Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Orosz-magyar magyar-orosz szótár iskolák számára

Orosz-magyar magyar-orosz szótár - Szabó Miklós - Régikönyvek
Orosz-magyar magyar-orosz szótár - Régikönyvek Orosz-magyar magyar-orosz szótár - Régikönyvek
(1 vélemény)

Előszó részlet: Ez a szótár iskolai célra készült. Elődjével, az "Iskolai szótár"-ral szoros rokonságban maradt, de némely tekintetben el is tér tőle. Mint a szótár a mai orosz köznyelv szavaiból merített legáltalánosabb szókincset tartalmazza, olyan mértékben, amely lehetővé teszi közepes nehézségű orosz szövegek olvasását, magyar szövegek fordítását, az egyszerűbb társalgást. Mint iskolai segédeszköz felöleli az időközben újakkal kicserélődött és jelenleg használt iskolakönyvek teljes orosz és magyar szóanyagát (a tagozatos gimnáziumi tankönyvek kivételével), a diáklevelezésben előforduló fontosabb kifejezéseket, az iskolai élet és környezet sajátos nyelvét.

Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:
1979
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Hetedik kiadás
Nyomda:
Akadémiai Nyomda
ISBN:
9630518856
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
419+262
Nyelv:
magyar, orosz
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:

Szabó Miklós

Szabó Miklós  további könyvei

akár 30%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 200 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1984Akadémiai Kiadó) 2021. 11. 07. 20:14

    Közel 5000 szót tartalmazó, a diákok számára készített szótár, amely nagyon sok jó tulajdonsággal bír: minden, a nyelvtanuláshoz szükséges nyelvtani adatot tartalmaz, a folyamatos és a befejezett igealakok össze vannak rendezve; a kötet valamivel nagyobb, mint a szokásos akadémiai kisszótárak, ezért jobb a fogása és nagyobbak a betűi, így az egész jobban áttekinthető. A magyar-orosz szótárhoz nem kell forgatni a szótár, a két rész egy irányba áll. Külön mellékletben vannak az orosz személynevek és a földrajzi nevek. Jó könyv, és a szókincse sem elavult.