Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ivanhoe

Ivanhoe - Walter Scott - Régikönyvek
(1 vélemény)

Az emberi gondolat őserdejében utat törőknek különös a sorsa. A járt útról hirtelen letérnek s új csapást vágnak. Sokszor senki sem megy utánuk, csak évtizedek múltán jön rá egy kutató ember, hogy arrafelé kellett volna haladni, az ösvényt kiszélesíti, megnyitja rajta a közlekedést s az úttörő félreismert lángész nevét tiszteltté avatja. De az is megesik, hogy az új csapáson elinduló után nyomakszik a tömeg, az üde ösvényből széles országút lesz, rendes kövezettel, kétoldalt a mindenféle elismerés sudár-fáinak ünnepi sorával, amelyek között maga az úttörő már nem tehetsége csákányával, friss tekintetében tükröződő új képekkel lelkendezve hatol előre lépésről lépésre, hanem a közmegbecsülés hintajában páváskodva, újra meg újra végigjárja az immár kényelmes utat. Aztán a hírnév szatócsainak kis butikjai nyílnak meg az országút két oldalán, dicsőségcsárdák keletkeznek a nevezetesebb pontokon, új »úttörők« jelentkeznek, akik már hintón érkeznek, az általános szellemi gyarapodás várost épít az országút köré, amely egyszer csak azon veszi észre magát hogy - egy kisváros főuccája. Polgári és mindennapi. Az úttörők már régen másfelé járnak, messze a kisvárosi főuccától, amelyen csak gyermekek hancúroznak s öregek ábrándoznak mogorván.

Sorozatcím:
Filléres klasszikus regények
Fordítók:
Salgó Ernő
Kiadó:
Az Est Lapkiadó RT. és a Pesti Napló RT.
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
472 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Walter Scott

1771 - 1832
Walter Scott (Edinburgh, 1771. augusztus 15. – Abbotsford, 1832. szeptember 21.) skót költő, regényíró, az angol nyelvű romantika kimagasló alakja.

Walter Scott  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 000 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1958
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft
akár 20%
Hűségpont:
 
akár 30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (Wordsworth) 2017. 04. 02. 12:21

    A korai középkorba viszi el az olvasót, a XII. sz. utolsó évtizedébe, amelyből az angol nemzet és a mai angol nyelv született meg. A kelta őslakók helyébe lépő angolszászok is elnyomott néppé váltak, amikor Hódító Vilmos normannjaival átkelt a tengeren, és a hastingsi csatában legyőzte az angolszászokat. A két nép idővel egybeolvadt, de Ivanhoe korában még éles az ellentét a hódítók és a legyőzöttek között. A király Oroszlánszívű Richárd, aki más európai uralkodók példájára részt vett a keresztes háborúban. Hazatérőben hajótörést szenvedett, és a német császár fogságába került, aki csak két évvel később bocsátotta szabadon. Közben léha öccse, János herceg bitorolta a hatalmat. Ebben a korban és környezetben lép az olvasó elé Richárd király nagyszerű lovagja, a tiszta lelkű, ifjú Ivanhoe. S megjelenik Robin Hood, az óangol balladák hőse, aki a sherwoodi erdőben tanyázik, és a szegények, az elnyomottak oltalmazója a kegyetlen egyházi és világi uralkodókkal szemben.