Zöldségfélék, saláták, gyümölcsételek

Egészségünk megőrzésében egyre hangsúlyosabb szerepet kap a helyes táplálkozás. Nemzetközi hírű mesterszakácsunk, Turós Emil kötetében – a magyar étkezési szokások figyelembevételével – ennek kialakításához kíván segítséget nyújtani sok-sok új recepttel és hasznos tanáccsal. Kezdő és gyakorló háziasszonyok nélkülözhetetlen segédeszköze ez a könyv, melyből a speciális tápanyagszükségleti kívánalmaknak megfelelően állathatjuk össze a család étrendjét, és élelmiszer-fogyasztását is az egészséges életmódhoz szükséges keretek között tarthatjuk.
- Kiadó:
- Fátum-Ars Kiadó
- Kiadás éve:
- 1994
- Kiadás helye:
- Budapest
- Nyomda:
- Pécsi Nyomda
- ISBN:
- 963836727X
- Kötés típusa:
- ragasztott papír
- Terjedelem:
- 264 oldal
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
- Súly:
- 0.26kg
- Kategória:
Bevezető 5
Néhány jó tanács a zöldségfélék, saláták és gyümölcsfélék készítéséhez 6
Zöldségételek 9
Zöldborsó 9
Zöldbab 16
Kelvirág (karfiol) 22
Csirág (Spárga) 36
A csirág tisztítása és főzése 36
Karalábé 45
A karalábé tisztítása 45
Kelkáposzta 54
A kelkáposzta tisztítása és lemosása 54
Kelbimbó 68
A kelbimbó tisztítása, lemosása és főzése 68
Paraj 70
A paraj tisztítása, lemosása és főzése 70
Tök 82
A tök tisztítása, lemosása és főzése 82
Paradicsom 95
A paradicsom tisztítása, lemosása, előkészítése 95
Zeller 108
A zeller tisztítása, lemosása, főzése 108
Sárgarépa és karotta 112
A sárgarépa és karotta tisztítása, lemosása, főzése 112
Vegyeszöldség-ételek 115
Néhány zöldséges leves 126
Zöldpaprika 133
Párolt káposzta változatok 140
Egyéb zöldséges ételek 146
A fűszernövényekről 151
Néhány gombás étel 154
Fontos tudnivalók a gombáról általában 154
Saláták 166
Fejes saláta-változatok 166
A majonéz 167
Tartármártás 167
Paradicsomos saláták 186
Néhány paradicsomkészítmény 194
Egyéb saláták 197
Zöldséglevek 222
Főzeléklevek 223
Gyümölcsételek 224
Gyümölcsös tésztafélék 224
Gyümölcskrémek 235
Gyümölcssaláták 243
Egyéb gyümölcskészítmények 251
Gyümölcslevek - üdítő italok 260
Néhány jó tanács a zöldségfélék, saláták és gyümölcsfélék készítéséhez 6
Zöldségételek 9
Zöldborsó 9
Zöldbab 16
Kelvirág (karfiol) 22
Csirág (Spárga) 36
A csirág tisztítása és főzése 36
Karalábé 45
A karalábé tisztítása 45
Kelkáposzta 54
A kelkáposzta tisztítása és lemosása 54
Kelbimbó 68
A kelbimbó tisztítása, lemosása és főzése 68
Paraj 70
A paraj tisztítása, lemosása és főzése 70
Tök 82
A tök tisztítása, lemosása és főzése 82
Paradicsom 95
A paradicsom tisztítása, lemosása, előkészítése 95
Zeller 108
A zeller tisztítása, lemosása, főzése 108
Sárgarépa és karotta 112
A sárgarépa és karotta tisztítása, lemosása, főzése 112
Vegyeszöldség-ételek 115
Néhány zöldséges leves 126
Zöldpaprika 133
Párolt káposzta változatok 140
Egyéb zöldséges ételek 146
A fűszernövényekről 151
Néhány gombás étel 154
Fontos tudnivalók a gombáról általában 154
Saláták 166
Fejes saláta-változatok 166
A majonéz 167
Tartármártás 167
Paradicsomos saláták 186
Néhány paradicsomkészítmény 194
Egyéb saláták 197
Zöldséglevek 222
Főzeléklevek 223
Gyümölcsételek 224
Gyümölcsös tésztafélék 224
Gyümölcskrémek 235
Gyümölcssaláták 243
Egyéb gyümölcskészítmények 251
Gyümölcslevek - üdítő italok 260
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...