Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Orosz-magyar magyar-orosz szótár iskolák számára

Orosz-magyar magyar-orosz szótár - Szabó Miklós - Régikönyvek
(1 vélemény)

Ez a szótár iskolai célra készült. Elődjével, az "Iskolai szótár"-ral szoros rokonságban maradt, de némely tekintetben el is tér tőle. Mint szótár a mai orosz köznyelv szavaiból merített legáltalánosabb szókincset tartalmazza, olyan mértékben, amely lehetővé teszi közepes nehézségű orosz szövegek olvasását, magyar szövegek fordítását, az egyszerűbb társalgást. Mint iskolai segédeszköz felöleli az időközben újakkal kicserélődött és jelenleg használt iskolakönyvek teljes orosz és magyar szóanyagát (a tagozatos gimnáziumi tankönyvek kivételével), a diáklevelezésben előforduló fontosabb kifejezéseket, az iskolai élet és környezet sajátos nyelvét.

Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
12. kiadás
Nyomda:
Akadémiai Kiadó és Nyomda
ISBN:
9630535750
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
262 oldal
Nyelv:
magyar, orosz
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 17.00cm
Kategória:

Szabó Miklós

Szabó Miklós  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 11. 07. 20:14

    Közel 5000 szót tartalmazó, a diákok számára készített szótár, amely nagyon sok jó tulajdonsággal bír: minden, a nyelvtanuláshoz szükséges nyelvtani adatot tartalmaz, a folyamatos és a befejezett igealakok össze vannak rendezve; a kötet valamivel nagyobb, mint a szokásos akadémiai kisszótárak, ezért jobb a fogása és nagyobbak a betűi, így az egész jobban áttekinthető. A magyar-orosz szótárhoz nem kell forgatni a szótár, a két rész egy irányba áll. Külön mellékletben vannak az orosz személynevek és a földrajzi nevek. Jó könyv, és a szókincse sem elavult.