Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Mi kínaiak

Mi kínaiak - Lin Yutang - Régikönyvek
(0 vélemény)

Sokan talán nem is tudják, hogy Kínáról szóló ismereteik Lin Yutang könyveiből származnak. Talán nem is olvasták sem regényeit, sem esszéit, hiszen több mint negyven éve már, hogy magyarul utoljára megjelentek. Akkor mind sok kiadást ért meg, több tízezer példányban fogyott el. S akik olvasták, továbbadták, amit e könyvekből Kínáról megtudtak: az ésszerűség szelleméről és a józen ész vallásos tiszteletéről Kínában, a nagycsaládon belüli viszonyokról, a lábelkötés eredetéről és a hozzá társuló erotikus képzetekről, a rejtőzködésről és a lépten-nyomon feltáruló csodákról, a kínai ház belsejéről, a kalligráfia szerepéről a festészetben. Kissé romantikus képet festett hazájáról az Amerikába emigrált kínai író, kissé elfogultat, néhol felületeset, de igazi kínaihoz illő bölcs humorral mondott el mindent, amiről úgy vélte, hogy azt a művelt nyugati közönség befogadja, megérti. A Mi, kínaiak 1936-ban született, akkor így látta Lin Yutang Kína jövőjét: "Az idősebb nemzedék, amely szeretné visszatolni Kínát a konfucianizmus régi kerékvágásába - beleértve a nők elzárását és a "szűzies özvegység" tiszteletét is -, csak elidegeníti magától az ifjú Kína rokonszenvét. De viszont nem fogja Kínát megváltani az idealisztikus kommunista sem, aki Karl Marx műveit hordja a hóna alatt, kócos hajjal jár, orosz cigarettát szí, és állandóan mennydörög valaki ellen..."

Fordítók:
Benedek Marcell
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1991
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Sylvester-PRINT Kft.
ISBN:
9630753375
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
356 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Lin Yutang

1895 - 1976
Lin Jü-tang (Lin Yutang, 林語堂, Fucsien, Kína, 1895. október 10. – Tajpej, Tajvan, 1976. március 26.) kínai író, akinek eredeti művei és az általa készített klasszikus kínai szövegfordítások nagyon népszerűek lettek Nyugaton. Bár keresztény családban született, és saját bevallása szerint (amint azt „A bölcs mosoly”-ban írja, egy ideig papnak készült. Végül szakított a kereszténységgel és visszatért a régi kínai filozófiákhoz. Később, elsősorban felesége hatására áttért. („From Pagan to Christian” című könyve erről szól).

Lin Yutang  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1969
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft
10%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1943
Antikvár könyv
1 200 Ft 1 080 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...