Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Cukorbetegek új diétáskönyve Amit az inzulin nélkül kezelt cukorbetegnek a diabéteszről és kezelési módjáról tudni kell

Cukorbetegek új diétáskönyve - Régikönyvek
Cukorbetegek új diétáskönyve - Régikönyvek Cukorbetegek új diétáskönyve - Régikönyvek Cukorbetegek új diétáskönyve - Régikönyvek Cukorbetegek új diétáskönyve - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve:
1999
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
5.
Nyomda:
Szegedi Kossuth Nyomda Kft.
ISBN:
9632426061
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
233 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Előszó 9

Mi a cukorbetegség? 11

A cukorbetegség tünetei 11
Mi a vércukor? 13
Mi emeli a vércukrot? 13
Mi szabályozza a vércukor. szintjét? Mi az inzulin? 14
Kissé részletesebben a kétfajta cukorbetegségről 15
Hogyan alakul ki a II. típusú cukorbetegség? 16
Megelőzhető-e a II. típusú cukorbetegség? 17
Mi a vizeletcukor? 21
Milyen a II. típusú cukorbetegség természetes
lefolyása? 24
A vércukorcsökkentő tabletták 25
Van-e más lehetőség is a vércukor csökkentésére? 28
Mit értünk jó anyagcsere-állapoton? 30
Mikor kell bevezetni az inzulinkezelést? 31
Milyen egyéb kezelési lehetőségekkel rendelkezünk? 33
A leggyakoribb társbetegség, a hipertónia kezelése 34
Vizeletcukor-önellenőrzés 35
Mikor célszerű ellenőrizni a vizeletcukrot? 37
Mit jelent az aceton a vizeletben és mikor kell vizsgálni? 38
A vércukor-önellenőrzés 39
Túl alacsony vércukorszint, hipoglikémia 40
A cukorbetegség szövődményei 41
A diabéteszes láb 45
Ha a cukorbeteg „megbetegszik" 49
A terhesség alatt kifejlődő cukorbetegség 51


Cukorbetegség és testedzés 51
Gépkocsivezetés, utazás, pályaválasztás és egyéb
kérdések 53
A cukorbetegek jogai 55
Érdekképviseletek 56

A diétáról 59

Miért szükséges diétázni a cukorbetegnek? 60
A diéta főbb szempontjai 61
1. Az étrend energiatartalma 61
2. Az étrend összetétele 63
3. Az étkezések gyakorisága 64
4. Az egyes étkezések szénhidráttartalma 65
5. A vércukrot gyorsan emelő élelmiszer, étel, ital
fogyasztásának kerülése 66
Amit a tápanyagokról tudni kell 69
Szénhidrátok 69
Fehérjék. 72
Zsiradékok 74
Vitaminok és ásványi sók 77
Növényi rostok 77
A „diétás" élelmiszerek helye és szerepe a cukorbetegek
étrendjében 78
Mesterséges édesítőszerek és a velük készített
italok 78
Cukorhelyettesítő anyagok és a velük készült sütő-
és édesipari termékek 81
Diéta és élvezeti szerek 83
Diéta otthon, a családban, a munkahelyen és vendéglátó-
helyen 84
A korszerű konyhatechnika eszközei és módszerei 86
Az élelmiszerek tartósítása 91
Mélyhűtés 91
Befőzés 91
Savanyítás 94

Mintaétrendek 97

Útmutató a mintaétrendek használatához 97
Egyéb szempontok a mintaétrendek használatához 99


Mértékegység-táblázat 102
Mintaétrendek •103
7 napos, 4200 kJ (1000 kcal) 125 g szénhidrát tartalmú
mintaétrend 103
7 napos, 5900 kJ (1400 kcal) 175 g szénhidrát tartalmú
mintaétrend 107
7 napos, 7560 kJ (1800 kcal) 225 g szénhidrát tartalmú
mintaétrend 111

Receptgyűjtemény 117

1. Levesek, levesbététek 117
2. Mártások 127
3. Kisétkezések 130
4. Húsok, húspótlók 137
5. Főzelékek 146
6. Saláták 152
7. Köretek 168
8. Egytálételek 174
9. Tészták, sütemények 190

Függelék 209

Felnőttek testmagasság szerinti kívánatos testtömege 209
Energiaigény különböző fizikai aktivitás
esetén a testmagasság függvényében 210
Legfontosabb élelmiszereink szénhidrát-
és energiatartalma 211

Ételmutató 223

Tárgymutató 229

Papp Rita

Papp Rita  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...