Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

99 húsétel 33 színes ételfotóval

99 húsétel 33 színes ételfotóval - Hemző Károly, Lajos Mari - Régikönyvek
(1 vélemény)

Főétel - mondjuk a húsételekre -, tehát olyan fogás, amely nem maradhat ki az étrendből. A húst mindig is a legfontosabb táplálékának vallotta az ember, olyannyira értékesnek, hogy a rég volt istenek oltárán is a legfőbb áldozatként szolgált. Az ókori lakomáknak csak a híre maradt meg, a Nyársforgató Jakabok kora lejárt, de még mai s művészetnek számít ízletesen elkészíteni a húst. Szinte egyetlen ételt sem lehet olyan unalmassá és olykor ehetetlenné tenni, mint a húst, érdemes hát néhány apróságot szem előtt tartani: - Mindig a célnak megfelelő húst vásároljunk. A mélyhűtők korában sokkal gazdaságosabb egyszerre több húst venni, arról nem is szólva, hogy pl. a bélszínnek - és általában a marhahúsoknak - kifejezetten jót tesz, ha a mélyhűtőben előérleljük őket. - A hús külleme sose tévesszen meg bennünket; a "szép" hús még nem biztos, hogy jó is; - A hirtelensültek esetében ne ragaszkodjunk a teljesen sovány húsokhoz, a kissé zsírosak, pl. a sertéstarja vagy az oldalas, sokkal ízletesebbek, és a fölösleges zsírt utólag is eltávolíthatjuk; - Általában 150-200g húst számítsunk személyenként. A hús mennyisége függ még a körítés jellegétől, valamint az előétel vagy leves tartalmasságától; - A borjúhúst helyettesíthetjük fiatal marha előérlelt húsával vagy tejben pácolt sertéshússal is. Fontos művelet a hús előkészítése. A húst felhasználásáig hűtőszekrényben kell tartani, folyó víz alatt, lehetőleg egészben megmosni - hogy az értékes tápanyag ne ázzon ki belőle -, csak azután felszeletelni, kiverni vagy kicsontozni, és ha a recept nem szól másképpen, kb. fél órára gyengén besózni.

Sorozatcím:
99-33
Borító tervezők:
Köböl Vera
Kiadó:
Corvina Kiadó
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
9631320081
Kötés típusa:
kemény papír
Terjedelem:
63
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 20.00cm, Magasság: 28.00cm
Kategória:
Előszó 3
Sertéshúsból készült ételek 6
Göcseji sertéspecsenye 6
Sertésborda Ambassador módra 6
Mexikói sertésborda 6
Sertésborda cecei módra 7
Gombás rakott borda 7
Tarajos töltött sertésborda 8
Hargitai sertésborda 8
Bakonyi sertésborda 10
Trubadúr-falatok 10
Kolbászkrémes rakott hús 10
Brassói aprópecsenye 11
Szűzérmék szilvamártásban 11
Sertéscomb böllér módra 11
Tejben sült sertéspecsenye 12
Sertéssült szőlővel 12
Rozmaringos sertéspecsenye 12
Gesztenyés sertéssült 13
Sertéssült California módra 13
Sertéssült almamártásban 14
Sertéssült Corneille módra 14
Mantovai hústekercs 15
Sertésszelet köményes bormártásban 15
Rántott sertésszelet kaprimártással 15
Sertésszelet sörmártásban 16
Sertéspörkölt 16
Tavaszi hústekercs 16
Rakott hús köpenyben 18
Rablóhús a magam módján 18
Normandiai vagdalthús szelet 19
Sertésoldalas édes-savanyú módon 19
Roston sült tarja fűszeres pácban 19
Oldalas koszorú 20
Cipóban sült sertéscsülök 21
Sertéscsülök Juliska módra 23
Sonka Wilson módra 23
Marhahúsból készült ételek 26
Wellington bélszín 26
Budapest bélszín 26
Avignoni tournedos 28
Bélszín Stroganoff módra 28
Kaukázusi saslik 28
Csikós pecsenye 28
Máltai marhasült 29
Burgundi szelet 30
Marhapörkölt 30
Hátszínpecsenye örmény módra 30
Majoránnás aprópecsenye 31
Provence-i marhasült 31
Savanyú székelytokány 31
Rögtönzött marhaszelet, ahogyan jókedvemben csinálom 32
Hagymás rostélyos 32
Serpenyős rostélyos 32
Esterházy rostélyos 33
Rostélyos pizzasütő módra 33
Borjúhúsból készült ételek 36
Milánói borjúkotlett 36
Borjúborda kubai módra 36
Borjúborda birsalmával 36
Borjúpecsenye narancsmártásban 36
Borjúsült zucchinivel 37
"Ugorj a számba" borjúfalatkák (Saltimbocca) 37
Borjúbatyu bormártásban 38
Vagdalt borjúpecsenye libamájjal 38
Borjúsült tonhal mártásban (hideg) 38
Magyaros borjúérmék 39
Velővel töltött borjúszegy 39
Töltött borjúszegy 41
Gombás borjúcsülök 41
Birka- és kecskehúsból készült ételek 44
Gödölyecomb vadász módra 44
Gödölye áfonyamártásban 44
Bárányszeletek padlizsánnal 44
Grúz bárányérmék 45
Prágai bárányrakottas 45
Csihirtma (azerbajdzsáni specialitás) 46
Indiai báránylapocka 46
Tárkonyos birkaragu 46
Birkagulyás 46
Párolt ürüszelet fűszeres mártásban 48
Ürühúspogácsa marokkói módra (Kafta) 48
Ürüpecsenye Casablanca módra 49
Kolozsvári ürüborda 49
Vegyes húsételek 52
Pikáns pástétom 52
Vagdalthús táskák gombával 52
Egybesült vagdaltpecsenye citrommártással 52
Szőlőlevélbe töltött húsgombócok (töltike) 53
Mititei 55
Skót húsgombóc tojással 55
Kebab vagy csevapcsicsa 55
Belsőségek 58
Savanyú tüdő (szalontüdő) 58
Nyelv olívabogyómártásban 58
Töltött marhanyelv 58
Marha- (borjú-)nyelv pikáns mártásban 59
Borjúszív gombás paradicsommártásban 59
Savanyú sertésfül 59
Pacal firenzei módra 59
Pacal Venturi módra 60
Szapáry máj (máj vesevelővel) 60
Magyaros pirított sertésmáj 60
Pirított máj zsályával 61
Vese flambírozott gombával 61
Flambírozott vese cordon bleu módra 62

Hemző Károly

1928 - 2012
Hemző Károly (Budapest, 1928. június 11. – Budapest, 2012. november 6.) magyar fotóművész.

Hemző Károly  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 600 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2018.08.01. 17:33

    Az ételfotók kiválóak. nagyon szép a könyv kialakítása.