Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A mi szakácskönyvünk

A mi szakácskönyvünk - Turós Emil, Turós Lukács - Régikönyvek
(3 vélemény)
Kiadó:
Anno Kiadó
Kiadás éve:
1996
Nyomda:
Széchenyi Nyomda
ISBN:
9638548584
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
495 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
Bevezető 3
A sütés-főzés általános tudnivalói 9
A húsfélékről 11
A húsok osztályozása 12
A bárányhús részeinek osztályozása 14
A borjúhús részeinek osztályozása 13
A marhahús részeinek osztályozása 12
A sertéshús részeinek osztályozása 13
Az ürühús részeinek osztályozása 14
A vágóállatok belsőrészeinek osztályozása a felhasználásra 14
Belsőrészek előkészítése a főzéshez, sütéshez 20
A húsok darabolása és aprítása 16
Formaadás 20
A húsok főzéshez, sütéshez való előkészítése 16
A húsok lemosása 16
A húsok megtöltése 18
A húsok szeletelése 17
A húsok tűzdelése (spékelés) 18
A vadhúsok felhasználásáról 22
A pácolásról 23
A vadhúsok célszerű felhasználásának ismertetése 23
A szárnyasokról és vadszárnyasokról 24
A csirkefélék bontása 30
A liba részeire bontása 29
A pecsenyének való pulyka bontása 30
Sózás, fűszerezés 36
A sütnivaló pecsenyeliba bontása 27
A szárnyasok formázása 35
A szárnyasok kibontása 27
A szárnyasok levágása és tisztítása 25
A szárnyasok lemosása 31
A szárnyasok megtöltése 34
A szárnyasok főzéshez-sütéshez való előkészítése 32
A szárnyasok tűzdelése 34
A szárnyasok és vadszárnyasok célszerű felhasználásáról 31
A halakról 37
A halak bontása 38
A halak előkészítése a sütéshez, főzéshez 42
A halak kiszálkázása 40
A halak szeletelése és darabolása 41
A halak tisztítása 37
A halfejek, csontok és bőrök felhasználása 43
A kaviár készítése 43
A rákokról 44
A rákvaj készítése 45
A főzelék- és zöldségfélékről 46
A főzelék- és zöldségfélék aprítása, vágása 54
A főzelék- és zöldségfélék előkészítése főzéshez 57
A főzelék- és zöldségfélék felhasználásáról 56
A főzelék- és zöldségfélék kezelése és tárolása 47
A főzelék- és zöldségfélék mosása, áztatása, leforrázása 53
A főzelék- és zöldségfélék tisztítása 49
A gumós növényekről és a répafélékről 58
A gumós növények és répafélék aprítása, vágása 65
A burgonya aprításának és vágásának módjai 66
A sárgarépa és petrezselyemgyökér aprítása és vágása 67
A vöröshagyma aprítása, vágása 68
A gumós növények és répafélék előkészítése a főzéshez, sütéshez 71
A gumós növények és répafélék felhasználásához való osztályozása 69
A gumós növények és répafélék lemosása 65
A gumós növények és répafélék tisztítása 60
A gombákról 72
Hasznos tanácsok a gyümölcsök, a hüvelyesek, a tej-termékek és a fűszerek kezeléséhez 75
A sütés-főzés fontosabb szabályai 80
Az aszpik készítése 127
A bundázásról 113
Derítés, tisztítás 116
Az ételek szűrése 117
Egyes ételek feljavítása 118
Az ételek áttöréséről (passzírozás) 117
Az ételek formázásáról (dresszírozás) 120
Az ételek lerakásáról, rétegezéséről 115
Az ételek megtöltéséről 116
Az ételek sűrítéséről 108
Fényezés 120
