Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Hidegkonyhai szakácsművészet

Hidegkonyhai szakácsművészet - Régikönyvek
Hidegkonyhai szakácsművészet - Régikönyvek Hidegkonyhai szakácsművészet - Régikönyvek Hidegkonyhai szakácsművészet - Régikönyvek Hidegkonyhai szakácsművészet - Régikönyvek
(0 vélemény)
Illusztrátorok:
Nagyistók Mária, Bauer Sándor, Wormser Antal
Borító tervezők:
Dr. Fébó László, Szabó György István
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1983
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632212711
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
552 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
1.00kg
Kategória:
Ajánlás

Előszó 11

Bevezető gondolatok a magyar hidegkonyha keletkezéséről, a korszerű táplál-
kozásban betöltött szerepéről 13

Első rész. Receptek szövegben, képekben 17
I. Saláták 19
Dresszing — salátaöntet — salátamártás 21
Salátareceptek 27
II. Hideglevesek 83
III. Zöldségkészítmények — vegetáriánus receptek 89
Vegetáriánus receptek 104
IV. Sajtok — sajtsaláták — körözöttek 111
V. Szendvicsek 125
Kenyeres szendvicsek 129-
Péksüteményes szendvicsek 131
Zsúrkenyeres szendvicsek 133
Vegyes extraszendvicsek 134
Különleges szendvicsek 140
Étvágyfalatok 141
Minyonszendvicsek 143


Szendvicstorták 145
Rakott pirítós szendvicsek 146
VI. Mártások 153
VII. Aszpikos készítmények 167
VIII. Fűszeres krémek — fűszeres habok 197
IX. Tojásos készítmények 209
X. Hal- és rákkészítmények 223
XI. Szárnyashús-készítmények 247
XII. Húsos készítmények 257
XIII. Vadhúsos készítmények 283
XIV. Pástétomok — galantinok 291
XV. Gyümölcsök — gyümölcskészítmények 311
XVI. Hidegtálak — hidegtálköretek 325
Hidegtál köretek 357
XVII. Tészták — krémek — habok 365
XVIII. Sznekkoktélok 375
Egyszemélyes koktélreceptek 379
Tízadagos koktélreceptek 381
XIX. Tartósítás — tartósított készítmények 387
A házi tartósítás általános ismeretei 388
Tartósított készítmények 392
XX. A hidegkonyha szakácsművészete képekben 399
Második rész. Termelési és értékesítési ismeretek 401
XXI. Áruismeret, díszítés és alapműveletek 403
Fontosabb élelmianyagok áruismerete 403
A díszítés elvei, módszerei, anyagai és eszközei 447
Alapműveletek és alapfogalmak 466


XXII. A korszerű hidegkonyha 475
Egy központi termelő hidegkonyha modellje 477
A központi hidegkonyha áruellátásának korszerű megoldása 493
A hűtés eszközei 496
XXIII. Az értékesítés változatai 501
A hidegkonyhai készítmények értékesítése 501
Rendezvények (Írta: Tauzin Miklós) 509

Függelék 519
Táplálkozásélettani alapismeretek 521
Élelmiszerek energia- és tápanyagtartalma 523
A hidegkonyhai készítmények tárolási ideje a tárolási hőmérséklet függvé-
nyében 528
Gasztronómiai versenyek, bemutatók egységes irányelvei a hidegkonyhai
készítmények elbírálásához 529

Irodalom 533

Tárgymutató 535


Nagy László

Nagy László  további könyvei

20%
800 Ft 640 Ft (20%)
Antikvár könyv
30%
1 000 Ft 700 Ft (30%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...