Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Vadászoknak, horgászoknak

Vadászoknak, horgászoknak - Tolnai Kálmán - Régikönyvek
(0 vélemény)
Illusztrátorok:
Földváry Iván
Borító tervezők:
Szkifka Anna
Kiadó:
Népszava
Kiadás éve:
1985
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
300 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Ajánlás / Dr. Tóth Sándor 5
Legfontosabb vadászható vadjaink 7
A gímszarvas 7
A dámszarvas 15
Az őz 17
A muflon 21
A vaddisznó 25
A mezeinyúl 32
Az üreginyúl 39
A fácán 40
A fogoly 47
Az erdei szalonka 53
A vetési lúd 54
A nagy lilik 55
A kis lilik 55
A tőkés réce 55
A böjti réce 57
A barátréce 57
A fütyülő réce 58
A csörgő réce 58
Az örvös galamb 58
A balkáni gerle 59
Szőrmés és szárnyas ragadozók, kártevők 60
A róka 60
A borz 62
A vidra 63
A nyest 64
A nyuszt 65
A vadmacska 66
A görény 68
A menyét 69
A szürke varjú 70
A vetési varjú 70
A szarka 71
A szajkó 71
A héja 72
Vadászat 73
A vad jelenlétének megállapítása 73
A vad mozgásából eredő nyomok 74
A vadfajok életmódjából, sajátos szokásaiból eredő nyomok 89
A vad megközelítése 92
A vad elejtése 94
A sebzett vad jelzése 95
A sebvér 98
A lőtt vad birtokbavétele utáni feladatok 104
A vadászat szabályai (Vadászati szabályzat) 110
A vadászterület berendezései, felszerelései 114
Vadkerítés, vadbeugró 114
Cserkésző és barkácsoló utak 114
Csenderesek 115
Vadföld, vadlegelő 116
Vadetetők 117
Sózók 118
Disznószórók 121
Dagonyák 121
Források 122
Magaslesek 122
Lőállások 123
Lesgödrök 123
Bagolykunyhók 124
A trófeák kezelése és bírálata 125
A szarvasagancs bírálata 128
A dámlapát bírálata 131
Az őzagancs bírálata 135
A muflonszarv bírálata 138
A vadkanagyar bírálata 140
A koponyák és bőrök bírálata 142
A lőtt vad felhasználásának előkészítése és konyhatechnikája 145
A vadhúsok pihentetése, érlelése 147
A vadhúsok pácolása, páclevek készítése 147
Vadszárnyasok konyhai előkészítése 148
Vadszárnyasokból készült ételek 149
A vadnyúl konyhai előkészítése 158
Vadnyúlból készült ételek 159
Az őz, a muflon, a szarvas konyhai előkészítése 162
Az őz-, muflon- és szarvashúsból készült ételek 164
A vaddisznó konyhai előkészítése 178
Vaddisznóból készült ételek 179
Fontosabb halfajtáink 194
Amur 194
Angolna 195
Bagolykeszeg 200
Balin 200
Bodorka 201
Busa 202
Compó 202
Csuka 203
Dunai galóca 204
Ezüstkárász 205
Fekete sügér 205
Fejes domolykó 206
Fenékjáró küllő 207
Harcsa 207
Jászkeszeg 208
Karikakeszeg 209
Kárász 210
Kecsege 210
Kősüllő 211
Laposkeszeg 212
Márna 212
Menyhal 213
Naphal 214
Paduc 214
Ponty 215
Sebes- és szivárványos pisztráng 216
Süllő 217
Szilvaorrú keszeg 218
Törpeharcsa 218
A horgászat rendje 220
A halak kezelése és konyhai előkészítése 231
A megfogott hal kezelése 231
A halak konyhai előkészítése 232
Hideg halkészítmények 234
Meleg halételek
Szálkás apró halak felhasználása 287
Irodalom 291

Tolnai Kálmán

Tolnai Kálmán  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...