A főzésről 80
A galuskaszaggatásról 119
Az ízesítésről és a fűszerezésről 111
A lazításról 112
A lekötözésről 118
A lezsírozásról 120
A nyárson sütésről 103
Paprika szín készítése 129
A pácolásról 123
A párolásról 84
A pecsenyelé készítése 122
A pirításról 103
A roston sütésről 101
A sütésről 86
A tálalás és díszítés tudnivalói 130
A töltelékek készítése 125
Egyéb hasznos tudnivalók, a sütés-főzésről 133
A főzelék, zöldség és gyümölcs ételek 133
A halakról 136
A vadakról 138
Tej- és tejtermékekből készült ételek 143
Főzzünk borral 146
A hidegkonyháról 153
A köretekről 148
A nyári ételekről 151
Ételleírások 159
Gyorsan készíthető ételek 161
Bélszínszeletek sárköziesen 168
Csallóközi vesevelő 168
Csirág (spárga) háziasan 165
Fokhagymás rostélyos 179
Gombás borjúszeletek 179
Gombás párizsis puffancs 164
Gombás sertésborda 182
Gombás tejfölös tojás 172
Gyors hideg csokoládékrém 178
Hajdúsági számadó juhász burgonya 161
Hegyaljai borjúbordák 168
Juhtúrós burgonya lángos 169
Keleti saláta 168
Lecsó párizsiasan 180
Lerakott makaróni 175
Makaróni (vagy spagetti) magyarosan 174
Milánói sertésborda 181
Mustáros sült virsli 177
Nyári lecsós tojás 163
Nyírségi zúzott burgonya 166
Óvári tálon sült tojás 178
Pirított gomba tojással 169
Pirított vese gombával 180
Rakott vaj bab 171
Rántott gombafejek 177
Rántott tojások 170
Rizses virsli háziasszony módra 162
Sajtos kruton 144
Sajtos vagy sonkás tojáslepény 164
Sonkás kelvirág tejfölösen 163
Sonkás rizs 174
Sertésérmék jóasszony módra 182
Sült tojás konyhakertész módra 162
Szalonnás sült burgonya 173
Tejfölös gomba tükörtojással 171
Tejfölös vargánya tükörtojással 172
Tengeri halszeletek bakonyi módra 177
Tojáslepény debreceni módra 165
Tojásos kelkáposzta 170
Tojáslepény gombával 172
Tojáslepény parasztosan 176
Tojással töltött paradicsom 173
Túrópogácsák 169
Töltött alma 135
Török paradicsom (padlizsán) rántva 173
Ürüborda udvarhelyi módra 166
Vitaprikos gombasaláta 165
Vitaprikos virslis tojás 175
Zöldborsós tojás 170
Levesek és betétek 183
Levesek 185
Áttört püréleves száraz hüvelyesekből 197
Bableves 197
Borleves 203
Burgonyaleves 188
Burgonyapüréleves 188
Csontleves 186
Erőleves 185
Frankfurti leves 196
Fácánleves 187
Fejtett bableves 190
Gombaleves 198
Gombakrémleves 198
Gyümölcslevesek 203
Gulyásleves 200
Hamis gulyásleves 192
Halleves 201
Húsleves 185
Karalábéleves 193
Káposztaleves 199
Karfiolleves 194
KÖménymagleves 189
Lebbencsleves 192
Lencseleves 191
Libaleves 203
Májpüréleves 199
Nyáklevesek 199
Palócleves 196
Paradicsomleves 202
Paradicsomleves 189
Rákleves 188
Rántott köménymagleves 200
Reszelttészta leves 191
Savanyútojásleves 195
Sárgaborsó püré leves 195
Sóskaleves 194
Spárgaleves 186
Szárnyas ragu leves 188
Újházi tyúkleves 198
Tarhonyaleves 201
Tárkonyos bableves 201
Tejleves 199
Tüdővagdalékleves 193
Zellerkrémleves 197
Zöldborsóleves 189
Zöldbableves 189
Zöldségleves 190
Zöldségkrémleves 204
Zöldségleves oroszosan 204
Levesbetétek 206
Árpagyöngy 204
