Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A mi szakácskönyvünk

A mi szakácskönyvünk - Turós Emil, Turós Lukács - Régikönyvek
A mi szakácskönyvünk - Régikönyvek A mi szakácskönyvünk - Régikönyvek A mi szakácskönyvünk - Régikönyvek A mi szakácskönyvünk - Régikönyvek A mi szakácskönyvünk - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Anno Kiadó
Kiadás éve:
1998
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Széchenyi Nyomda
ISBN:
9638548584
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
495 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
A halakról
A halak bontása
A halak előkészítése a sütéshez, főzéshez
A halak kiszálkázása •91
A halak szeletelése és darabolása I I
A halak tisztítása
A halfejek, csontok és bőrök felhasználása .11
A kaviár készítése
A rákokról 4•1
A rákvaj készítése 41.
A főzelék- és zöldségfélékről 411
A főzelék- és zöldségfélék apritása, vágása
A főzelék- és zöldségfélék elökészítése főzéshez 1,7
A főzelék- és zöldségfélék felhasználásáról 1111
A főzelék- és zöldségfélék kezelése és tárolása 4'I
A főzelék- és zöldségfélék mosása, áztatása, leforrázása t.:I
A főzelék- és zöldségfélék tisztítása
A gumós növényekről és a répafélékről
A gumós növények és répafélék aprítása, vágása
A burgonya aprításának és vágásának módjai 119
A sárgarépa és petrezselyemgyökér aprítása és vágása 9 /
A vöröshagyma apritása, vágása IIN
A gumós növények és répafélék előkészítése
a fözéshez, sütéshez I
A gumós növények és répafélék felhasználáshoz
való osztályozása
A gumós növények és répafélék lemosása
A gumós növények és répafélék tisztítása
A gombákról
Hasznos tanácsok a gyümölcsök, a hüvelyesek,
a tej-termékek és a fűszerek kezeléséhez '!t.
A sütés-főzés fontosabb szabályai
Az aszpik készítése 127
A bundázásról I I ;I
Derítés, tisztítás 1 III
Az ételek szűrése 117
Egyes ételek feljavítása I I11
Az ételek áttöréséröl (passzírozás) 117
Az ételek formázásáról (dresszírozás) 120
Az ételek lerakásáról, rétegezéséről I I I',
Az ételek megtöltéséről 11(1
Az ételek sűrítéséről 1 OH
Fényezés I2(1
A fűzésről NO
A galuskaszaggatásról 1111


Az ízesítésről és a fűszerezésről 111
A lazításról 112
A lekötözésről 118
A lezsírozásról 120
A nyárson sütésről 103
Paprika szín készítése 129
A pácolásról 123
A párolásról 84
A pecsenyelé készítése 122
A pirításról 103
A roston sütésről 101
A sütésről 86
A tálalás és díszítés tudnivalói 130
A töltelékek készítése 125
Egyéb hasznos tudnivalók, a sütés-főzésről 133
A főzelék, zöldség és gyümölcs ételek 133
A halakról 136
A vadakról 138
Tej- és tejtermékekből készült ételek 143
Főzzünk borral 146
A hidegkonyháról 153
A köretekröl 148
A nyári ételekről 151

ÉTELLEÍRÁSOK 159
Gyorsan készíthető ételek 161
Bélszínszeletek sárköziesen. 167
Csallóközi vesevelő 167
Csirág (spárga) háziasan 165
Fokhagymás rostélyos 179
Gombás borjúszeletek 179
Gombás párizsis puffancs 164
Gombás sertésborda 182
Gombás tejfölös tojás 172
Gyors hideg csokoládékrém 178
Hajdúsági számadó juhász burgonya 161
Hegyaljai borjúbordák 168
Juhtúrós burgonya lángos 169
Keleti saláta 168
Lecsó párizsiasan 180
Lerakott makaróni 175
Makaróni (vagy spagetti) magyarosan 174
Milánói sertésborda 181
Mustáros sült virsli 177
Nyári lecsós tojás 163
Nyírségi zúzott burgonya 166
Óvári tálon sült tojás 178


Pirított gomba tojással 169
Pirított vese gombával 180
Rakott vaj bab 171
Rántott gomba fejek 177
Rántott tojások 170
Rizses virsli háziasszony módra 162
Sajtos kruton 144
Sajtos vagy sonkás tojáslepény 176
Sonkás kelvirág tejfölösen 163
Sonkás rizs 174
Sertésérmék jóasszony módra 182
Sült tojás konyhakertész módra 162
Szalonnás sült burgonya 173
Tejfölös gomba tükörtojással 171
Tejfölös vargánya tükörtojással 172
Tengeri halszeletek bakonyi módra 177
Tojáslepény debreceni módra 165
Tojásos kelkáposzta 170
Tojáslepény gombával 172
Tojáslepény parasztosan 176
Tojással töltött paradicsom 173
Túrópogácsák 169
Töltött alma 135
Török paradicsom (padlizsán) rántva 173
Ürüborda udvarhelyi módra 166
Vitaprikos gombasaláta 165
Vitaprikos virslis tojás 175
Zöldborsós tojás 170

LEVESEK ÉS BETÉTEK 183
Levesek 185
Áttört püréleves száraz hüvelyesekből 197
Bableves 197
Borleves 203
Burgonyaleves 188
Burgonyapüréleves 188
Csontleves 186
Erőleves 185
Frankfurti leves 196
Fácánleves 187
Fejtett bableves 190
Gombaleves 198
Gombakrémleves 198
Gyümölcslevesek 203
Gulyásleves 200
Hamis gulyásleves 192
Halleves 201
Húsleves 185


Karalábéleves 193
Káposztaleves 199
Karfiolleves 194
Köménymagleves 189
Lebbencsleves 192
Lencseleves 191
Libaleves 187
Májpüréleves 191
Nyáklevesek 203
Palócleves 199
Paradicsomleves 195
Paradicsomleves 196
Rákleves 202
Rántott köménymagleves 189
Reszelttészta leves 188
Savanyútojásleves 200
Sárgaborsó püré leves 191
Sóskaleves 195
Spárgaleves 195
Szárnyas ragu leves 194
Újházi tyúkleves 186
Tarhonyaleves 188
Tárkonyos bableves 198
Tejleves 201
Tüdővagdalékleves 201
Zellerkrémleves 199
Zöldborsóleves 193
Zöldbableves 197
Zöldségleves 189
Zöldségkrémleves 189
Zöldségleves oroszosan 190
Levesbetétek 204
Árpagyöngy 204
Bécsi zsemlegombóc 206
Csurgatott tészta 204
Csipetke 205
Daragaluska 208
Finom metélt vagy kocka 204
Húsgaluska vagy gombóc 209
Kelgombóc 207
Kockatészta 204
Májgombóc 207
Májgombóc darával 208
Palacsintametélt 209
Pászka (macesz) gombóc 210
Piskótamogyoró 209
Rántott borsó 205
Reszelt tészta 204


Turós Emil

1906 - 1991
Turós Emil (Budapest, 1906. február 4. — Budapest, 1991. december 22.) mesterszakács, szakíró.

Turós Emil  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...