Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szerelem és halál órája

Szerelem és halál órája - Erich Maria Remarque - Régikönyvek
(1 vélemény)

Sikerekben gazdag pályája csúcsán Remarque megírta a második világháború körképét éppúgy, mint korábban az első világháborúét, a Nyugaton a helyzet változatlan-ban. A Szerelem és halál órája egy fiatal német katonáról szól, aki háromhetes szabadságra visszatérhet az összeomlóban lévő keleti front poklából. A hátországban azonban még szörnyűbb pokol, még iszonyatosabb élmények várnak rá: az emberek és a tárgyak fizikai pusztulásának látványa és az életben maradt lakosság lassú morális leépülésének légköre. A félelemmel és rettegéssel együtt növekszik a fasiszta terror nyomása, s a szabadságos katona hiába próbál a szerelembe menekülni, a félelem a boldogságát is megmérgezi. S ahogy Németország összeomlását látja, úgy ébred fel benne a lelkiismeret és a felelősségérzet is, hiszen ő maga is részese volt az egész világ haragját és megvetését kihívó gazságnak. Ernst Graeber szerelmének és halálának tragikus története színes, izgalmas, lebilincselő olvasmány, de ennél több is: komor mementó az újabb nemzedékeknek.

Sorozatcím:
Európa regénytár
Fordítók:
Ungvári Tamás
Borító tervezők:
Fábián István
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1992
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Sylvester-PRINT Kft.
ISBN:
9630753758
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
395 oldal
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Erich Maria Remarque

Erich Maria Remarque  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 700 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1969Európa Könyvkiadó) 2017.11.27. 10:09

    Az I. VH.-ról írt „Nyugaton a helyzet változatlan” c. regényét követve ez a kötet, a II. VH. poklának embertelen, s a kisemberek számára eszköztelen körképét adja. A kötet mintegy egy hónapnyi történetet ölel fel, s az otthoni heteket keretbe fogja a keleti front tűzzel terhes pokla. Már olvastam hasonló háborús regényt, mégsem voltam ismét lelkileg felkészülve, s Remarque megdermesztett mind a keleti front rugalmas elszakadásban lévő katonáinak érzéketlen, fásult, kiábrándult lelkületű fegyvereseinek, mind a német hátország szétbombázott, romos, besúgókkal teli és azoktól félő polgárainak bemutatásával. Egyszerűen beleborzongtam a naturális jelenetek érzékletes ábrázolásába. Ernst – aki 3 hetes szabadságra tér haza, egykori otthonát szétbombázva találja, szülei eltűntek. Számos sorstársához hasonlóan – kik szintén elvesztett hozzátartozóikat keresik – hosszú napokon keresztül kutat utánuk sikertelenül, s csak az a reménye, hogy ...