Bécsi zsemlegombóc 205
Csurgatott tészta 208
Csipetke 204
Daragaluska 209
Finom metélt vagy kocka 207
Húsgaluska vagy gombóc 204
Kelgombóc 207
Kockatészta 208
Májgombóc 209
Májgombóc darával 210
Palacsintametélt 209
Pászka (macesz) gombóc 205
Piskótamogyoró 204
Rántott borsó 205
Reszelt tészta 206
Rizs 205
Sajtos tallérok 210
Sajtos galuska 210
Tápióka 205
Tojáskocsonya 205
Tojáslepény 209
Vajgaluska 206
Velőgombóc 207
Zsemlemorzsa-gombóc 206
Köretek 211
Burgonyakrokett 211
Burgonyapüré 213
Burizs 214
Galuska 215
Gombás rizs 213
Párolt káposzta 215
Párolt rizs 213
Petrezselymes vajas burgonya 212
Pirított hagymás burgonya 211
Rizskrokett 214
Szalmaburgonya 212
Tarhonya 214
VAjas és lengyeles főzelékek 215
Zsemlegombóc 216
Zsírban pirított burgonya 211
Zsírban sült burgonyakarikák (Roscheibni) 211
Zsírban sült, vastag metéltre vágott burgonya 212
Saláták 216
Babsaláta 219
Burgonyasaláta 217
Céklasaláta 218
Franciasaláta 220
Fejes saláta 216
Gombasaláta 220
Gyümölcs saláta 135
Kaliforniai saláta 221
Káposzta saláta 217
Madársaláta 217
Majonézes burgonyasaláta 218
Majonézes zellersaláta 219
Majonézes zöldbabsaláta 221
Paprikasaláta 217
Paradicsomsaláta 219
Spárgasaláta 220
Tejfölös uborkasaláta 219
Uborkasaláta 218
Főzelékek 222
Burgonyafőzelék 224
Karotta vagy sárgarépa vajjal 228
Kelbimbó vajjal 227
Kelkáposzta-főzelék 224
Kelvirágfőzelék 225
Paradicsomos burgonyafőzelék 224
Paradicsomos káposzta 225
Parajfőzelék 222
Salátafőzelék burgonyával 226
Savanyúkáposzta-főzelék 225
Sóskafőzelék 223
Szárazbab főzelék 223
Tejfölös zöldbab főzelék 226
Tökfőzelék 222
Zöldborsó főzelék 226
Zöldborsó vajjal 227
Mártások 228
Meleg mártások 228
Alma mártás 234
Barna gombamártás 230
Barna mártás 228
Bechamel 235
Bordói mártás 230
Ecetes torma 231
Fehér (veloutée) mártás 229
Gombamártás 230
Hagymamártás 231
Hollandi (vaj) mártás 229
Hollandi mártás tejszínhabbal 232
Kapormártás 232
Madeira-mártás 232
Meggy mártás 234
Meleg metélőhagyma-mártás 231
Mornay-mártás 229
Narancsmártás 232
Paradicsom mártás I. 232
Paradicsom mártás II. 233
Sóskamártás 233
Tejfölös tormamártás 234
Uborkamártás 233
Hideg mártások 235
Cumberland-mártás 236
Hideg metélőhagyma-mártás 237
Majonéz 235
Remoulade-mártás 236
Tartármártás 235
Vinaigrette-mártás 237
Zöld-mártás 237
Előételek 238
Meleg előételek 238
Burgonyafánk 244
Chester fánk 248
Csirág vajas morzsával 249
Csőben sült kelvirág 239
Főzelékpuding 242
Gombás palacsinta kirántva 246
Juhtúrós palacsinta 246
Kelbimbó szalonnában 240
Kelkáposzta-puding (duzma) 241
Kelvirág tejfölös mártásban 238
Kolbászrétes 247
Palacsintametélt csőben sütve 245
Palacsinta paprikáscsirkével 246
Parajos burgonyakrokett 244
Parajpuding 241
Rakott kelvirág 239
Ravioli 249
Sajtos fánk 247
Sajtos paradicsompuding 243
Sajtos tekercs melegen 143
Töltött burgonya sütve 244
Töltött gomba 239
Töltött kelkáposzta 240
Töltött kelvirág 238
Töltött paradicsom melegen 242
Túrókotlettek 144
Walesi kenyér 248
Hideg előételek 250
Aszpikkészítés 250
