Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Romeo és Júlia

Romeo és Júlia - William Shakespeare - Régikönyvek
(1 vélemény)

"Ez a tragikus színmű tulajdonképpen vígjátékként indul: a katonák tréfálkozva csetepatéznak, Rómeó szerelmi ábrándjai nevetségesek, a dajka idétlenül vicceskedik. Később Lőrinc barát titkos esküvővel reméli a két ellenséges családot összebékíteni. Csupa vígjátéki elem. Aztán a vígjáték közepén hirtelen nagy baj történik: valakit megölnek. Aztán rögtön még valakit. Tybalt leszúrja Mercutiót, Rómeó leszúrja Tybaltot. Innen kezdve nincs megállás." Nádasdy Ádám

Kiadó:
Magvető Könyvkiadó
Kiadás éve:
2018
ISBN:
9789631437812
Terjedelem:
160 oldal
Nyelv:
magyar
Kategória:

William Shakespeare

1564 - 1564
William Shakespeare 1564. április 23. (?) (keresztelési dátum: 1564. április 26.) – 1616. április 23. (Juliánus-naptár) / 1616. május 3. (Gergely-naptár); angol drámaíró, költő, színész.

William Shakespeare  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2010Könyvmolyképző Kiadó) 2020.09.23. 11:26

    Mit is irhatnék,amit elöttem senki nem irt le? Veronában játszódik ez a történet.Két ellentétes család fia és lánya egymásba szeret a régóta tartó viszály ellenére,de sajnos szerelmük nem teljesülhet be,tragikusan végzödik.A föszereplök tul fiatalok,meggondolatlanul,nagyon gyorsan szeretnek egymásba,nem hallgatnak senkire.egyedül csak Lörinc-barátba biznak és a dadába.Nem szokásom a kritika,de engem ez a történet az örületbe kergetett,kicsit borzasztó ez a nagy szerelem,mert ilyen szerelem csak kevés embernek jut.Ettöl függetlenül az alaptörténet csodálatosan meg van irva,de a vége szomoru.A nök élvezni fogják filmen is és könyvben is! A férfiakba nem vagyok biztos,hogy tetszeni fog nekik.Talán felteszik maguknak a kérdést,hogy lehetséges ez?Jó szórakozást!