Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szakácskönyv

Szakácskönyv - Venesz József, Mózer István, Pelle Józsefné, Rákóczi János, Schulhof Géza, Szinder László, Turós Emil - Régikönyvek
Szakácskönyv - Régikönyvek Szakácskönyv - Régikönyvek Szakácskönyv - Régikönyvek
(1 vélemény)

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges anyaghányadok pontos megjelölésével, megismertet a sütés-főzés technikájával, útbaigazításokat nyújt az étrend összeállításának fontos munkájához és sok egyéb gyakorlati tanáccsal szolgál. De nemcsak a sütés-főzés mai ismereteit kívánjuk közkinccsé tenni, hanem egyúttal igyekszünk a jövő fejlődésének útját is megjelölni. A jó konyha egyik titka a változatosság. Életszínvonalunk emelésével függ össze az egyre magasabb igények kielégítése. A dolgozó nemcsak egyszerűen éhségét akarja csillapítani, hanem a gondosan elkészített, ízletes ételekben, választékos és változatos érkezésekben örömet is talál. Ezért kaptak helyet e könyv lapjain a legegyszerűbb ételektől kezdve a legválogatottabb falatokig, a különleges nemzeti ételreceptekig a legjobb ételleírások. A konyha vagy a háztartás vezetőjétől függ, hogy idejét ügyesen beosztva, az anyagi lehetőségek keretei között, egyéni ízlelésének megfelelően jó és tápláló ételeket készítsen ellátottjai, szerettei számára.

Kiadó:
Minerva
Kiadás éve:
1960
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Hetedik kiadás
Kötés típusa:
fűzött félvászon
Terjedelem:
423
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:
TARTALOMJEGYZÉK
Bevezetés 3
sütés-tőzés alapfogalma! 7
Levesek és levesbetétek 11
Levesek 13
Levesbetétek 29
33
Hideg mártások 35
Meleg mártások 39
Hideg-meleg előételek és szendvicsek 54
Hideg előételek .. . 55
Szendvicsek 65
Meleg előételek 69
81
Halételek, rákból, békából készülő ételek 93
Hideg halak .. 94
96
107
111
114
139
154
174
Vad és vadszárnyas 181
Szárnyasok 189
Fözelékek és köretek 221
Főzelékek 222
Követek 228
Saláták 236
Tészták, fagylaltok és parfait 243
Főtt tészták .. 243
Rétesek 250
Kelt tészták 252
Pogácsák 256
Vajas tészták .. 268
Vegyes és teasütemények 270
Sütés nélkül készíthető sütemények .. 278
Kevert és égetett tészták 281)
Felfújtak 284
Pudingok 287
Krémek 289
Torták 297
Különleges satonm&nyek 3►2
Fagylaltok és parfait-k


Egytá", ételek = györsfőzés — befAzés • • •• 310
Egytől ételek 311
Gyorsfözés 328
Befözés 334
Kímélő ételek 346
Levesek 350
Előételek 355
Halételek 356
Húsételek 358
Fözelékek.................................. 361
Köretek ... 363
Tészták .. .. .. .. 365
Orosz ételkülönlegességek 368
Étrendek összeállítása .. .. 373
A terítés és felszolgálás .. 379
Háztartási tanácsok .. .. .. .. 397
Házilag készült likőrök 397
Vegyes tanácsok .. .. .. .. 395

Venesz József

1912 - 1978
Venesz József (Kastélyosdombó, 1912. május 5. – Budapest, 1978. június 11.) magyar Oscar-díjas [forrás?] mesterszakács, gasztronómiai szakíró, minisztériumi osztályvezető. 1948 és 1960 között a magyar sportolók szakácsa volt az olimpiai játékokon.

Venesz József  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 500 Ft 2 100 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 480 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1954Kereskedelmi Könyvkiadó) 2017. 08. 19. 11:54

    Kiváló könyv