Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Zeusz küszöbén

Zeusz küszöbén - Szabó Magda - Régikönyvek
Zeusz küszöbén - Régikönyvek Zeusz küszöbén - Régikönyvek
(2 vélemény)

Szabó Magda sokoldalú művész, több műfajú író: írt regényt, verset, novellát, rádiójátékot, színdarabot, filmet, útirajzot, mesekönyvet, ifjúsági regényt, esszét. A Zeusz küszöbén egy hathetes görögországi út naplója: az írónő 1966 nyarán járt Hellászban, arról számol be, amit ott látott, tapasztalt, átélt; útirajz, esszé, vallomás és emlékezés olvad össze könyvében lírai, szubjektív elbeszéléssé. A műemlékeket, a múzeumok nagyszerű kincseit Szabó Magda a görög mitológia és az antik történelem varázslatos légkörében mutatja be, jellegzetes görög arcélek találó rajzával, az utazás során átélt kisebb-nagyobb viszontagságainak ironikus-önironikus ábrázolásával, játékos humorral teszi villodzóvá, olvasmányossá az adatokban gazdag és mégis személyes hangvételű úrirajzot. Így elevenedik meg az Akropolisz és a turistaszállodák Athénje, a hatalmas epiduaroszi színház, ahol egyetlen leejtett fémpénz csengése és jól hallható a nézőtér minden pontján, a hajdani misztériumok titokzatos városa, Eleuszisz, a Rhodosz szikláin játszó vakító fény, a vár, ahol egykor Agamemnónt megölte felesége, Minósz király komor palotája, mitikus labirintusa, avagy Árkádia kies ligeteinek örök szépsége.

Sorozatcím:
Szépirodalmi Zsebkönyvtár
Borító tervezők:
Papp Klára
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Pécsi Szikra Nyomda
ISBN:
963152552X
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
378 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 9.00cm, Magasság: 16.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
A szűz istennő városában. Aphrodite
forrásánál. Arany álarc és Hegeso
síremléke. A békák. Az Akropoliszon.
Az apostol és az eumenidák.
Az agorán. Barátok. Phaléron 7
Az istenek nyomában: Korinthosz,
Mykéné, Epidaurosz, Glympia, Delphi 92
Készülődés a szigetekre. A holtak útján.
Búcsú 583
Az Égei-tengeren. Minósz királynál 197
Rhodoszban. Nándor kutya 245
Kiránduláson: Philerimosz, Kameirosz.
A Pillangók Völgyében 292
Hippokratész szigetén 316
Ismét a tengeren. Pireuszi éjszaka.
Athénban. Búcsú az istenektől 354

Szabó Magda

1917 - 2007
Szabó Magda (Debrecen, 1917. október 5. – Kerepes, 2007. november 19.) Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító.

Szabó Magda  további könyvei

Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1968
Antikvár könyv
1 500 Ft
akár 20%
Hűségpont:
 
10%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2000
Antikvár könyv
1 400 Ft 1 260 Ft
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1987
Antikvár könyv
800 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2017Jaffa Kiadó) 2020. 09. 16. 23:25

    Szabó Magda egyik kedvelt szerzőm, szeretem a műveit és egyike a legjobb írónőknek. Akár ifjúsági akár felnőtt olvasóknak ír. Ajánlom mindenkinek.

  • 2018. 10. 06. 14:39

    Annyira jól kezdődött tegnap este Szabó Magda igazán bensőséges útleírása görögországi utazásukról férjével, Szobotka Tiborral, hogy most azonnal – amikor a mai nap először hosszabb lélegzetet vehetek – leírom. Túl azon, hogy ki tud manapság hat hetes nyári szabadságra menni, meg hogy már senki sem a MATÁV-val, – kicsordultak a könnyeim kacagás közben, amikor a Rémületes Külsejű Szürkével való kalandjukat megörökítette. Mert ugye a mában interneten keresztül néhány kattintás csak, hogy szállást foglalj Athénban, de ők a 60-as években csak hosszas éjszakai vándorlást követően kaptak egy szobát a 18. szállodában. (Szobotka 17-ben kudarcot vallott!) Az egykori tipikus magyar turistákhoz illő csetlő-botló íróházaspár kalandjai göröghonban azért is vonzóak, mert Szabó Magda ógörög tapasztalataival szembesítve a tegnapi valóságot, érzéseiről is gazdagon beszámol a történések során, s ahogy olvasom, volt miről…