Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Hód és a lisszaboni futár

Hód és a lisszaboni futár - Mattyasovszky Jenő - Régikönyvek
(1 vélemény)

… Bán kissé oldalt lépett, és ekkor vette észre a lába oldalából kimeredő hegyes tárgyat. Sejtette, mi lehet az. Mikor közelhajolt, látta, nem tévedett; egy kés nyele rajzolódott ki a sötétben. Elég nagy szerszámnak látszott. A helyzete elárulta, hogy a ládában alvó Pongráczot kívülről szúrták le, méghozzá egyetlen határozott bökéssel. A hátát célozták meg, a szív tájékán. Persze, előbb a kést kellő helyre, a deszkák közötti résbe illesztették. Bán Géza öngyújtóját kézben tartva egy kis erőfeszítéssel benyomult a két láda közé, hogy közelebbről szemügyre vegye a gyilkos szerszámot. Az egy pillanatra felvillanó fény elég volt ahhoz, hogy a fanyélbe vésett nagy F betűt meglássa. Miközben kiküszködte magát a ládák közül, a halott ember oldalra dőlt, a kés koppanva a földre esett. Bán halk szitkot morzsolt a foga között. Éppen felegyenesedett, már fordult volna hátra, de egy fojtott hang megálljt parancsolt. – Maradjon úgy, fegyver van nálam …

Sorozatcím:
Expressz Könyvek
Borító tervezők:
Feledy Gyula
Kiadó:
Népszava Lap- és Könyvkiadó
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szikra Lapnyomda
ISBN:
9633220653
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
181 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.15kg
Kategória:

Mattyasovszky Jenő

1984 -
Mattyasovszky Jenő (1931 – 1984. szeptember 20., Budapest) író, újságíró.

Mattyasovszky Jenő  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 07. 18. 10:46

    Elmondhatatlanul szórakoztat, hogy a könyv elején mindenfelé új belépő emberek bukkannak fel, hogy a már rutinos „hód-olvasó” se tudja kitalálni egyből melyikük is igazából a fedett ügynök és ki az aki csak átlagos szereplő. Így sosem unalmas, már az elején sem. Azért külön csillag járna még, hogy Hód végre lelepleződik egy kissé, persze annyira nem, hogy ez bármit veszélyeztetne. De ha az emlékezetem nem csal, ez az első alkalom, hogy ez egyáltalán bekövetkezik. Maga a bűntény eléggé meg van csavarva, sosem jöttem volna rá, hogy tulajdonképpen mi is a „szajré”. Az egyetlen negatívum, hogy semmilyen kémkedés nincs benne.