Szárnyasparádé

Hazánkban a baromfihúsok nagy része a legolcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyashúsoknak jelentős a fehérjetartalma, energiatartalma viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják. Ugyanazon nyersanyagból számtalan különféle étel készíthető. Konyhakész, mélyhűtött állapotban is kapható, így feldolgozása egyszerű, gyorsan elkészül belőle az étel, kevés munkát igényel. Ne keressék a receptek között a jól ismert rántott csirkét, az apróléklevest és társait. A szerző olyan finomságokat ismertet meg olvasóival, amelyek eddig ritkán kerültek az asztalra. A legkülönfélébb és sokszor bizarrul összeválogatott fűszerekkel, ötletekkel szinte korlátlan variációs lehetőséget ad. A parádén a házi- és vadszárnyasok vonulnak föl: a csirke, a kacsa, a pulyka, a liba, a gyöngytyúk, a fürj, a fogoly, a fácán stb. Ez a receptgyűjtemény, amelynek minden egyes ételéhez szárnyashús szükséges, nem csupán arra alkalmas, hogy a leírtakat pontosan betartva elkészítsük az ételeket, hanem további kísérletezésre is buzdít. Minden kezdő és gyakorló háziasszonynak ajánljuk e könyvet, aki szeret finomat főzni, és családját változatos, korszerű ételekkel kívánja meglepni.
- Illusztrátorok:
- Baróthy István
- Borító tervezők:
- Urai Erika
- Kiadó:
- Mezőgazdasági Kiadó
- Kiadás éve:
- 1986
- Kiadás helye:
- Budapest
- Nyomda:
- Alföldi Nyomda
- ISBN:
- 9632322711
- Kötés típusa:
- kemény papírkötés
- Terjedelem:
- 180 oldal
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 21.00cm, Magasság: 21.00cm
- Súly:
- 0.50kg
- Kategória:
A finom és gyorsan elkészíthető étel titka, Levesek
avagy néhány gyakorlati tanács 9 (4 személyre) 89
Főételek
Háziszárnyasok (4 személyre) 92
95
Csirke (csibe, jérce) 15 Kakas
Főtt, párolt és vagdalt kakasételek
Levesek aprólékból (4 személyre) 95
(4 személyre) 16
Kappan
Levesek és egytálételek
egész csirkéből Sült és párolt kappanételek
(4 személyre) 23 (4 személyre) 100
Főételek aprólékból Pulyka 103
(4 személyre) 27 Ételek pulykaaprólékból és
Főételek csirkemájból pulykamájból
(4 személyre) 30 (4 személyre) 103
Főételek csirkecombból Sült, párolt és vagdalt
(4 személyre) 35 pulykamellételek
(4 személyre) 105
Főételek csirkemellből
(4 személyre) 40 Töltött pulykák (6-7 személyre) 110
Pirított, sült és mártásos csirkék Kacsa 112
(4 személyre) 51 Sült, párolt és töltött kacsák
Töltött csirkék (4 személyre) 113
(4 személyre) 77 Liba 123
Vendégváró hideg ételek Főételek libaaprólékból
(4 személyre) 82 (4 személyre) 124
Tésztás csirkék Főételek libamájból
(4 személyre) 87 (4 személyre) 128
Főételek libacombból Sült, párolt és töltött fácánok
(4 személyre) 131 (4 személyre) 156
Főételek libamellből Fogoly 162
(4 személyre) 134 Sült, párolt foglyok
Sült és töltött libák (4 személyre) 162
(6-8 személyre) 137 Fürj 165
Házigalamb 139 Fürj- és fürjtojásételek
Levesek (4 személyre) 165
(4 személyre) 139 Vadkacsa 169
Főételek galambhúsból Főtt, párolt és sült vadkacsák
(4 személyre) 140 (4 személyre) 169
Gyöngytyúk 144 Vadliba 172
Sült, főtt, párolt Sült vadlibák
és töltött gyöngytyúk (6-7 személyre) 172
(4 személyre) 144
Grillezett háziszárnyasok147 Szalonka 174
Sült és párolt szalonkák
(4 személyre) 174
Vadszárnyasok
Fél órán belül
Fácán 154 elkészíthető ételek
Levesek Betűrendes tárgymutató
(4 személyre) 154 Irodalom 175
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...