Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tündöklő vétkekről és az átokká lett Krisztusról A Galata-kommentár

Tündöklő vétkekről és az átokká lett Krisztusról - Luther Márton - Régikönyvek
(0 vélemény)

Luther egyik asztali beszélgetése során Galata-kommentárját legbecsesebb írásművének nevezte. "Úgy érzek iránta, mintha a hitvesem lenne. Ez az én Katarinám!" Nem csoda! Pál apostol galatáknak írt levele szolgáltatta a legjobb alkalmat a megváltás- és az érdemközpontú hitek és felfogások: kétféleistenkép, kétféle üdvösség szembesítésére. Ráadául Luther, szakítva a skolasztika túlzottan fogalmi gondolkodásával, szemléletesen, élettel telien fordul olvasójához, így egy igazán olvasmányos írással ajándékozza meg őt. A mű kiadását sokáig nehezítette annak roppant terjedeleme. Ezt a nehézséget hidalta át Theodore Graebner 1949-ben elvégzett szövegsűrítő eljárása, melynek köszönhetően az olvasó egy kompakt, ugyanakkor továbbra is egységes műhöz jutott. Jelen kiadás is ezt a szövegváltozatot vette alapul.

Fordítók:
Csabai Tamás
Borító tervezők:
Vőcsei István
Kiadó:
Hetedik Kiadó
Kiadás éve:
2018
Nyomda:
Ook-Press Kft.
ISBN:
9789639780071
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
215 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.50cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:

Luther Márton

1483 - 1546
Martin Luther (magyarosan: Luther Márton, németül eredetileg Martin Luder) (Eisleben (ma Lutherstadt Eisleben), 1483. november 10. – Eisleben, 1546. február 18.) a protestáns reformáció szellemi atyja, lelkész, reformátor. Ágoston-rendi szerzetesként lett teológus és professzor, a wittenbergi egyetem bibliatanára. A szükséges reformokat sokáig az egységes (a.m. katolikus) egyház keretében szerette volna elérni. Nyelvi és írói adottságai és karizmatikus személyisége széles visszhangot váltottak ki, ami véget vetett a katolicizmus középkori európai egyeduralmának. Az általa lefordított Luther-Biblia (németül Lutherbibel) a német nyelvterületen ma is az egyik legfontosabb Biblia-fordítás.

Luther Márton  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 400 Ft
akár 20%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
6 000 Ft 4 200 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
6 000 Ft 4 200 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...