Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Romeo és Júlia

Romeo és Júlia - William Shakespeare - Régikönyvek
(1 vélemény)

A Romeoés Júlia (1595) témájának alapja egy olasz novella: Shakespeare a kor szokása szerint nyúlt ismert témákhoz, és teremtett azokból új, önálló alkotást. A novellából kiindulva írta meg a líraiság és a tragédia szintézisének a remekét. Párkapcsolat, szerelem, érzékiség, családi viszály, ifjú nemzedék és öregek ellentéte: örökké aktuális élethelyzetek. Tobzódó életvágy és végzetszerű halál oly költőiséggel és drámaisággal megfogalmazva, hogy a világirodalom egyik legnagyszerűbb szerelmes művét ünnepelhetjük a darabban. A létezés fő misztériuma, a szerelem - az élet maga - és a halál egy alkotásban: a mindenkori ifjúság megdicsőülése és az értelmetlen halál elutasítása.

Fordítók:
Kosztolányi Dezső, Mészöly Dezső
Kiadó:
Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve:
2010
Kiadás helye:
Szeged
Nyomda:
Kinizsi Nyomda Kft
ISBN:
9789632452036
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
221
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.50cm, Magasság: 20.50cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

William Shakespeare

1564 - 1564
William Shakespeare 1564. április 23. (?) (keresztelési dátum: 1564. április 26.) – 1616. április 23. (Juliánus-naptár) / 1616. május 3. (Gergely-naptár); angol drámaíró, költő, színész.

William Shakespeare  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020.09.23. 11:26

    Mit is irhatnék,amit elöttem senki nem irt le? Veronában játszódik ez a történet.Két ellentétes család fia és lánya egymásba szeret a régóta tartó viszály ellenére,de sajnos szerelmük nem teljesülhet be,tragikusan végzödik.A föszereplök tul fiatalok,meggondolatlanul,nagyon gyorsan szeretnek egymásba,nem hallgatnak senkire.egyedül csak Lörinc-barátba biznak és a dadába.Nem szokásom a kritika,de engem ez a történet az örületbe kergetett,kicsit borzasztó ez a nagy szerelem,mert ilyen szerelem csak kevés embernek jut.Ettöl függetlenül az alaptörténet csodálatosan meg van irva,de a vége szomoru.A nök élvezni fogják filmen is és könyvben is! A férfiakba nem vagyok biztos,hogy tetszeni fog nekik.Talán felteszik maguknak a kérdést,hogy lehetséges ez?Jó szórakozást!