Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ízesen, gyorsan, korszerűen

Ízesen, gyorsan, korszerűen - Turós Emil - Régikönyvek
Ízesen, gyorsan, korszerűen - Régikönyvek Ízesen, gyorsan, korszerűen - Régikönyvek Ízesen, gyorsan, korszerűen - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Black & White Kiadó
Kiadás éve:
2006
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
1. kiadás
Nyomda:
Kinizsi Nyomda
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
274 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Tartalom 5
Bevezető 9
Az ételkészítés meggyorsításának módszerei 1 I
Néhány jó tanács a sütés-főzés meggyorsítására 11
Eszközök és gépek 13
Segítőtársunk, a hűtőszekrény 15
Kuktafazék 16
Egyéb eszközök az ételkészités meggyorsítására 17

Gyorsan készíthető ételek 18
Levesek 18
A gyors levesekről 18
Néhány jó tanács a levesekre vonatkozólag 18
Mártások 26
A gyors mártáskészítésről 26
Főzelékek, köretek 31
A gyors főzelékkészítésről 31
A salátákról 38
Tojásételek 45
A tojásételekről általában 45
Rántották 45
Omlettek 48
Habart tojások 54
Tálon sült tojások 56
Egyéb tojásételek 60
Rizses ételek és makarónifélék 64
A rizses ételekről általában 64
A szárított tésztákról általában 69
A gyors hidegkonyha 73
Hideg mártások 73
Hideg sültek és egyéb húsfélék 74
Hideg halfélék 77
Összetett saláták 79
Egyéb gyorsan készíthető saláták 86
Egyéb hideg ételek 88
Sajtfélék 90
Gyors szendvicskészítés 9l


Halételek 95
A halételekről általában 95
Süllőből készíthető halételek 95
Pontyból készíthető halételek 99
Húsok 102
Sertéshúsételek 102
Főtt sonkából, füstölt húsfélékből és
felvágottakból készíthető ételek 112
Virslivel készíthető ételek 113
Páros debreceni vagy füstölt kolbász 114
Marhahúsételek 119
Hátszínszeletekről és rostélyosokról 125
Borjúhúsételek 127
Bárány- és ürühúsból készíthető gyorsételek 129
Belsőségekből készíthető gyorsételek 130
Szárnyasból készíthető gyorsételek 133
Vadak húsából készíthető gyorsételek 137
Gyorstészták 139
A szárított gyári tésztákról általában 139
A félkész piskótatorták 143
Édes mártások 146
Réteslapból készíthető rétesek 148
Egyéb félkész tészták 149
Néhány házilag készíthető gyorstészta 150
Gyümölcskészítmények 155
Gyümölcssaláták 156
Egyéb gyümölcskészítmények 158
Hideg krémek 165
Gyors házi parfékészítés 169
Üdítöitalok 171
Gyümölcslevek 171
Egyéb hüsítő italok 172
Konzervek felhasználása és feljavítása 177
Hasznos tanácsok az ételkonzervek gyors elkészítésére 177
Gyorsfagyasztott (mirelit) készítmények gyors elkészítése 201
Néhány jó tanács a mirelit készítmények felhasználásához 201
Idény szerinti gyors menük összeállítása és elkészítése 207
Étrendmínták évszakonként összeállítva 207
Nyári menük 208
Öszi menük 209
Téli menük 210


Turós Emil

1906 - 1991
Turós Emil (Budapest, 1906. február 4. — Budapest, 1991. december 22.) mesterszakács, szakíró.

Turós Emil  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...