Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Zöldségfélék, saláták, gyümölcsételek

Zöldségfélék, saláták, gyümölcsételek - Turós Emil - Régikönyvek
(0 vélemény)

Egészségünk megőrzésében egyre hangsúlyosabb szerepet kap a helyes táplálkozás. Nemzetközi hírű mesterszakácsunk, Turós Emil kötetében – a magyar étkezési szokások figyelembevételével – ennek kialakításához kíván segítséget nyújtani sok-sok új recepttel és hasznos tanáccsal. Kezdő és gyakorló háziasszonyok nélkülözhetetlen segédeszköze ez a könyv, melyből a speciális tápanyagszükségleti kívánalmaknak megfelelően állathatjuk össze a család étrendjét, és élelmiszer-fogyasztását is az egészséges életmódhoz szükséges keretek között tarthatjuk.

Kiadó:
Fátum-Ars Kiadó
Kiadás éve:
1994
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Pécsi Nyomda
ISBN:
963836727X
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
264 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.26kg
Kategória:
Bevezető 5
Néhány jó tanács a zöldségfélék, saláták és gyümölcsfélék készítéséhez 6
Zöldségételek 9
Zöldborsó 9
Zöldbab 16
Kelvirág (karfiol) 22
Csirág (Spárga) 36
A csirág tisztítása és főzése 36
Karalábé 45
A karalábé tisztítása 45
Kelkáposzta 54
A kelkáposzta tisztítása és lemosása 54
Kelbimbó 68
A kelbimbó tisztítása, lemosása és főzése 68
Paraj 70
A paraj tisztítása, lemosása és főzése 70
Tök 82
A tök tisztítása, lemosása és főzése 82
Paradicsom 95
A paradicsom tisztítása, lemosása, előkészítése 95
Zeller 108
A zeller tisztítása, lemosása, főzése 108
Sárgarépa és karotta 112
A sárgarépa és karotta tisztítása, lemosása, főzése 112
Vegyeszöldség-ételek 115
Néhány zöldséges leves 126
Zöldpaprika 133
Párolt káposzta változatok 140
Egyéb zöldséges ételek 146
A fűszernövényekről 151
Néhány gombás étel 154
Fontos tudnivalók a gombáról általában 154
Saláták 166
Fejes saláta-változatok 166
A majonéz 167
Tartármártás 167
Paradicsomos saláták 186
Néhány paradicsomkészítmény 194
Egyéb saláták 197
Zöldséglevek 222
Főzeléklevek 223
Gyümölcsételek 224
Gyümölcsös tésztafélék 224
Gyümölcskrémek 235
Gyümölcssaláták 243
Egyéb gyümölcskészítmények 251
Gyümölcslevek - üdítő italok 260

Turós Emil

1906 - 1991
Turós Emil (Budapest, 1906. február 4. — Budapest, 1991. december 22.) mesterszakács, szakíró.

Turós Emil  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...