Halmajonéz 252
Heringsaláta 252
Hús-saláta 251
Kaviáros kenyér 251
Padlizsán-vagdalék 253
Paradicsom halsalátával 253
Párizsi hagymával (parizer) 254
Sonkával rakott kenyér 251
Töltött uborka 252
Pástétomok 254
Hideg őzpástétom 239
Kacsa- vagy libahúsból készült pástétom 256
Kocsonyázott libamájhab (mousse) 254
Májpástétom 256
Meleg vadhúspástétom 257
Risolle strassburgiasan 258
Strassburgi libamájpástétom 255
Vajaspástétom (boushé) 259
Tojás ételek 258
Amerikai tojás 262
Buggyantott tojás tejszínes gombával 269
A hideg töltött tojásokról 261
Kaszinó tojás 262
Paraj-omlett 260
Sajtos töltött tojás melegen 145
Töltött tojás 258
Töltött tojás (egyszerű) 159
Zöldséges omlett 260
Húspótlók, feltétek 263
Bundás zsemle 263
Főzelékszelet 264
Gomba-ropogós 264
Párizsi kosárka 263
Sajtos burgonyalepény 145
Tökszelet kirántva 263
Halételek 265
Balatoni fogas kardinális módon 273
Fogas- vagy süllőszelet roston 267
Fogas bakonyi módon 269
Gombás fogasszelet csőben sütve 137
Hideg fogas 274
Hideg kecsege 270
Pisztráng kékre forrázva 269
Ponty- vagy harcsapaprikás 271
Ponty-kocsonya 272
Rácponty 267
A rák 275
Rák főzve 275
Rántott süllőfilé, harcsaszelet vagy kecsege 273
Süllőfilé rántva 268
Süllőszelet sörtésztában sütve 163
Szalonnával tűzdelt ponty tejfölösen 271
Szegedi halászlé 272
Tejfölös vagy tejszínes gombás ponty 270
Tengeri halszelet tejszínes gombamártással 269
Töltött csuka 268
Húsételek 275
Szárnyasok 275
Becsinált csirke 276
Csirkesült 277
Gesztenyével töltött pulyka olaszosan 286
Gombás csirke 277
Jérce croquette (ropogós) 284
Kacsa amerikai módra 286
Karácsonyi pulykasült 287
Libacomb sólettal 281
Libamáj rizottó 284
Libapörkölt 283
Paprikás csirke 277
Párolt libamell 281
Párolt libamáj 279
Pirított libamáj 278
Rántott csirke 275
Rizses csirke 278
Rizses libaaprólék 279
Töltött csirke vagy jérce 276
Töltött kacsa 285
Töltött libanyak 282
Tűzdelt gyöngytyúk-pecsenye 283
Vagdalt libamell 282
Zöldborsós csirke 289
Borjúhúsok 288
Bécsi szelet vagy borda 288
Borjúbecsinált 292
Borjúbordák libamájjal töltve 294
Borjúcotelette (natúr) 297
Borjúfej kirántva 288
Borjúkotlett Colbert módra 293
Borjúláb rántva 291
Borjúszeletek (natúr) 290
Borjúpaprikás 296
Borjúpörkölt 290
Császárszelet 292
Gombás borjúcsülök 288
Gombás borjúszelet 289
Paprikás polpetti 293
Paradicsomos borjúszelet 289
Párizsi szelet 296
Töltött borjúkotlett 296
Töltött borjúszegy 295
Töltött húsrudak kirántva 291
Tűzdelt borjúfrikandó 289
Vagdalthús libamájjal tölve 291
Vagdalt vajas borjúérmék 291
Vajas borjúszelet 295
Zöldborsós borjúszeletek 291
Marhahúsok 298
Beafsteak 305
Bélszínfilé körítve 303
Bélszínszeletek libamájpürével 308
Bélszínszelet Stefánia-módra 307
Bélszín vadasan 307
Bográcsgulyás 309
Erdélyi zsiványpecsenye 312
Főtt marhahús 303
Füstölt marhanyelv 304
Gombás rostélyos 299
Hagymás rostélyos 298
Hízott ökörhús erdélyiesen 312
Madeirás marhafelsál 301
Marhahátszín egyben sütve, angolosan 309
Marhahátszín vagy felsál szegediesen 310
