Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Vallás és filozófia

Vallás és filozófia - Heine, Heinrich - Régikönyvek
Vallás és filozófia - Régikönyvek Vallás és filozófia - Régikönyvek Vallás és filozófia - Régikönyvek
(1 vélemény)

A nagy német költő három prózai tanulmányát nyújtjuk át ebben a kötetben olvasóinknak. Mindhárom Heine legérettebb korszakából, az 1831-ben bekövetkezett párizsi emigráció idejéből való. Heinének ezek a művei a Németország demokratikus átalakulásáért folytatott küzdelem jegyében születtek - a reakció, a szolgalelkű filiszterszellem, a hamis hagyományokból táplálkozó filozófiai nézetek ellen. Heine élesen szembehelyezkedik a konzervatív szellemtörténeti irányzatokkal, nemzeti tettként magasztalja Luther bibliafordítását, és a német filozófia forradalmi magvát Kant és Hegel műveiből bontakoztatja ki. Sziporkázóan elmés irónia, tudományos alaposság és mély felelősségérzet jellemzi ezeket az írásokat, melyek a német nemzeti öntudat és nemzeti önkritika harmonikus egységének legszebb példái, és éppen ezért jelentősen hozzájárultak a XIX. századi demokratikus mozgalmak kibontakozásához.

Fordítók:
Eörsi István, Györffy Miklós, Gáspár Endre
Kiadó:
Magyar Helikon
Kiadás éve:
1967
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
Nyomtatott példányszám:
4.350 darab
Kötés típusa:
fűzött egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
437 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
A ROMANTIKUS ISKOLA 7
A VALLÁS ÉS FILOZÓFIA
NÉMETORSZÁGI TÖRTÉNETÉHEZ 149
LUDWIG BÖRNE 273
UTÓSZÓ 407
JEGYZETEK 421

Heine, Heinrich

1797 - 1856
Christian Johann Heinrich Heine (eredeti nevén Harry Heine, Düsseldorf, 1797. december 13. – Párizs, 1856. február 17.) zsidó származású német romantikus költő, író, újságíró. Egyszerre mondják a romantika utolsó költőjének és a romantikát meghaladó realista és modern költőnek. Műveiben a német köznyelv irodalmivá vált. Újságíróként, tudósítóként tárcáinak, utazási élményeinek eddig nem ismert irodalmi színt, elegáns légiességet adott, ezzel együtt pedig magának a német nyelvnek is. Kritikus, politikailag elkötelezett újságíróként, esszéistaként, szatirikusként, vitázóként egyaránt volt csodált és rettegett. Egyike a leggyakrabban fordított német nyelvű költőknek. Megítélése, s az életművéhez való viszony gyakran változott és változik a történelem folyamán, napjainkban is. A romantika jegyében született és általa modernné és egyedivé formált lírája és az egész Európa gondjait látó és elemző publicista és esszéista a nagy triász harmadik tagja, Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich Schiller és Heinrich Heine a három klasszikus óriás a német nép irodalmában. Heinrich Heine jelentősége a német irodalomban, Petőfi Sándoréhoz hasonlítható a magyar irodalomban.

Heine, Heinrich  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1983
Antikvár könyv
640 Ft 320 Ft
legjobb ár
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
400 Ft 200 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1947Phönix) 2019.11.01. 11:08

    FILOZÓFIA VAGY TEOLÓGIA ,EZ ITT A KÉRDÉS.