Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Likőripari kézikönyv

Likőripari kézikönyv - Dr. Sólyom Lajos (szerk.) - Régikönyvek
Likőripari kézikönyv - Régikönyvek Likőripari kézikönyv - Régikönyvek Likőripari kézikönyv - Régikönyvek Likőripari kézikönyv - Régikönyvek Likőripari kézikönyv - Régikönyvek Likőripari kézikönyv - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1978
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Nyomtatott példányszám:
4.000 darab
ISBN:
963230411X
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
296 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.50cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.65kg
Kategória:
Előszó (Sólyom L.)
5
Történeti áttekintés (Sólyom L.)
7
Alapanyagok (Flanek A.) ...
.
...
17
Finomszesz• • .
• . •
. . .

• • •
. . •

. . •

. . .

. • .

• . •
• . •
. •

.

.


. .

.

.




. .

.


17
Borpárlat
24
Gabonaszesz
26
28
Víz.
29
A teljesen kifogástalan ivóvíz minőségi követelményei
...
...
33
Ízesítőanyagok
35
Növényi drogok, fűszerek (Kupai S., Sólyom L.) ...
..
35
A drog minőségét befolyásoló tényezők és követelmények
...
.......
37
Likőripari drogok, fűszerek ismertetése ...
...
39
Gyökerek, gyökértörzsek
39
Föld feletti növényrészek (füvek)
...
43
Fa, fakéreg, faanyagok
...
46
Levelek ...
48
Virágok
51
Termések, termésrészek
.
55
Gyümölcsök (Sólyom L.)
. . .

.
. . .

.
.
.
.
.
.
.
.
.
60
Gyümölcslevek (Újszászi J.)
61
Gyümölcspálinkák (Újszászi J.)
.
.
62
Borok (Újszászi J.)
63
Illó olajok (Újszászi J.)
.
.
.
.
.
...
63
Eszenciák (Gerencsér E., Újszászi J.)
.
.
.
...
...
72
76
77
Terpénalkoholok
77
Aromás alkoholok
78
Savak és észterek
79
Aromás savak és észterek ...
81
Laktonok
.
.
82
Aminosavészterek
83


Oxovegyületek83
83
Telítetlen aldehidek
84
Aromás aldehidek
84
Ketonok
86
Oxikarbonsavak (Újszászi J.).........................................88 ...
Színezőanyagok (Újszászi J.)
.
. . . . .

. . .

. . . .

. . .

. . . . . .

91
Mesterséges színezékek
...
91
Növényi és állati eredetű természetes színezékek
...
94
Karamell
95
Gyümölcslevek, borok
...
...
98
Gyártástechnológia (Schlercher T.-né, Gerencsér E., Závodszky I. Újszászi J., Keller M.) . . . 101
Féltermékek előállítása
... 101
Az ioncsere részfolyamatai
110031
Az ioncserélő műgyanták működése
... 104
Cukorszirup-készítés
... 107
A cukorfőzés berendezései
108
Gyümölcslevek készítése
... 109
Kivonatok készítése ...
... 112
Macerálás
116
Perkolálás
......
...
117
Digerálás
119
Drogkivonatok készítése ...
... 120
Részben eltérő kivonási módszerek ...
... 121
A kivonás technológiájának fejlesztési lehetőségei
...
... 123
Lepárlás
... 124
Desztillálóberendezések
125
Párlatkészítés
127
Ginpárlatkészítés
... 128
Késztermékek (italok) összeállítása (Gerencsér E., Schlerher T.-né, Sólyom L., Újszászi J.) . 129
Berendezések és eszközök ... ... 129
129
133
137
Rum- és pálinkagyártás
... 141
Brandygyártás
147
Likőrgyártás
149
A szesz- és a cukorfok pontos beállítása
...
... 153
Emulziós likőrök gyártása
...
... 161
Koktélok, aperitifek gyártása ...
... 164
Vermutgyártás
164
166
Raktározás (Závodszky I., Újszászi J.) .
. . .

