Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tréfa

Tréfa - Milan Kundera - Régikönyvek
(2 vélemény)

"Az optimizmus az emberiség ópiuma! Az egészséges lélek ostobaságtól bűzlik. Éljen Trockij!" - írja egy képeslapon Ludvík Jahn, a természettudományi fakultás ifjú hallgatója pártiskolára vezényelt kedvesének. Tréfából. Az 1949-es év Csehszlovákiájában azonban nem ismerik a tréfát. Ludvík Jahnt kizárják a pártból, kirúgják az egyetemről, a katonaságnál a büntetőalakulathoz sorozzák be, bányamunkára küldik. Ludvík Jahn élete és karrierje derékba törik. Hosszú éveken át csak a bosszúvágy élteti. És egyszer csak felvirrad a megtorlás napja. A hajdani, félresikerült tréfát egy másik, éppoly kegyetlen tréfával akarja helyreütni. A tréfa azonban ismét a visszájára, ismét őellene fordul. És ebből lesz a tulajdonképpeni, a minden emberi tréfáknál nagyobb szabású, áttekinthetetlen és visszavonhatatlan, a címadó tréfa, amely mifelénk a történelem képében szokta járatni áldozataival a bolondját. Erről ad felkavaróan és csúfondárosan, immár sokadik kiadásban számot, hányattatásainak fordulatos történetével is, a hajdan világraszóló "botrányt" keltő, majd a világsikerben időtálló klasszikussá érő Kundera-alapmű.

Fordítók:
Rubin Péter
Borító tervezők:
Gerhes Gábor, Medve Zsuzsi
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
2013
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kinizsi Nyomda
ISBN:
9789630796750
Kötés típusa:
kemény papír kiadói borítóban
Terjedelem:
361
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:

Mások ezt is megvették mellé

Milan Kundera

Milan Kundera  további könyvei

A regény művészete - Milan Kundera - Régikönyvek
40%
1 000 Ft 600 Ft (40%)
Antikvár könyv
Lassúság - Milan Kundera - Régikönyvek
30%
Kiadás éve: 1999
1 500 Ft 1 050 Ft (30%)
Antikvár könyv
A regény művészete - Milan Kundera - Régikönyvek
30%
1 000 Ft 700 Ft (30%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • (1996Európa Könyvkiadó) 2018.10.30. 15:56

    Keserű, szomorú ez a tréfa, amolyan közép-kelet-európai. A regény történései során a szereplők fricskát adnak egymásnak, a történelem pedig a szereplőknek. Ki kit is szeret valójában? Az összekuszálódott érzelmek tragikomikusak.
    Lenyűgöző a szerző rálátása az 50-es évek visszásságaira, élhetőnek nem nevezhető csehszlovák társadalmára, pedig az eltelt idő rövidsége nem segíthette Kunderát (1965-ben írta meg ezt a művét!).

  • (1989Európa Könyvkiadó) 2017.10.18. 19:54

    Így indult Kundera... aki a XX. század világirodalma iránt érdeklődik, annak érdemes ismerni.