Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A zsidó háború

A zsidó háború - Josephus Flavius - Régikönyvek
(1 vélemény)

Josephus Flavius, az ókori világ egyik legnagyobb történetírója szemtanúja volt a 66-70 közötti zsidó háborúnak, melynek végén a Titus vezette római csapatok bevették Jeruzsálemet, felégették a Templomot, és ezzel beteljesült Dániel próféta jövendölése a „város és a szent hely elpusztításáról”. Miért következett be és miért éppen ilyen módon Jeruzsálem megsemmisítése? Miért vonultak vissza a város falai alól először Cestius, majd Vespasianus katonái is? S miért volt ennyire fékezhetetlen Titus „népe”, mely hadvezére akarata ellenére gyújtotta fel a csodálatos templomot? Elkerülhetetlen volt-e a nemzeti katasztrófa, vagy más mozgatórugókat fedezhetünk fel a történelemben? Josephus Flavius műve első sorától az utolsóig érdekfeszítő olvasmány. Azzá teszi tárgyszerű előadásmódja és szerzőjének megrendült számvetése.

Fordítók:
Révay József
Borító tervezők:
Csillag Vera
Kiadó:
Gondolat Kiadó
Kiadás éve:
1964
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
5.
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
Kötés típusa:
félvászon, kiadói papírborítóban
Terjedelem:
551 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 18.50cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
Bevezetés 5
A zsidó háború
Flavius Josephus előszava 15
I. könyv 21
II. könyv 132
III. könyv 217
IV. könyv 269
V. könyv 333
VI. könyv 393
VII. könyv 437
Flavius Josephus önéletrajza 479
Függelék 537

Josephus Flavius

Iosephus Flavius (37 körül – 100 körül), eredeti nevén Joszéf ben Mattitjáhu (héberül: יוסף בן מתתיהו) zsidó történetíró és hadvezér. A zsidó háború (66–70) idején a felkelők egyik parancsnoka volt Galileában, majd átállt a rómaiakhoz és Vespasianus, Titus és Domitianus római császárok pártfogoltja lett. Munkái, melyek nagy részét görögül írta, az ókorkutatás legfontosabb forrásai közé tartoznak, bár írásai nem mentesek az egyéni, önmagát mentő látásmódtól. Legfontosabb művei A zsidó háború (De bello Judaico), A zsidók története (Antiquitates Judaicae), Önéletrajz (Vita), Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról ( Contra Apionem, de antiquitate Iudaeorum).

Josephus Flavius  további könyvei

Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1999Talentum) 2019.09.08. 14:51

    Iosephus Flavius (eredeti nevén Yoseph ben Matityahu ha-Cohen) fő műve. Iosephus katonai parancsnok volt a zélóták oldalán a Hetvenes Háborúban, eredetileg a Jeruzsálemi Templom egyik utolsó papja volt. Vespasianus Flaviusnak, amikor az felgyújtotta Jeruzsálemet és a Templomot, megadta magát és csapatát. Rabszolga lett. Vespasianus fia, Titus Flavius felszabadította jelen műve írásáért. Ebben igazolja a rómaiakat a sacrilegium (szentségtörés) vádja alól, és a zélóta zsidó vallási pártra terheli a teljes felelősséget Jeruzsálem és a Templom pusztulásáért.