. . . . .

. . . .

. . . . ... 167

Raktárak
167
Állandó tárolóedény alkalmazása ...
... 169
A raktár hőmérséklete és páratartalma ...
... 169
Munkakörülmények, légtisztaság
... 170
,Az italok jellege szerinti raktázorás
171
Raktári berendezések
171
Fahordók
171
A hordók elhelyezése ...
... 173
A hordók kezelése
175


Vasbeton tartályok
...
176
Fémtartályok
...
177
Műanyag tartályok
177
Hordók hitelesítése
...
177
Raktározási veszteségek
...
178
Tárolási veszteségek
.
...
181
182
Az érlelés fizikai és kémiai folyamatai
...
...
183
183
A levegő diffúziója az italba
...
...
183
A fa anyagainak lebomlása és oldódása
...
184
Kémiai reakciók ...
...
184
Az érlelés időtartamának meghatározása
...
...
185
Érlelésgyorsítási törekvések
186
Likőripari termékek (Lujber T., Újszászi J., Sólyom L.)
187
Rumok
...
187
Rum, 40 tf%
• • •
• • •
• • •
• • •
• • •
• • •
• . •
• • •
























188
Casino rum, 50 tf%
...
188
Portorico rum, 60 tfY
188
Pálinkák
189
Kecskeméti barackpálinka, 44 tf%
189
Fütyülős barackpálinka, 43 tf%
190
Pecsétes barackpálinka, 43 tf%
190
Szatmári szilvapálinka, 50 tfy
190
Kosher szilvapálinka, 47 tf%
191
Export szilvapálinka (Plum brandy), 45 tfY
191
Kecskeméti cseresznyepálinka, 44 tfY
191
Kirsch of Eger, 45 tf%
192
Kirschwasser, 43 tf%
...
192
Cseresznyepálinka, 40 tf%
...
192
Almavodka, 65 tf%
...
192
Marine Dry Gin, 45 tf%
...
194
Golden Dry Gin, 45 tf%
...
194
Lánchíd brandy, 40 tf%
119964
Budafok brandy, 40 tf°/,
196
Cabinet brandy, 40 tf%
Mátra Club brandy, 40 tf%
Kommersz brandy, 40 tf%
119966
Club brandy, 40 tf%
197
Red Star brandy, 40 tf%
...
197
Likőrök
..

.





197
Unicum, 42 tf% alkóhol, 18 v% cukor
...
...
198
Hubertus, 40 tf% alkohol, 27 v% cukor
...
...
199
Mecseki, 38 tf% alkohol, 33 v% cukor
...
200
Curacao triple sec, 36 tf% alkohol, 36 v% cukor
...
200
Cherry brandy, 30 tf% alkohol, 30 v% cukor ...
201
Baracklikőr, 34 tf% alkohol, 33 v% cukor
...
201
Omnia kávélikőr, 27 tf% alkohol, 35 v% cukor
202
Moccalikőr, 27 tf% alkohol, 50 v% cukor
...
...
202
Vörös és fekete, 27 tf% alkohol, 36 v% cukor ...
Cacao chouwa, 30 tf% alkohol, 38 v% cukor ...
222000333
Csokoládéflip, 24 tf% alkohol, 55 v% cukor
...


