Szabadtűzön Halász-, vadász- és pásztorételek - receptek a Felső-Tisza vidékéről

A Felső-Tisza vidéke napjainkban is hagyományőrző táj. A táplálkozási szokásokat illetően a habarás, a pirítás és a sütés hazája ez a vizekben, ligetekben gazdag vidék, ahol a vadhúst, a halat emberemlékezet óta fogyasztják. E környék 77 lakója mondta tollba a szerzőnek kedvenc ételei elkészítésének módját. Csaknem valamennyi elkészíthető szabad tűzön: bográcsban, nyárson, agyagban, megtüzesített köveken stb. Az ételek legtöbbjének a fűszerezése is jellegzetesen szatmári. A receptek között találhatók egészen régi, szinte ősi eledelek, némelyek azonban a századforduló polgári konyhájáról kerültek az erdőt, mezőt járók étrendjébe, mások pedig korunk eszközeit (pl. fólia) vonultatják föl. A könyv megtanít a tűzrakás, nyársfaragás fortélyaira és tanácsot ad a jó bogrács kiválasztásához is. Jó szórakozást, kellemes kirándulóidőt és jó étvágyat!
- Illusztrátorok:
- Kelemen Eörs
- Borító tervezők:
- Uray Erika
- Kiadó:
- Mezőgazdasági Kiadó
- Kiadás éve:
- 1984
- Kiadás helye:
- Budapest
- Nyomda:
- Alföldi Nyomda
- ISBN:
- 9632316037
- Kötés típusa:
- kemény papírkötés
- Terjedelem:
- 125 oldal
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 21.00cm, Magasság: 21.00cm
- Kategória:
Tanácsok a sütéshez-főzéshez 10
Tízparancsolat az előkészülethez
Tábortűz A sütés hét fogása
Főzési aranyszabályok
Mértékegységek pontos meghatározása
Egyszerű eszközök a sütés-főzéshez
Halászételek 13
Levesek 17 Pörköltek 31 Sültek 35
Egyéb 45
Vadászételek 47
Levesek 47 Pörköltek 54 Sültek 63
Egyéb 67
Pásztorételek 69
Levesek 69 Pörköltek 75 Sültek 79
Egyéb 81
Kirándulók ételei 88
Levesek 88 Pörköltek 95 Sültek 99
Egyéb 108
Szómagyarázat 112
Receptmutató 115
A közreműködők 119
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...