Marhapörkölt 309
Marhatokány 311
Ököruszály krémmártással 304
Rablóhús (rablópecsenye) 313
Rostélyos góbé módra 301
Savanyú vetrece 304
Serpenyős rostélyos 398
Tarhonyás marhatokány 311
Torockói rostélyos 300
Töltött felsál egyben sütve 302
Töltött rostélyos 299
Tűzdelt vesepecsenye 306
Vagdalthús 310
Wellington bélszín 306
Zöldséges rostélyos 298
Sertéshúsok 313
Alföldi tüskéshús 327
Bőrös sertéskaraj 319
Csikós-tokány 326
ERdélyi fatányéros 322
Lecsós sertésborda 324
Malac-galantin 316
Malacpörkölt 318
Majoránnás sertéstokány 326
Paprikás sertésbordaszelet 325
Párizsi borda 324
Párolt sonka burgundi módra 327
Rakott káposzta 321
Rizses sertéshús 314
Ropogós malaccomb 317
Sertésborda rántva 324
Serpenyős sertésborda 324
Sertéskocsonya 328
Sertésoldalas bajorosan 325
Sertéspaprikás 314
Sertéspörkölt 313
Sertéssült (karaj, vagy comb egyben sütve) 315
Szerb rizseshús 314
Székely sertésborda 319
Szűz-sült krémmártással 318
Tejfölös malacaprólék 317
Temesvári sertésborda 319
Tordai lacipecsenye 323
Tormás malac- vagy sertéshús 317
Töltött karalábé 320
Töltött káposzta 322
Töltött paprika 320
Vagdalt hús 315
Bárány-, birka-, ürühúsok 328
Angolos ürügerinc 331
Báránybordák Mornay-mártással 330
Bárányborda olaszosan 312
Báránycomb pékné módra 333
Báránypörkölt erdélyiesen 330
Birkagulyás 331
Borsos ürü- vagy báránytokány 331
Húsvéti báránycomb 329
Irish stew (irlandi ürügulyás) 332
Rántott bárány 328
Tárkonyos bárány 329
Ürükotlett angolosan 331
Vashúsok 332
Fogoly- vagy fácánbecsinált 333
Fogoly lencsepürével 338
Nyúlgerinc angolosan 337
Nyúlgerinc vadasan 334
Nyúl paprikásan 333
Őzcomb vörösbor mártásban 335
Őzgerinc angolosan, finom fűvel 141
Őzgerinc angolosan Lucullus módra 335
Sült fogoly 336
Szalonnával tűzdelt fácán 337
Szalonka sütve 338
Szarvascomb brassói módon 339
Töltött fácán 336
Tűzdelt nyúlfilé 339
Vadnyúl erdész módra 140
Vaddisznó főzve 334
Vadkacsa tejfölösen 337
Vadkacsa sütve 340
Vadkacsa töltve 350
Belsőségek 341
Becsinált pacal 342
Borjúmáj-szeletek roston 347
Borjúmirigy gazdagon 342
Borjúmirigy rántva 346
Borjúnyelv rántva 346
Gombás borjúnyelv 345
Marhanyelv pácolása 345
Mirigyrózsa magyarosan 344
Májpuding 346
Paradicsomos borjúnyelv 343
Pirított borjúmáj 345
Pörkölt pacal 342
Rántott velő 348
Szalontüdő 344
Tűzdelt májszeletek 347
Velő párizsiasan 342
Velő tojással 344
Vese-velővel 343
Disznótor 344
Disznótoros leves 348
Disznósajt 349
Kassai sonka, disznótarja, karaj, nyelv valódi pácolási módja 350
Kolbász 351
Májas hurka 350
Véres hurka 349
Tészták 350
Gyúrt tészták 353
Barackos gombóc 355
Burgonya metélt 365
Cigány metélt 363
Darás metélt 360
Diós derelye 359
Diós metélt 358
Gratinirozott sajtos makaróni 356
A gyúrt tészta készítése 364
Kakaós metélt 357
Káposztás kocka 359
Lekváros derelye 358
Liptói túrós galuska 360
Mákos metélt 357
Nádasdy-gombóc 366
Pozsonyi kocka 362
Rakott metélt 362
Sajtos derelye 365
Sajtos metélt 357
Sonkás kocka 362
Stíriai metélt 363
Szalvéta gombóc 365
Szilvás gombóc 364
