Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Üzletvezetés és munkaszervezés a vendéglátásban

Üzletvezetés és munkaszervezés a vendéglátásban - dr. Hajdu Endre - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Nyomtatott példányszám:
2.920 darab
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
108 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
Bevezetés 7
A vezetésről általában 8
A vezetés fogalma 8
Vezetés és irányítás 8
A szocialista vezetés alapelvei 9
A vezetés feladatai és folyamata 9
A vezetés feladatai 10
A vezetés folyamata 10
Informálódás 11
Döntéselőkészítés 12
A döntés 12
A feltételek megteremtése 13
Az utasítás 13
Az ellenőrzés 14
A vezetés szintjei 15
Vezetési folyamat az üzletben 16
A vezető személye és időbeosztása 21
A vezetők kiválasztásának szempontjai 21
A vezetőkkel kapcsolatos követelmények 22
Vezetőtípusok 24
Vezetési stílusok 26
A vezetés legfontosabb eszköze: a hatalom 27
A vezető és a beosztott kapcsolata 29
A munkahelyi légkör 31
Az üzleti önállóság szerepe a vezetési munkában 35
A vezetők időbeosztása 35
Az etika a vezetési munkában 37
Az etika jelentősége a vezetői munkafolyamatban 37
Az üzletvezetőkkel szemben támasztott etikai követelmények 39
Munka- és üzemszervezés a vendéglátásban 41
A szervezéselméletről és a szervezésről általában 41
Szervezéselmélet - szervezés 41
Vállalati (szövetkezeti) szintű szervezés - üzleti szervezés 42
Munkaszervezés a vendéglátásban 43
A folyamatok és szerepük a szervezésben 45
A folyamatszemlélet 45
A folyamatok sajátosságai és főbb fajtái 46
Munkafolyamatok a vendéglátásban 49
A szervezetről általában 49
A gazdálkodó egységek (vállalat, szövetkezet) szervezetének néhány vonása 50
A vendéglátó üzlet mint sajátos szervezeti forma 53
Vállalati (szövetkezeti) szabályozások 55
Üzleti munkarend 57
A reklám- és propagandamunka az üzletben 59
A munka- és üzemszervezés kapcsolata az üzleti hatékonysággal 61
A szervezés személyi és technikai vonatkozásai 62
Gazdaságossági összefüggések 67
A munka- és üzemszervezés szakágazati sajátosságai 68
Munkahelyi vendéglátás 68
Kereskedelmi vendéglátás 69
A munkafolyamatok szervezése, racionalizálása 73
Árubeszerzés és raktározás 74
Termelés 75
Értékesítés és szolgáltatás 77
Az operatív központi munkafolyamatok szervezése 79
Az üzleti munkafolyamatok szervezése 82
Munkahelyi vendéglátás 85
Kereskedelmi vendéglátás 87
Szervezési feladatok új üzletek létesítése, ill. átszervezése esetén 92
A szervezés előkészítése 92
Helyzetfelmérés és elemzés 94
A szervezési javaslat 95
A bevezetés 95
A szervezési eredmények értékelése 96
Melléklet 98
Forrásmunkák 107

dr. Hajdu Endre

dr. Hajdu Endre  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 630 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...