Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az ártatlanság kora

Az ártatlanság kora - Mesterházi Lajos - Régikönyvek
Az ártatlanság kora - Régikönyvek Az ártatlanság kora - Régikönyvek
(1 vélemény)

Ilona, a regény főhősnője, tíz éve irigyelt, boldog asszony, a neves tudós és akadémikus, Rózsa felesége. Szép, okos, magabiztos asszony s hűséges feleség. Hogyan történhetett mégis meg, hogy egy Balaton-parti nyár, néhány futó találkozás elszédíti, örvénylő szerelembe sodorja? Hisz a "harmadik fél", a szerető - a Motel zenekarának dobosa - mindenki szemében kevesebb, jelentéktelenebb ember, mint a férj - és csakugyan gyengének, méltatlannak is bizonyul Ilona szerelmére. Mi a magyarázat? A tétlenség unalma, a nyár heve, a félelem az öregedéstől, a "hormonok lázadása"? Nem, az ok mélyebb és nagyobb: a teljesség igénye. A teljes értékű emberi életé, amelyre Ilona valaha "az ártatlanság korában" annyi hittel készült. Most, amikor megérinti végre e szerelem fel- és ellobbanó fényében, hogy a tíz év látszatboldogság volt, üresjárat, ki is küzdi magának - az igazi boldogságot.

Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1963
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
337 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:

Mesterházi Lajos

1916 - 1979
Mesterházi Lajos (eredeti neve: Hoffstaedter Lajos) (Kispest, 1916. március 3. – Budapest, 1979. április 4.) magyar író.

Mesterházi Lajos  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1971
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft
akár 60%
Hűségpont:
 
legjobb ár
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1967Szépirodalmi Könyvkiadó) 2022. 10. 26. 7:14

    Ilona a regény főhőse, tíz éve irigyelt , boldog asszony,a neves tudós és akadémikus, Rózsa felesége.Szep,okos magabiztos asszony s hűséges.Hogyan történhet meg mégis,hogy egy balatoni parti nyár , néhány futó találkozás elszediti, örvénylő szerelembe sodorja..?Hisz a harmadik fél,a szerető,a motel zenekarának dobosa,mindenki szemében kevesebb,jelentektelenebb ember,mint a férj, mégis komoly ellenfélnek ígérkezik...Mi a magyarázat?A tétlenség unalma,a nyár heve, félelem az oregedestol,a hormonok megbolondulasa....Nem az ok komolyabb,a teljesség hiánya!A teljes értékű emberi életű,amelyre valaha Ilonka valaha az Ártatlanság kora óta annyi hittel készült.Most amikor megérti végre, hogy tíz éve látszat házasságban élt.Gyorsan kikuzdi magának az igazi boldogságot!