Szőlős metélt 361
Tejfölös kocka 361
Tojásos galuska 359
Túrós derelye 358
Túrós csusza 357
Túrós gombóc 366
Túrós metélt 357
Kelt tészták 367
Aranygaluska 367
Cseh fánk 370
Dorong fánk 369
Farsangi fánk 369
Gőzmetélt 368
Hajdúsági kacskaringó 370
Ízes bukta 367
Párna csücske 370
Túrós bukta 367
Morzsák 371
Bundás alma (Boros módra) 372
Bundás alma (Székely módra) 372
Császármorzsa 371
Császárrétes 376
Daramorzsa 371
Kiflimorzsa 372
Máglyarakás 373
Máglyarakás (diplomata módra) 373
Zsírban sült omlós tészták 374
Császárfánk 376
Forgácsfánk 374
Labdarózsa 375
Rózsafánk 375
Vánkos csücsök 376
Felfújtak, pudingok 377
Alma felfújt 380
Barack felfújt 380
Besztercei felfújt 379
Citrom felfújt 377
Cseresznye felfújt 380
Csokoládé puding 378
Csokoládés rizskrokett 382
Darafelfújt 387
Diópuding 387
Finommetélt puding bajor módra 384
Habfelfújt 385
Hideg diplomata puding 382
Ízes omlette 382
Kabinet puding 385
Karamell felfújt 379
Kávé puding 373
Mandula puding 384
Meggy felfújt 380
Mogyoró puding 385
Narancs felfújt 378
Nápolyi gesztenyés puding 373
Őszibarack puding 386
Puncs puding 387
Rebarbara felfújt 380
Rizsfelfújt 377
Rumburgi szuflé 381
Szágó felfújt 381
Palacsinták 388
Almás palacsinta 389
Bajos palacsinta 391
Creppe-Susette 389
Csúsztatott palacsinta 390
Diós palacsinta 388
Ízes palacsinta 388
Káposztás palacsinta 390
Krémes palacsinta 388
Ordás palacsinta 391
Szuflé palacsinta 394
Túrós palacsinta 388
Rétestészták 391
Almás rétes 392
Burgonyakrémes rétes 394
Cseresznyés rétes 393
Darás rétes 395
Diós rétes 393
Diós szegedi béles (Baklava) 396
Káposztás rétes 395
Mandulás rétes 393
Mákor rétes 394
Meggyes rétes 392
Rizskásás rétes 395
Tök-krémes rétes 395
Tökös-mákos rétes 394
Túrós rétes 391
Vargabéles 396
Leveles vajas tészták 397
Alma köntösben 398
Almás tiroli rétes 399
Búr kifli 398
Krémes béles 397
Túrós tiroli rétes 398
Túrópástétom 399
Tésztakülönlegességek 399
Almakrémpite 400
Gesztenyehab kifli 399
Hűtött omlós tészta 400
Mennyei felfújt 400
Félvajas benyújtott tészták 401
Alapmassza 401
Almáslepény 405
Barack lepény 406
Bécsi táska 401
Cseresznyés lepény 405
Darázsfészek 402
Diós szarvacskák 402
Kéményseprő kifli 403
Meggyes lepény 406
Olasz táska 402
Pozsonyi patkócskák 404
Pozsonyi tekercs (beigli) 403
Speciális lepénytészta 404
Szerelmes levél 402
Szilvás lepény 405
Túróslepény más módon 405
Égetett tészták 406
Francia meggyes lepény 408
Képviselőfánk 406
Ördögpirula 407
Szerencsefánk 407
Tolófánk 407
Tarkesztáni kiflicskék 408
Linzer tészták 409
Apák kedvence 418
Berlini szelet 412
Burkolt fantáziacsók 414
Cukrász alaplinzer 410
Diós linzer 410
Diópuszedli 414
Erdélyi kürtőskalács 413
Formázható linzer sütemények 411
Fondan készítése 420
Gyúrt, fűszeres linzer 409
Gyümölcskenyér 420
Halászbárkák 417
Holdbébi 417
Kislányos női szeszély 413
Lúdláb szelet 411
Mandulás kiflicskék 415
Margaretta szelet 415
Mézes puszedli 415
Mignon Savarin 416
Nizzai kalácska (Savarin) 416
Női szeszély 412
