Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A megválaszolatlan kérdés Hat előadás a Harvard Egyetemen

A megválaszolatlan kérdés - Bernstein, Leonard - Régikönyvek
A megválaszolatlan kérdés - Régikönyvek A megválaszolatlan kérdés - Régikönyvek
(1 vélemény)
Fordítók:
Révész Dorrit
Borító tervezők:
Bezúr Györgyi
Kiadó:
Zeneműkiadó
Kiadás éve:
1979
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Egyetemi Nyomda
ISBN:
9633303052
Kötés típusa:
kemény papír kiadói borítóban
Terjedelem:
387 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 23.00cm
Súly:
1.10kg
Kategória:
1 ZENEI FONOLÓGIA 11
2 ZENEI MONDATTAN 55
3 ZENEI JELENTÉSTAN 111
4 A KÉTÉRTELMŰSÉG VESZÉLYEI
ÉS ÖRÖMEI 173
5 A HUSZADIK SZÁZADI VÁLSÁG 235
6 A FÖLD KÖLTÉSZETE 289
A MAGYAR KIADÁSHOZ 383
KÖSZÖNET 385

Bernstein, Leonard

1918 - 1990
Leonard Bernstein (Lawrence (Massachusetts), USA, 1918. augusztus 25. – New York, 1990. október 14.) amerikai zeneszerző és karmester. Egyik leghíresebb műve a West side story című musical, amelyből azonos címmel 10 Oscar-díjat nyert film is készült. A zenei művelődést szolgáló tévésorozatát több országban is nagy sikerrel közvetítették.

Bernstein, Leonard  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2016.03.27. 21:01

    Honnan jön a zene? Milyen zene? Kinek a zenéje? Mit és hogyan akar kifejezni, hová tart a zene? A nyelvből, a mindenki által ismert és értett nyelvtanból, beszédből, irodalomból vett párhuzamok segítségével vonja be olvasóját-hallgatóját Bernstein a kutatásba, varázsos stílusával észrevétlenül végigvezetve őt az egyetlen hangtól a gyermekdalon át Mozart, Debussy, Schoenberg, Stravinsky zenéjéig. Nemcsak leírja, hanem a mellékelt három kislemez segítségével elmondja, elénekli, elzongorázza vagy el is vezényli, hogyan keletkezik a zenei hang, hogyan alakul dallammá, s végül a zeneszerzők, a zene nyelvét beszélők kezén esztétikai élményt nyújtó csodálatos műalkotássá. E kötet hat előadása a kielégíthetetlen kíváncsiságú, örök tanár Bernstein ismeretterjesztő tevékenységének újabb csúcsteljesítménye: diákok s felnőttek, zenészek s nem zenészek egyaránt odaadással követhetik érdekfeszítő szavait: mi is valójában, mit is ad nekünk a zene.