Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Pálinkafőzés Kézikönyv kisüzemek számára

Pálinkafőzés - Dr. Sólyom Lajos (szerk.) - Régikönyvek
Pálinkafőzés - Régikönyvek Pálinkafőzés - Régikönyvek Pálinkafőzés - Régikönyvek
(1 vélemény)
Borító tervezők:
Dietz Gusztáv
Kiadó:
Mezőgazdasági Könyvkiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Dabasi Nyomda
ISBN:
963232210X
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
309 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.70kg
Kategória:
Előszó

A szeszes (alkoholos) erjedés története
A szesz- és palinkafözés első átfogó szabályozása
A pálinkakészletek növekedése, a szabályozás módositásai
A feles főzés megszüntetése
A szeszfözö kapacitás csökkenése
Magánszemély is létesithet szeszfözdét
A pálinka minöségenek javítása, kötelező minőségvizsgálat

A gyümölcsszeszfőzdék területi elhelyezkedése, irányítása,
kapacitása, feladata

A gyümölcsszeszipar alapanyagai
Leggyakoribb gyümölcsök
Alma (Malus)
Cseresznye (Prunus)
Eper (Morus)
Kajszibarack (Prunus)
Körte (Pyrus)
Meggy (Prunus)
Öszibarack (Prunus)
Szilva (Prunus)
Egyéb gyümölcsök
Áfonya (Vaccinium)
Berkenye (Sorbus)
Bodza (Sambucus)
Boróka (Juniperus)
Málna (Rubus idacus)
Szeder (Rubus)
Vegyes gyümölcs
Borgazdasági termékek
Bor
Szölötörköly
Borseprő
Egyéb alapanyagok


Az alapanyagok átvétele és előkészítése a cefrézéshez

Az alapanyagok átvétele
(.3),Urnölcsök átvétele
Boreazdasági termékek átvétele
Gyümölcsök előkészítése a cefrézéshcz
Átválostás
Nlosas
Magozás. sáreltávolitás
Aprltils. zúzás
Preseles
Pektinbontas
Erjesztest előseeitti anyagok
Savbeállitás
Élesztoadagolás
A levegővel vak, érintkezés kizárása
Hőmérséklet heállitása
Különlegesérjesztésí.eljárások

A cefre erjesztése

Az erjedés elmélete
elesztasejtek jellemzői
Alak. Méret, szerkezet. összetétel
Az élesztók szaporodása
Az élevtők enámjci
Az élesztők nipanyagszükséelete
Az elesztök működésének feltételei
Az éles-ztok gyakorlati felosztása
Baktériumok. penészek és káros hatásuk

Az erjesztés vezetése

ErjesztóhelYiségek
Eries-ztkedenyek
A cefre beoltása
Irányitott erje_sztes
Laboratóriumi egysejtkultúra készítése
üzerni szintényészet készítése
üzemi erjcsztés
Előerjedés
Föerjedes (zajos erjedés)
Utóerjedés
erjedés folyamán bekövetkezőváltozástik
\ uv,A 0.50s • erjesztés
A cefre védelme


Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • 2016.12.04. 22:32

    Nagyon érdekes, hasznos szakkönyv. Mindenkinek ajánlom.