Orleánsi szelet 419
Őszibarack szelet 418
Resztelt stangli 416
Római szelet 412
Stadion szelet 419
Svájci linzer 409
Szegedi kürtőskalács 414
Tea linzer 411
Tengerész linzer 410
Vaníliakifli 421
Zsófia szelet 420
Felvert tortamasszák 421
Csokoládé torta 424
Diótorta 425
Dobos torta 422
Gesztenye krémtorta 423
Homok torta 425
Puncs torta 421
Rigó Jancsi 424
Stefánia torta 423
Sacher torta 424
Kuglóf tészták 426
Bajor kuglóf 427
Egyszerű kuglóf 426
Fahéjas kuglóf 426
Különlegességek 427
Budavár szelet 433
Burgonyás pogácsa, egyszerű 437
Guba tészta mákkal 431
Gyümölcs kocka 431
Hajtogatott töpörtyűs pogácsa 435
Hangulat különlegesség 432
Hájas ízes táskák 430
Házilag készült kert fatörzs 434
Hideg narancsos rizskrém nápolyi módra 435
Juhtúrós pogácsa 436
Kakaós habszelet 429
Kossuth kifli 430
Likőrös savarin 427
Lomnici csúcs 428
Meggyel rakott piskóta 434
Omlós töpörtyűs pogácsa 436
Omlós zsíros pogácsa 436
Opera szelet 428
Salzburgi galuska 432
Salzburgi lepény 430
Tátra szelet 429
Tükör-epres szelet 432
Hideg krémek 437
Csokoládé krém 437
Gesztenyepüré készítése 438
Hideg gyümölcs rizs 438
Hasznos tudnivalók az étrendek összeállításáról 439
Mikor minek van a szezonja 442
Egyszerű étrend-minták 445
Téli étrendek 445
Tavaszi étrendek 447
Nyári étrendek 448
Őszi étrendek 449
Alkalmi társas étkezések étrendmintája 451
Étrend-minták különleges alkalmakra 452
A főzelék-, zöldség- és gyümölcsfélék eltevése 455
A befőzés általános tudnivalói 457
Főzelék- és zöldségfélék, salátafélék eltevése 461
Csalamádé 463
Ecetes paprika 464
Ecetes uborka 462
Káposztasavanyítás 467
Kovászos uborka 461
Lecsó eltevése 466
Paprikasaláta I. 463
Paradicsom eltevése 466
Sózott kapor 465
Tök ecetben 464
Tök sóban 464
Töltenivaló paprika 463
Vizes uborka 462
Uborkasaláta 461
Zöldbab ecetben 465
Zöldbab eltevése 465
Zöldbab sóban 466
Befőttek, ízek, dzsemek eltevése 467
Birsalma befőtt 471
Birsalmasajt 471
Cseresznye befőtt 467
Cseresznye dzsem 473
Csipkebogyóíz 475
Dinnye cukorban 471
Eper befőtt 468
Eper dzsem 473
Kajszibarack befőtt 479
Kajszibarack dzsem 474
Körte befőtt 469
Meggy befőtt 468
Meggyíz 472
Málna dzsem 474
Málnaszörp készítése 474
Őszibarack befőtt 470
Rétes meggy vagy cseresznye 471
Ringló befőtt 469
Ribizke dzsem 474
Ribizkeíz 473
Rumos cseresznye, meggy vagy szilva 470
Sárgabarackíz 472
Szilvaíz 472
Szirupban eltett eper 468

Turós Emil

1906 - 1991
Turós Emil (Budapest, 1906. február 4. — Budapest, 1991. december 22.) mesterszakács, szakíró.

Turós Emil  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1992
Antikvár könyv
1 800 Ft 1 440 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 360 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 800 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1961Minerva) 2021. 02. 06. 15:01

    A legeslegjobb szakácskönyv, amit valaha a kezembe vettem.

  • (1960Minerva) 2020. 08. 19. 18:54

    Pazar könyv

  • (1961Minerva) 2020. 01. 04. 16:52

    Az egyik legjobb szakácskönyv!