Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az ajtó

Az ajtó - Szabó Magda - Régikönyvek
(3 vélemény)

Álmában nem, de életében egyszer kinyílik az ajtó az írónő előtt. Szeredás Emerenc ajtaja, amely mások számára örökre zárva marad. A megingathatatlan jellemű, erkölcséhez és hiedelmeihez tántoríthatatlanul ragaszkodó asszony házvezetőnőnek áll az írónőhöz, ám első perctől nyilvánvaló, hogy ő diktál. Gazdája megmérettetik, és nem találtatván könnyűnek, Emerenc nem csupán otthona, hanem lelke ajtaját is megnyitja előtte, ha csak résnyire is. Így sejlik fel Magyarország huszadik századi történelmének kulisszái előtt egy magára maradt nőtragikus, fordulatos sorsa. Vajon mit őrizget az idős asszony a hét lakatra zárt ajtó mögött? Az ajtó a ki- és bezártság, a születés és a halál ősi jelképe. Állandó kettősség jellemzi a két főhős áhítatosan odaadó, máskor szinte gyűlölködő kapcsolatát is. A szeretet kapujában állnak. Sikerülhet-e végül beljebb vagy elengedni egymást? Az ajtó Szabó Magda talán legismertebb regénye: Szabó István forgatott belőle filmet, és 2015-ben felkerült a The New York Times sikerlistájára.

Sorozatcím:
Szabó Magda-életműsorozat
Kiadó:
Jaffa Kiadó
Kiadás éve:
2016
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda Zrt.
ISBN:
9786155609053
Kötés típusa:
kemény papírkötés kiadói borítóban
Terjedelem:
281 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

 • 2019. 05. 27. 9:48

  Rettenetes könyv, amit szinte fáj olvasni, de éppen ez a jó benne. Egyik legjobb műve az Írónőnek. Olyan, mintha az Édes Anna folytatását, illetve befejezését olvastam volna.

 • 2018. 04. 08. 7:26

  Elgondolkodtató történet a mi belsőajtónkról. Hogy ki merjük-e nyitni…és kinek… mikor… hogyan??? Mindannyian őrzünk titkokat és nem szeretnénk, hogy bárki megtudja. Mélyen elzártuk magunkban, de időnként jön egy személy , aki érdemes arra, ,hogy belépjen azon az ajtón,…de ha az illető nem tudja megbecsülni ezt a gesztust, akkor újra bezárul és talán örökre csukva marad. Néha mi is szeretnénk más ajtaja mögé benézni, de azt ki kell érdemelni. És egyáltalán szabad-e benézni, főleg, ha ő nem akarja, erőszakosan.?
  Nehéz kérdések ezek, melyet a regény végig feszeget egy ember, történetesen Emerence életén keresztül.
  Mikor végére érsz a könyvnek biztos ezek a kérdések foglalkoztatnak és nem engednek egy darabig. Engem biztosan

 • 2017. 07. 05. 10:31

  Nagyon érdekes, és nagyon tanulságos könyv, elgondolkodtató...Az események fordulatosak. "Nem lehet letenni"...kategória. Nekem személy szerint tetszett.