Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ivanhoe

Ivanhoe - Walter Scott - Régikönyvek
Ivanhoe - Régikönyvek Ivanhoe - Régikönyvek Ivanhoe - Régikönyvek
(1 vélemény)

Részlet a könyvből: A régi, vidám Angliának azon a kedves táján, amelyet a Don folyó hullámai öntöznek, valamikor réges-régen hatalmas erdő nyújtózkodott - majdnem egészen elborította a gyönyörű dombokat és völgyeket Sheffield és doncaster bájos kis városa között. Ennek a végtelen erdőnek maradványai még ma is láthatók a Wentworth és Warncliffe Park nemesi kastélyai, meg Rotherham körül. Itt kísértett valaha a legendás Wantley-i sárkány; itt vívták a legvéresebb csatákat a "rózsák harcában", a polgárháború idején; itt tanyáztak a régi időkben azok a bátor szegénylegények, akiknek vitézi tetteit annyi népdal örökítette meg. Történetünknek ez a fő színtere. Ami pedig a korát illeti, elvezet I. Richárd uralkodásának utolsó szakaszába. A király hazatérését hosszú fogságából epedve várták, de már alig remélték kétségbeesett alattvalói, akiket ezalatt kegyetlenül elnyomtak és sanyargattak. A nemesek féktelen hatalma már régebben, István király idejében is elviselhetetlen volt.

Fordítók:
Weöres Sándor, Szinnai Tivadar
Illusztrátorok:
Würtz Ádám
Kiadó:
Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás éve:
1955
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
502 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Walter Scott

1771 - 1832
Walter Scott (Edinburgh, 1771. augusztus 15. – Abbotsford, 1832. szeptember 21.) skót költő, regényíró, az angol nyelvű romantika kimagasló alakja.

Walter Scott  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1994
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft
akár 20%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1962
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft
akár 60%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (Wordsworth) 2017. 04. 02. 12:21

    A korai középkorba viszi el az olvasót, a XII. sz. utolsó évtizedébe, amelyből az angol nemzet és a mai angol nyelv született meg. A kelta őslakók helyébe lépő angolszászok is elnyomott néppé váltak, amikor Hódító Vilmos normannjaival átkelt a tengeren, és a hastingsi csatában legyőzte az angolszászokat. A két nép idővel egybeolvadt, de Ivanhoe korában még éles az ellentét a hódítók és a legyőzöttek között. A király Oroszlánszívű Richárd, aki más európai uralkodók példájára részt vett a keresztes háborúban. Hazatérőben hajótörést szenvedett, és a német császár fogságába került, aki csak két évvel később bocsátotta szabadon. Közben léha öccse, János herceg bitorolta a hatalmat. Ebben a korban és környezetben lép az olvasó elé Richárd király nagyszerű lovagja, a tiszta lelkű, ifjú Ivanhoe. S megjelenik Robin Hood, az óangol balladák hőse, aki a sherwoodi erdőben tanyázik, és a szegények, az elnyomottak oltalmazója a kegyetlen egyházi és világi uralkodókkal szemben.