlé nyersen [45]
Szólólekvár birsalmával [30] Málnaszörp [46]
Szilvareszter [30] Málnaszörp nyersen [46]
Szilvalekvár, fűszeres [30] Meggyszörp (rostos) [47]
Somdzsem [31] Sárgabarackszörp (rostos) [47]
Szederdzsem [31] Őszibarackszörp (rostos) [47]
Bodzadzsem [31] Gyümölcsszörpök szúrva [47]
Csipkebogyóíz [31] Rózsaszörp [48]
Csipkebogyóíz nyersen [32] Csipkebogyószörp [48]
Narancsdzsem almával [32] Narancsszörp alkoholosan [48]
Bodzavirágszörp [49]
Gyümölcssajtok, -kocsonyák [33] Bodzavirág üdítő ital [49]
Meggysajt [33] Szárított bodzavirág üdítő ital [49]
Sárgabaracksajt [33:1 Bodzalé [50]
Őszibaracksajt [33] Paradicsom ivólé [50]
Almasajt [34] Szólóié [50]
Körtesajt [34] Édes szólómust [51]
Vegyes gyümölcssajt [35] Almabor [51]
Birsalmasajt [35] Bor fekete szólóból [51]
Mustban főtt birsalmasajt [36] Fügebor [52]
Diós mézsajt [37] Bodzavirágbor [52]
Almakocsonya [37]
Ribiszke- és málnakocsonya (zselé) [37]
Paradicsomkocsonya [38]


Cukor nélkül — cukorbetegeknek, Ribiszke ecetben (vadhúsok mellé) [69]

fogyókúrázóknak [53] Ecetes meggy vagy cseresznye [69]
Almapüré [54] Mustáros meggy (erdélyi recept)) [69]

Alma reszelve [54] Ecetes ószibarack [70]
Szilva nyersen, gombócba [55] Sárgadinnye ecetben [70]

Levesnek, mártásnak eltett gyümölcsök [55] Ecetes körte [70]
Almalé [55] Ecetes szilva [71]
Málnaszörp [56] Ecetes birsalma [71]

Eperlé [56] Sárgadinnyehéj ecetben [71]

Szilvalekvár [56] Padlizsánsaláta ízesen [72]

Vöröskáposzta-saláta [72]
Savanyúságok [58] Uborkasaláta másképpen [73]

Csemegeuborka [58] Zöldbabsaláta [73]
Kovászos uborka télire [58] Káposztasaláta [73]
Sós uborka [59] Ecetes uborka kaporral (régi erdélyi recept) [74]
Mustármagos uborka [59]

Hagymás uborka [59] Főzelékek, zöldségfélék tartósítása [75]

Uborkasaláta [60] Sóska [75]

Mustban fótt sütőtök húsok mellé [60] Paraj és mángold [75]

Tök uborka módra [61] Podlupka [75]

Zöld dinnye ecetben [61] Gomba gőzölve [76]
Zöld paradicsom ecetben [61]
Zöldborsó [76]
Zöldpaprika ecetben [62]
Zöldbab [76]
Zöldpaprika erdélyi módon [62]
Zöldbab nyersen [77]
Paprikasaláta télire [62]
Fejtett bab [77]
Sültpaprika saláta [63] Babgyuvecs [78]
Vegyes zöldségsaláta [63] Tök ecetben [78]
Csalamádé [63]
Tök fúszeresen [78]
Ecetes hagyma [64] Tök gőzölve [79]
Gombasaláta [64]
Karfiol [79]
Fúszeres gombasaláta [64]
Zöld kapor I. [79]
Szerb saláta [65]
Zöld kapor II. [79]
Marinált paradicsompaprika [65]
Kapor ecetben [80]
Patisszon (csillagtök) ecetben [66]
Paradicsomlé I. [80]
Patisszonsaláta [66]
Cukkinisaláta [66] Paradicsomlé II. [80]
Cukkini fúszeresen [67] Paradicsomlé III. (nyers) [80]
Paradicsompüré ízesítve [80]
Szólólevél eltevése (kiskerttulajdonosok Paradicsom olajban [81]
figyelmébe!) [67]
Paradicsom egészben [81]
Céklasaláta [68] Tölteni való paprika [81]
Reszelt cékla [68] Tölteni való paprika paradicsomlében [82]
120


Lecsó I. [82]
Lecsó II. [83]
Lecsó Ill. [83]
Padlizsános lecsó [83] ízesítők [84]
ízesítők [84]
Ételízesítő [84]
Zöldségkeverék sótlanul [84]
Leveszöldség üvegben [84]
Fűszeres paradicsom [85]
„Piroska" (erdélyi ízesített paradicsom) [85]
lzesító paprikából és paradicsomból [86]
Paprikalekvár [86]
Paprikalekvár sótlanul [86]
Petrezselyem-, zellerzöld vagy kapor sóban [87] Gombapor [87] Ecetek [88]
Gombapor [87] Ecetek [88]
Ecetek [88]
Borecet [88]
Gyümölcsecet [88]
Almaecet [89]
ízesített ecetek [89] Aszalás, szárítás [91]
Aszalás, szárítás [91]
Zöldborsó [92]
Zöldbab [93]
Gomba [93]
Leveszöldség [93]
Petrezselyem- és zellerzöld, friss kapor [93]
Paprika [94]
Cseresznye, meggy [94]
Sárgabarack [94]
Szilva [94]
Aszalt, lapított szilva (prünella) [94]
Lapított sárgabarack [95]
Alma, körte [95]
Mézes körte [95] Zöldségfélék nyersen a pincében, kamrában [96] Fagyasztás, mélyhűtés [98] Miből mit? [106]
Zöldségfélék nyersen a pincében, kamrában [96] Fagyasztás, mélyhűtés [98] Miből mit? [106]
Fagyasztás, mélyhűtés [98] Miből mit? [106]
Miből mit? [106]


Pelle Józsefné

Pelle Józsefné  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...