Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Viszlát, és kösz a halakat!

Viszlát, és kösz a halakat! - Douglas Adams - Régikönyvek
(2 vélemény)

Az emberiség ellen sok rémtettet elkövettek már a történelem folyamán, de amit a vogonok merészeltek, az már tényleg arcátlanság! Egy új hipertér-sztráda építése közben egyszerűen ledózerolták a Földet a Galaxis térképéről. Vagy mégsem így történt? Lehet, hogy az egészet csupán a CIA nagyszabású tömeghipnózis-kísérlete hitette el a bolygó lakóival? Arthur Dent, a borzalmas útépítés szerencsés túlélője, csillagközi hányattatásai után legnagyobb meglepetésére újra a Földön találja magát, és különös útjára csak egy törülköző s egy reklámszatyor emlékezteti. Már-már hajlana rá, hogy az egész dózer-ügyet képzelete szüleményének higgye, de néhány apró jel arra sarkallja, hogy utánajár a dolgoknak. Megpróbálja megtudni, ki keveri a lapokat: az egerek, a titkosszolgálat vagy a magát egyszerűen csak Istennek tituláló Teremtő Munkaközösség? Hogy kiderítse az igazságot, ismét útra kel, természetesen űrhajóstoppal.

Kiadó:
Gabo Kiadó
Kiadás éve:
2003
ISBN:
9789639421875
Terjedelem:
202 oldal
Nyelv:
magyar
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

 • 2021. 08. 30. 9:40

  Annak megemlítése mellett, hogy ez egy trilógia negyedik, de még így sem utolsó része, pont a lényeg maradt ki a Bevezetés februári be-Ctrl+c/v-zéséből; de a kiadói ajánlóból nemkülönben: (vastaps érte!)
  "[...] Ám egy csütörtöki napon [...] egy rickmansdorfi kávéházban magányosan üldögélő lány rájött, hol volt kezdettől a hiba, és hogyan lehetne a világot kellemessé és széppé tenni. A megoldás ezúttal helyes volt, bevált volna, és [...]
  Ez a történet a leányról szól."
  Valójában pedig arról, milyennek látta a főhős (az író?) a lányt a szerelmén keresztül - mi utóbbi Adams anti-absurd sci-fi-jében (is) gyönyörű, mert leplezetlen emberi őszinteséggel veti papírra.

 • 2021. 02. 07. 14:10

  Bevezetés
  Messze kinn a Galaxis Nyugati Spirálkarjának soha fel nem térképezett, isten háta mögötti zugában található egy sehol sem jegyzett sárga nap.
  Durván kilencvenmillió mérföldre tőle kering egy tökéletesen jelentéktelen, kékeszöld bolygócska, melynek majomtól eredő civilizációja oly döbbenetesen primitív, hogy a kvarcórát még mindig pompás dolognak tartja. Ez a bolygó a következő problémával küzd - vagy inkább küzdött: az ott részében boldogtalan volt. Számos megoldást javasoltak a probléma gyógyítására, ezek azonban többnyire zöld és piros hasú papírok mozgásához kapcsolódtak, ami meglepő, hiszen végül is nem a színes papírok voltak boldogtalanok.
  Így hát fennmaradt a probléma: jókora tömegek voltak elkeseredve, és sokan közülük
  nyomorúságosan érezték magukat, még azok is, akiknek volt kvarcórájuk.
  Többen mindinkább úgy vélték, hogy kár volt lejönni a fáról. ...