Bonbonmeggylikőr, 25 tf% alkohol, 33 v% cukor
...
...
204
Tojáslikőr, 22 tf% alkohol, 55 v% cukor
...
...
204
Feketeszeder likőr
204
Feketeribiszke-likőr
204
205
Kereskedelmi (kommersz) likőrök
205
Koktélok
...
206
Randevú cocktail, 18 tf% alkohol, 18 v% cukor ...
...
206
Ma Chérie cocktail, 25 tf% alkohol, 15 v% cukor .
...
206
Hangulat cocktail, 18 tf% alkohol, 15 v% cukor ..
...
207
Vermutok
...
207
Minőségellenőrzés ( Flanek A., Keller M.)
209
Az alapanyagok vizsgálata
...
210
A féltermékek vizsgálata
...
210
A késztermékek vizsgálata
2211
A csomagolás és a jelölés vizsgálata
A töltési térfogat vizsgálata
...
...
212
Fizikai és kémiai vizsgálatok
...
...
212
Az alkoholtartalom meghatározása ...
...
212
A szárazanyag-tartalom meghatározása ...
...
214
A cukortartalom meghatározása
...
...
214
Egyéb kémiai jellemzők meghatározása ...
215
Az érzékszervi vizsgálat
...
...
217
Az ízlelés
218
Az érzékszervi vizsgálat tárgyi feltételei ...
...
221
Az érzékszervi vizsgálat személyi feltételei
...
...
222
Palackozás (Gerencsér E., Lujber T., Sólyom L., újszászi
)
.
.
.
...
223
Csomagolóeszközök és anyagok
...
...
223
Palackok
223
Címkék
...
228
Címkeragasztó anyagok
...
...
230
A ragasztótípus megválasztása
...
231
Záróelemek (kupakok)
...
231
A gyűjtő- és szállítási csomagolás eszközei
...
232
Betétek
...
233
233
A palackozás technológiai folyamatának üzemrészei
...
234
Göngyölegraktárak
235
Italtároló-szűrő üzemrész
Palack-előkészítés
2
23355
236
236
A palackok szállítása
...
...
238
A palackozás gépei
239
A palackmosó gép
239
2242
Zárógép
Címkézőgépek
...
248
A palackozott készáru csomagolása
250
Egységrakomány-képzés
.
• .
250
Belső anyagmozgatás, raktározás
251


A kimért italok töltése
... 252
Hordók előkészítése, töltése, hordós kiszállítás .
252
Demizsonok előkészítése, töltése, forgalmazása
256
Tankautós áruszállítás
... 257
Termékforgalmazás (Mikófalvi B.)
.261
Belső termékforgalmazási rend... ...
... 262
Külföldi értékesítés ...
262
Szerződéses kapcsolatok ...
... 263
265
Csomagolásfejlesztés
... 266
A piackutatás szerepe
... 267
A termékválaszték alakítása ...
... 268
269
Világkiállításon elért eredmények ...
... 270
Nemzetközi bor-világkiállítások
... 270
Nemzetközi borversenyek
... 270
Országos borversenyek271
Budapesti Nemzetközi Vásár ...
... 272
Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás — OMÉK
... 272
Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás, Szeged ..
... 272
Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, Szekszárd, 1972 ...
... 273
5. Pécsi ipari vásár, 1973 ...
... 273
E. P. F. Európai Csomagolási Szövetség, 1972, Barcelona ...
... 273
Hungaropack Magyar Csomagolási Verseny ..
... 274
Kiváló Áruk Fóruma ..
.
... 274
Hatósági rendelkezések (Mikófalvi B.)
275
Az élelmiszertörvény főbb szabályai
... 275
Munkavédelmi előírások
... 277
Fontosabb védőeszközök, védőruhák
... 281
Kézvédelemhez
281
Légzésvédelemhez
281
A munkahelyi higiénia
282
Általános előírások ...
... 282
Az üzem környezete, épületek ...
... 282
Gépek, berendezések ...
282
Technológiai folyamatok ...
.
282
Takarítás, fertőtle.nítés...
28833
Személyi higiénia
2
Élelmiszer-ellenőrző hatósági szervek ...
283
Tűzvédelmi rendelkezések ..
284
Fontosabb tűzvédelmi feladatok ...
... 285
Irothdontjegyzék...
287
Könyvek ...
287
Ajánlott irodalom
...
289
Szakcikkek
... 291
Szabványok ..
... 291

Mások ezt is megvették mellé

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...