Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

99 egytálétel 33 színes ételfotóval

99 egytálétel 33 színes ételfotóval - Hemző Károly, Lajos Mari - Régikönyvek
99 egytálétel 33 színes ételfotóval - Régikönyvek 99 egytálétel 33 színes ételfotóval - Régikönyvek
(0 vélemény)

Előszó részlet: Az egytálétel eredendően a természettel szoros kapcsolatban élő, az időjárás ellentmondást nem tűrő, szigorú törvényeinek engedelmeskedő emberek tápláléka volt. kinek dúsabban, kinek szerényebben jutott a tányérjára; ki a hozzávalóknak, ki az időnek volt szűkében. Sietős korunkban miért éppen a háziasszony ne sietne, hiszen annyi dolga van. Meggyőződésem azonban, hogy bevásárlási gondok ide, időhiány oda, azért sokan vagyunk, akik szeretnénk a család örömére tenni, és fontosak tartjuk, hogy túlterhelt gyerekeinket és gyakran idegességtől vibráló életünk párját a finom illatok az asztalhoz csalogassák, s ha már ott vannak, beszélgetésre csábítsák.

Sorozatcím:
99-33
Borító tervezők:
Köböl Vera
Kiadó:
Corvina
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
9631324818
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
64 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 20.50cm, Magasság: 28.50cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
Előszó helyett 3
Zöldséges ételek 4
Spenótos-burgonyás rakottas 4
Spenótkoszorú tészta-alapon 4
Túrós-gombás spenótrétes 4
Mángold-egytál 6
Sárgarépa-spenót rácsos 6
Spárgapástétom 7
Tavaszi töltött karalábé 9
Gombával töltött karalábé 9
Vásárhelyi karalábés csirke 10
Karfiolos rakott sertésszelet 10
Mexikói töltött patisszon 10
Zöldborsós-sonkás sárgarépafelfújt 11
Zöldborsós aprópecsenye 12
Vesés brokkoli pisai módra 12
Sajtos-sonkás karfiol 14
Sajtos-juhtúrós-kapros zöldbab 14
Rakott zöldbab 14
Rakott zöldbab Tercsi módjára 14
Zöldbabgulyás 15
Sonkás-sajtos-pórés rétes 16
Sajtos pórétorta 16
Szalonnás pórélepény 17
Töltött padlizsán 17
Portugál töltött padlizsán pattogatott kukoricával 17
Padlizsán-zucchini rakottas pármai módra 19
Sült paprika-zucchini rakottas pármai módra 19
Sült paprika-zucchini-sonka rakottas 19
Gombás töltött zucchini 20
Húsos-tárkonyos töltött tök 20
Genovai töltött paradicsom 21
Paradicsomos-húsos polenta 21
Töltött paprika 21
Sült töltött paprika 22
Argentin kukoricás csirkesaláta 22
Bolgár sajtos zöldségtál 25
Karfiolos-sárgarépás sonka 25
Töltött zöldség 26
Zöldséges húsgombócok római tálban 26
Ínyenc borjúegytál sok zöldséggel 26
"Muszaka" (görög specialitás) 27
"Irish Stew" - Ír ürügulyás 27
"Navarin" - avagy zöldséges bárányragu (francia specialitás) 28
Húsos-gombás töltött zeller 28
Rakott kelkáposzta 29
Lotharingiai májas töltött kelkáposzta 29
Káposztás-kolbászos egytál 30
Erdélyi lucskos káposzta 30
Orosz húsos káposzta 30
Szerdahelyi káposztás paszuly 31
Bajor káposztás-húsos tál májgombóccal 32
Székelygulyás 32
Erdélyi rakott káposzta 33
Babos-szalonnás egytál 34
Babgulyás szárazbabból 34
Örmény babos-zöldséges hús római tálban 35
Babos-birka egytál 35
Füstölt húsos lencse egytál 36
Sárgaborsó-csülök egytál 36
Burgonyával készült ételek 37
Paprikás burgonya 37
Hússal töltött burgonya 37
Rakott burgonya - a klasszikus recept 38
Gombás rakott burgonya 38
Francia rakott burgonya 38
Paradicsomos-sajtos rakott burgonya 40
Burgonyás omlett-tekercs 40
Ticinói burgonyás tál 40
Sajtos burgonyakoszorú 41
Csirkemájas burgonyapüré-torta 42
Sajtos burgonyatorta 42
Lyoni burgonyás tál 42
Cremonai paradicsomos burgonyatorta 43
Sült hal öreghalász müdra burgonyával, kapros tejföllel 44
Rakott fasírt 44
Sertéscsülök Pékné módra 45
Bakonyi burgonyás aprópecsenye 45
Lecsós-burgonyás sertésborda 46
Burgonyás-zöldséges sertésborda vagy csirke római tálban 47
Rizzsel készült ételek 47
Zucchinis rizstorta 47
Rizses zöldbab 47
Zucchinis rizses lecsó 49
Sonkás rizstorta tésztában 49
Bácskai rizses hús 49
Rizses hús Ínyenc módra 50
Gyuvecs (szerb recept) 50
Sáfrányos rizses csirke 51
Banános-kókuszos-rizses pulykamell 52
"Paella Valenciana" 52
Vegyes finomságok 53
Orosházi tarhonyás csirke 53
Halkorona 53
Hagymás-húsos sonka 54
Húsfelfújt tojással 55
Húsos-gombás rakott tojás 55
Vörösboros marha-bográcsgulyás 55
Paradicsomos tojás nápolyi módra 57
Köményes sajttorta 58
Sonkás sajtfelfújt 58
"Raclette" (svájci specialitás) - a fondue édestestvére 58
Húsos fondue - "Fondue bourguignonne" 59
Kínai fondue 60
Függelék 61
Setés- vagy marhapörkölt 61
Paradicsommártás I. 61
Paradicsommártás II. 61
Besamelmártás 61
Majonéz 62
Majonéz főtt tojásból 62
Tartármártás 62
A spárga főzési módja 62
A paradicsom hámozása, előkészítése 62
A gomba megtisztítása 62
A padlizsán tisztítása, előkészítése 63
Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez 63
Házias mértékegységek 63

Hemző Károly

1928 - 2012
Hemző Károly (Budapest, 1928. június 11. – Budapest, 2012. november 6.) magyar fotóművész.

Hemző Károly  további könyvei

33%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 536 Ft
63%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2006
Antikvár könyv
4 400 Ft 1 628 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...