Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Örökölt sors - Családi sebek és a gyógyulás útjai

Örökölt sors - Családi sebek és a gyógyulás útjai - Orvos-Tóth Noémi - Régikönyvek
Örökölt sors - Családi sebek és a gyógyulás útjai - Régikönyvek Örökölt sors - Családi sebek és a gyógyulás útjai - Régikönyvek Örökölt sors - Családi sebek és a gyógyulás útjai - Régikönyvek
(5 vélemény)

Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot. Ilyenkor érdemes a tágabb perspektívát is megvizsgálni, és szüleink, nagyszüleink vagy akár a még korábbi generációk életeseményeit is feltárni. A legtöbb esetben döbbenten tapasztaljuk majd - amit a modern kutatások eredményei is igazolnak -, hogy felmenőink traumái, feldolgozatlan félelmei, kapcsolati törései még a halálukkal sem enyésznek el, hanem bennünk élnek tovább. Az egykori háborús üldöztetés a mi életünkben depresszió formájában jelentkezik, a kitelepítés traumája állandó bizalmatlanságban, az árván maradt dédmama kötődési vesztesége párkapcsolati kudarcokban, az öngyilkos nagypapa eltitkolt története pánikzavarban - hogy csak néhány lehetséges példát említsek. Számomra ma már egyértelmű, hogy egyetlen ember sorsa sem érthető meg transzgenerációs szemlélet nélkül. Ha szeretnénk megszabadulni kínzó tüneteinktől, vagy megváltoztatni zavaró viselkedési és érzelmi mintáinkat, fel kell tárnunk családunk múltját. Ez gyakran nem egyszerű feladat, mert sok titkot, kimondatlan feszültséget hurcolunk magunkkal, és adunk tovább generációról generációra. A tabutémák pedig megakadályozzák, hogy egészségesen és őszintén kapcsolódjunk egymáshoz és önmagunkhoz. Ebben a könyvben szeretném végigvezetni az olvasót egy transzgenerációs önismereti úton, hogy saját életében tetten érhesse és helyrehozhassa a múltból megörökölt negatív érzelmi viszonyulásokat és viselkedési mintákat.

Borító tervezők:
Szabó György
Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó
Kiadás éve:
2018
Nyomda:
Aduprint Kiadó és Nyomda Kft.
ISBN:
9786155932007
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
288
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
Bevezetés 9

1. fejezet AHOGY ELKEZDŐDÖTT
A nem kívánt gyerek drámája 17
De kár, hogy fiú/lány vagy' 37
A „funkciógyerekek" 46
Helyettesítő gyerekek 56
Testvérsorrend 73
Ikrek 92

2. fejezet TRAUMA
A lélek földrengése 99
Tovagyűrűző traumák 114
Kódolt sebek 125
Családban marad 128
A kötődés sebei 151
Teremtő gondolatok 169


3. fejezet CSALÁDI TITOK
A titok születése 179
Elválasztó titkok 194
Torzuló valóság 201
Lerombolt bizalom 210
A titok terhe 214

4. fejezet CSALÁDI SORSFORMÁLÁS
Az Én születése 221
Hitünk szerint 226
Családi határok 230
Családtörténetek 243

5. fejezet ÖRÖKSÉGEK NYOMÁBAN
Családi tudattalan 269
Családi kotta 274
A nagy mágus 278


Orvos-Tóth Noémi

Orvos-Tóth Noémi  további könyvei

10%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

 • 2020.05.25. 21:30

  Szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne szüksége erre a könyvre. Nem kellenek hozzá pszichológiai alapismeretek, érthető, világos formában magyaráz, sok konkrét példán, eseten keresztül.

 • 2020.04.18. 6:49

  Sokat hallottam erről a könyvről, sok ismerősöm olvasta. Számomra, talán a felfokozott várakozás miatt, túl sok újdonságot nem jelentett. Hasonló esetekkel magam is találkoztam és azonos véleményekre jutottam.

 • 2020.04.07. 14:45

  Elképesztően jó könyv, elgondolkodtató és a kérdésekkel a fejezetek végén rávilágíthat az ember a saját családja eseteire akár.... Csak ajánlani tudom

 • 2019.12.29. 22:18

  Nagyon jó könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom!

 • 2019.06.18. 19:25

  Hasznos olvasmány, éned jobb megismeréséhez nyújt segítséget. Gondolkodásra késztet és segít felismerni nehézségeidet, hogy aztán megtaláld azok megoldását.