Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A vendég előtti étel- és italkészítés művészete

A vendég előtti étel- és italkészítés művészete - Csizmadia László - Régikönyvek
A vendég előtti étel- és italkészítés művészete - Régikönyvek A vendég előtti étel- és italkészítés művészete - Régikönyvek A vendég előtti étel- és italkészítés művészete - Régikönyvek A vendég előtti étel- és italkészítés művészete - Régikönyvek A vendég előtti étel- és italkészítés művészete - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1981
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
9632209850
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
212 számozott és 40 számozatlan oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.50cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
Bevezető 11

I. Az aperitif, a kevert italok
és felhasználásuk 1 19
1. Az aperitif 19
2. Az aperitifek és kevert italok felszolgálásának eszközei 21
Az aperitifek, kevert és égetett szeszes italok poharai 21
A kevert italok elkészítésé-nek és felszolgálásának segédeszközei 23
Az éttermi italkocsi és felszerelése 25
A drinkbár pultja és felszerelése 26
A házi bárszekrény és felszerelése 30
3. Az aperitifek és a kevert italok adagolása, elkészítése és felszolgálása 33
Hazai és külföldi aperitifitalok 33
Hazai és külföldi kevert italok 37
A kevertital-készítés alapszabályai 39
Kevertital-receptek 40

11. Hideg ízelítők és saláták 1 79
1. Hideg ízelítők 79
2. Saláták 80
3. A hideg ízelítők és saláták bemutatásának, tálalásának és felszolgálásának
eszközei 81
A vegyes ízelítős kocsi felszerelése 84


A salátáskocsi felszerelése 84
A büféasztal összeállítása és felszerelése 84
4. A hideg kelítők és a saláták e/készítése, tálalása és felszolgálása 85
A hideg elóételkoktélok készítése 86
A tatárbeefsteak összekeverése 90
Gyümölcselőételek tálalása 91
Saláták készítése és tálalása 92

III. Meleg ételek elkészítése és tálalása / 103
1. Vendég előtt készíthető meleg ételek 104
2. A vendég előtti ételkészítés eszközei 104
A grillkonyha és felszerelése 104
Az asztalnál való flambírozás és tálalás felszerelései 109
3. Ételkisítés, flambírozás a vendég asztalánál 1,10
Mártások és fűszervajak készítése 111
4. A vendég előtt készíthető ételek 118
Levesek készítése 118
Meleg előételek készítése 124
Meleg szendvicsek készítése 131
Halból és egyéb hidegvérű állatokból készíthető ételek 136
Roston és nyárson sült húsételek készítése 140
Flambírozással készíthető ételek 143
Húsos fondük készítése 152
Édességek flambírozása 154
Sajtok szeletelése — sajtfondük készítése 161

IV. Szeletelés a vendég asztalánál / 169
1. Általános szelete/fii szabályok 170
2. A szeleteléshez szükséges felszerelések 171
3. Egészben készített húsok, szárnyasok, halak, vadszárnyasok és vadhúsok szeletelése 172
Marhahúsból készített ételek 172
Borjúhúsból készített ételek 174
Ürüből és bárányból készített ételek 176
Sertéshúsból készített ételek 176
Szárnyasokból készített ételek 178
Vadszárnyasokból készített ételek 181
Vadhúsokból készített ételek 182
halak filézést 183


I', A kárt lr (t ka rikIrtillsr / 189
1, KIIIhnlmv1 kálkl,rxIllsi «dr/ok 191
A'Nknobá0 todkátlióri fflódok 195
A kárl &tán kínálhaid dalok Irtrzolgálása 197
mrr((rnownkák 199
RIO /Nek 2111


Csizmadia László

Csizmadia László  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 200 Ft 2 240 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 1 120 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...